VINTAGE FORSTÆRKER

Apollon AR-550 Integreret forstærker

Apollon AR-550

I gamle dage kunne man gå i Audioscan og bede om et low -budget produkt og ikke blive tilbudt en forstærker, der blev holdt sammen med plasticskruer, en lyd der ikke adskilte sig meget fra det der kom ud af en transistorradio og på enhver tænkelig måde fratog en lysten til at udforske hifiverdenen. MEN! Derimod kunne man for en ganske lille penge få en Apollon AR-550 der var overordentlig solidt bygget med de faciliteter som alle andre forstærkere også tilbød og med en lyd der på ingen måde stod tilbage for Luxman og Sansui.

 

Rigtig cool lys 

2x50 watt i 8 ohm

Flot stand

1500,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

JVC A-S7 Integreret forstærker

JVC A-S7 1979

Hvad har Laura Mo, Lars Krogh Jeppesen, Sophie Lasse - Kahlke og en integreret forstærker fra Japan tilfælles?

Svaret er ikke:

Rigeligt kraftoverskud på 2x 50 watt

Phonostik til tape 2 på forsiden

En glimrende RIAA

Peak-level meter

Svaret er derimod at alle 4 er velplejede og velholdte og så er de alle født i 1979

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KA-3500 Integreret forstærker

Kenwood KA-3500 1975-77

Tilbage i en svunden tid blev jeg på lærerseminariet i Haderslev bedt om at definere hvilke kendetegn en " klassiker " indenfor litteraturen skulle besidde. Det lød da nemt nok! Det var det så bare ikke, for alle argumenter kunne vendes om, så konklusionen blev nærmest at man selv definerer hvad begrebet "  klassiker " skal indeholde, så jeg vil prøve at beskrive nogle af de tegn på årsager til at Hi-Fi-apparater som denne Kenwood KA-3500 kan opfattes som  " klassikere".

Tidløshed på såvel det lydmæssige som det æstetiske plan, der både rækker frem og tilbage i tiden, parret med en grundlæggende sund og holdbar konstruktion, der udover et favorabelt pris/ydelse forhold, er optimeret i en grad hvor der måske ikke kan tilføjes så meget mere for at gøre lyden bedre.

Som I kan læse er det rigtig let skrive en masse vrøvl, men et er ihvertfald sikkert.  Læser man beskrivelserne på nettet af denne ikke særligt dyre, ikke specielt flotte eller særligt kraftige mellemklasseforstærker fra de cool 70ère, så bliver den omtalt med en varme og ømhed, der helt klart fortæller at vi her har at gøre med et særdeles behageligt bekendtskab som den angelsaksiske verden betegner som

" Sweet sounding ".

Små brugsspor

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

JVC JA-S71 Integreret forstærker

JVC JA-S71 1976

I 1976 var 2 x 80 watt i 8 ohm en meget voldsom sag og denne yderst velholdte integrerede forstærker var toppen af hvad JVC formåede i kategorien integrerede forstærkere. Man skal altså lige huske at japanske mærker som Hitachi, Aiwa og JVC på ingen måde var teknisk bagud i forhold til de store som Pioneer, Sansui og Luxman og denne har alt hvad de fleste har brug for af faciliteter og megen fin ingeniørkunst er udfoldet her.  At der er passet på den indikerer at den meget sjældne forplade der dækker Tape 3 på fronten stadig er der.

Tilpasning af 2 x MM pick-up

Adskillelse af effekt- og forforstærkerdel    

3800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

 

NAD 3080 Integreret forstærker

NAD 3080 1978

Næsten samtidig med at New Acoustical Dimensions ( NAD ) sendte NAD 3020 på banen, der erobrede verden og forandrede Hi-Fi-folkets syn på små forstærkere, var der en bestående serie af 4 forstærkere, hvor denne 3080 var den største. 2x90 watt, der spiller som havde den dobbelt størrelse og i det hele taget er en rigtig dejlig maskine med et lydbillede der er stort, hamrende musikalsk og knivskarpt. Den er velkonstrueret og med sine 16 kg signalerer den styrke og power. Elegancen kommer til udtryk i den fra NAD vanligt meget fine RIAA og med delbare knækfrekvenser og variabel indgang til microfon og diverse filtre er der kælet for detaljerne i denne meget velholdte forstærker der er samlet, som den lille 3020, hos hr. Hong i Taiwan. Det betød at samlekvaliteten var iorden. Min egen lille 3020 har spillet rigtig rigtig mange timer uden at der nogensinde har været noget bøvl af nogen art og det føler jeg mig overvbevist om at denne 3080 også kan gøre i mange mange år fremover. Amerikanerne elsker 3080 og søsteren receiveren 7080 og de plejer jo at vide hvad der er godt.

49cm bred  

3400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko TRM-750

Nikko TRM-750 1979

" God maskulin udstråling " er et citat hentet fra nettet om denne perle af en forstærker. Jeg kan altså ikke sige det ofte nok. Nikko`s byggekvalitet og lydmæssige kvaliteter placerer  deres receivere og forstærkere i en helt anden prisklasse, end de befandt sig i hos Audioscan.

Det er er en gennemført fornøjelse at lytte til denne velholdte maskine fra 1979, der spiller med glød, luft og musikalitet og er så nærværende at, mens jeg spiller Emmylou Harris lige nu, føles hun så tæt på, at jeg får lyst til at gå ind og give hende en krammer.

Der er masser af saft og kraft til rådighed med 2x55 watt i 8 ohm og sætter man maskinen sammen med et par kvalitetshøjttalere som Trapez Xi, som de spiller på lige nu, så " Jøsses ". Ja, det er et stærkt ord, men ikke overdrevet.

Som altid er " Made in Japan " et kvalitetsstempel.

Godt Low-filter ( brug det når der spilles Grammofon )  

Solide knapper og vippekontakter

Mulighed for adskillelse af effekt- og forforstærkerdel

Mulighed for at mixe mikrofonsignal ind ( justerbart på forsiden ) 

Slebet og olieret woodcase

2 pladespillerindgange ( 2xMM )

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

NIKKO TRM-800 Integreret forstærker

NIKKO TRM-800 1975

Japanske NiKKO var vel om noget mærket der definerede AUDIOSCAN som stedet, hvor det var muligt at købe høj kvalitet til lav pris og  de fleste af os, der har været unge i halvfjerdserne, har en favorit-Nikko, de stadig kunne tænke sig at have stående på hylden. 

Denne integrerede har i mine øjne alt hvad jeg ønsker skal optræde hos en vintageforstærker:

Lækker Woodcase i valnød (?)

Masser af rå kraft ( 2x60Watt )

Masser af indgange (2xPhono)(3xAux)(2xTape)(Tuner)

Impedansvælger på Phono 2

Tonekontroller med knækfrekvenser

