VINTAGE FORSTÆRKER

Pioneer SA-710

Pioneer SA-710 Integreret forstærker 1978-80

Vi er nogle stykker der skal være yderst varsomme med at antage at man kan passe en skjorte benævnt " Slim line " , når man har fået lusket sig ind i prøverummet i den lokale genbrugsbutik. Meeen! heldigvis findes der en anden løsning, hvis slim line er sagen. Pioner skabte som modvægt til deres fysisk store forstærkere sidst i 70èrene en serie der bestod af 4 integrerede forstærkere SA-410/510/610 & den kraftigste SA-710 som vi har at gøre med her. Ikke alene er den smart med de beskedne ydre mål og sin blanke face plate, som amerikanerne siger, men så har den jo årtiets mest cool metre til angivelse af effekt. Er du i tvivl om nuancerne i farven blå, så se gå på opdagelse i Luc Bessons meget franske film " the Big Blue " eller sæt dig foran SA-710 og følg den fantastiske blå farve, der markerer Miles Davis udtryk på mesterværket " Kind of blue" . 

Forstærkeren er så smuk at kun et ord trænger sig på! 

" Kunst "

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Electrocompaniet 2-channel audio amplifier Effektforstærker 1979

I hi-fi verdenen findes der nogle klassiske modeller, hvor alene navnet bringer julelys i øjnene på folk der interesserer sig for moderne underholdningselektronik, læs HI-FI. Disse modeller udmærker sig ved, teknik der skiller sig afgørende ud fra mængden, et fabelagtigt pris/kvalitetsforhold eller et designmæssigt særpræg med blivende kvalitet. Måske var de forud for deres tid men de dannede i hvert fald skole og forandrede hi-fi-verdenen.

Jeg nævner 5 her og det er selvfølgelig min opfattelse. Andre har en anden og det er så det, men, gå selv på opdagelse på nettet og læs de spændende historier om:

NAD 3020 Integreret forstærker, der definerede hvor meget en lille billig 20 watts forstærker var i stand til at yde.

JBL L100 3-vejs højttaler. Et ikon som ikke vil dø og nyligt er relanceret, men de gamle er de bedste.

Thorens TD124 pladespiller. Måske den mest eftersøgte spillemaskine blandt samlerne.

Rogers LS3/5A Minimonitor der dannede skole for mange rigtig fine små højtaleres præstationer.

Men nu det hele sagen drejer sig om, nemlig:

Electrocompaniet 2-channel audio amplifier

Legende er ikke for stort et ord på denne 25 watts klasse A effektforstærker, der første gang den blev testet på amerikansk jord udløste  følgende statement  på forsiden af det største Hi-Fi magasin i USA " Audio critic Magazine "

" Audio freaks! Eat your hearts out!, This is the worlds best sounding amplifier " og så gik det ellers stærkt. Fra et kælderlokale i Oslo hvor tingene blev skabt lidt på lidt workshopagtig vis til en seriøs spiller på verdensmarkedet. 

Læs alt hvad  I kan finde på nettet om dette ikon! Søgeord:

Per Abrahamsen

Svein Erik Børja

Terje Sandstrøm

Matti Otala

Jan Lohstroh

Værsgo! Det var de centrale nøglepersoner.

Auktionshusene taler om proveniens når historie og ejerskab er kendt for en effekt og det påvirker prisen betragteligt at vide at auktionsnummeret, en Velo Solex, blev givet til Prins Henrik til hans 60-års fødselsdag. Nu kommer vi til det!  

Denne meget velholdte effektforstærker er med al sansynlighed den første der er solgt i DK. Det medfølgende brev fra de århusianske importører Hvidbak & Køster beretter om indbetaling af depositum, så det har ikke været helt let at skaffe forstærkere nok. For at det ikke skal være løgn, så medfølger den originale " Owners manual " på engelsk og " original " er i det hele taget denne perle fra 1979. Der har ikke været pillet ved den, har ikke været repareret og har været i èen ejers besiddelse indtil den kom i min varetægt. Med et serienummer på 465 er det i hvert fald klart at det er fra starten af eventyret. Der var nogle prøveserier i starten, men hvorvidt de har haft fortløbende serienumre er nok tvivlsomt. Men, det allerbedste er, at den spiller som i ungdommens vår. Magtfuldt, blødt og kompetent og den bliver, trods klasse A, ikke varmere end man kan holde en hånd på den. Der er et par småridser på toppladen og håndtagenes plast er lidt afbleget, men ellers er den i rigtig fin stand og spiller som skrevet helt op til sit ry.

Det eneste kritikpunkt der blev denne 25watts Klasse A forstærker til del, var datidens krav om mange watt og der gik da heller ikke lang tid før der var en større maskine i Electrocompaniets program. I dag finder jeg de 25 watt rigelige til det mestes brug og i hvert fald rigeligt til mit behov.

Det er på verdensplan yderst sjældent, at der bliver en udbudt til salg, så det er i sandhed en rarietet, der her er tale om.

Sendes ikke ret gerne

12500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Luxman L-308

Luxman L308 Integreret forstærker 1974

 Den hastigt voksende interesse for Hi-Fi fra slutningen af tresserne til slutningen af halvfjerdserne handler ikke kun om musikken, der flyder fra disse apparater med knapper lavet af metal og blåt eller grønt lys fra en receiver pakket ind i lækker træfinèr. Det er også en rejse tilbage til et æstetisk udtryk, hvor begreber som balance, harmoni, skønhed, formsans og proportioner var, for visse producenters vedkommende og ofte japanske, en naturlig del af processen i at skabe et stykke elektronik til glæde for forbrugeren.

Denne Luxman L308, der er i 100% mekanisk topform, lever op til det ovenstående og står for mig som noget af det mest vellykkede designmæssigt, der kom ud af japansk Hi-Fi-produktion i starthalvfjerdserne.

Meen, det er jo med hi-fi som med kærlighed. Det er jo det indeni, der giver de største glæder i længden og i 1974 blev der kælet for detaljen og det var ikke kun Johan Cruyff, der i VM-finalen i fodbold mod West-Tyskland i 1974 var ved at afgøre kampen med detaljen efter få minutters spil, og detaljerne er der mange af på denne perle.

Lyden? Tjah! Som en Francois Hardy fra 1974: Slank, elegant, sødmefyldt og lækker.

7800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 1060

Marantz 1060 Integreret forstærker

Amerikanerne siger: " at finde en Marantz 1060 er hårdt arbejde ( " Matthæus 7.8 " søg og du skal finde! " ) , og det kan godt tage noget tid, måske specielt her i Europa, hvor receiverne trods alt var dem, der blev solgt flest af.

Når man har haft denne 1060 fra starthalvfjerdserne i huset et stykke tid, forstår man så også amerikanernes begejstring for denne " well-known, respected and popular "

http://audio-room.net/vintage-icon-marantz-1060-vs-marantz-1120/  vintage amp.

Hvordan lyder den så, denne klassiske, yderst velholdte, 1 ejers forstærker. Tjah: Lige nu spilles Lyle Lovetts 1. LP  på en Rega Planar 3 med en Elys, og hvis man kan abstrahere fra, at han var gift med skønne Julia Roberts, så tilflyder der en, et stort og meget varmt lydbillede med styr på tingene.

I min verden er det en af de forstærkere, der her i huset får alt til at falde i hak. Lidt den samme fornemmelse jeg har, når der bliver sat et sæt Scan-Dyna A25, en Dual 1019 eller et sæt Naim NAP160/NAC42 til.

Indgang for microfon/ Aux 2 på forsiden m. Jack-stik

Rigtig rigtig god RIAA (MM) 

Low filter  

Reguleringer for bas/mid og treble

3200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KA-3500

Kenwood KA-3500 Integreret forstærker

Tilbage i en svunden tid blev jeg på lærerseminariet i Haderslev bedt om at definere hvilke kendetegn en " klassiker " indenfor litteraturen skulle besidde. Det lød da nemt nok! Det var det så bare ikke, for alle argumenter kunne vendes om, så konklusionen blev nærmest at man selv definerer hvad begrebet "  klassiker " skal indeholde, så jeg vil prøve at beskrive nogle af de tegn på årsager til at Hi-Fi-apparater som denne Kenwood KA-3500 kan opfattes som  " klassikere".

Tidløshed på såvel det lydmæssige som det æstetiske plan, der både rækker frem og tilbage i tiden, parret med en grundlæggende sund og holdbar konstruktion, der udover et favorabelt pris/ydelse forhold, er optimeret i en grad hvor der måske ikke kan tilføjes så meget mere for at gøre lyden bedre.

Som I kan læse er det rigtig let skrive en masse vrøvl, men et er ihvertfald sikkert.  Læser man beskrivelserne på nettet af denne ikke særligt dyre, ikke specielt flotte eller særligt kraftige mellemklasseforstærker fra de cool 70ère, så bliver den omtalt med en varme og ømhed, der helt klart fortæller at vi her har at gøre med et særdeles behageligt bekendtskab som den angelsaksiske verden betegner som

" Sweet sounding ".

Små brugsspor

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Pioneer SA-700

Pioneer SA-700 Integreret forstærker

1970 Vietnam, Thy-lejr, Hendrix & Joplin, Gasolin`, Faxe Fad, Christiania, ny Lillebæltsbro, Tvind og goodbye Beatles.

Jeg takker skaberen for at have oplevet den tid ( på afstand, dog ) der også frembragte denne Pioneer beauty, der er indbegrebet af coolness fra starthalvfjerdserne. Smuk i al sin enkelhed med Brazilian Rosewood, børstet aluminium  og tekniske raffinementer som:

2 x phono ( MM & MC!!! )

High & Low filter

Muting

2 sæt højttalere ( serieforbundne )

Nymonterede kraftige højttalerterminaler i stedet for de mest fjollede terminaler, der nogensinde er set på en forstærker.  

Alt virker selvfølgelig og den spiller STAX soul ( Carla Thomas: Gee whiz ) lige nu, Jøsses!!!!

Stik en smuk kvinde et cool tørklæde og et par seje solbriller og pludselig forvandler hun sig til en skuespiller fra en italiensk film fra tresserne. Nu er det jo ikke meningen at der skal deles tørklæder og solbriller ud her på siden til de smukke kvinder, men derimod har den smukke SA-700 fået sin partner  i form af tuneren Pioneer TX-700, der sammen får det hele til at 

 

2800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Technics SU-8080

TECHNICS SU-8080 Integreret forstærker 1978

Hvis tyngde er proportional med kvalitet ( og det er det næsten altid  ), er her tale om virkelig klasse. Den vejer som et ondt år og har features som variabel tilpasning af pickup . Mulighed for tilslutning af 2 pladespillere ( MM ). Overordentlig solidt bygget ca. 1977-78.

Endnu kan man få rigtig fine Technics forstærkere til meget fornuftige priser, men måske er det en god idè at slå til nu og anskaffe sig en af disse uhyre solide maskiner, der er mindst lige så vellydende som Luxman, Sansui o.s.v.

HI-FI verdenens Mercedes.

Sådan en sag kan ikke købes i dag.

HXBXD: 14X45X35

2750,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gustav H. Jensen | Svar 19.01.2017 21.35

Jeg er helt vild med dine beskrivelser. Man kan mærke entusiasmen! Mht. din Sansui 555-a, der står én ved siden af mig, og din beskrivelse er spot on! Super sag

Jørgen P Hansen | Svar 21.11.2016 17.27

super grej,flotte enheder

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
Du kan lide denne side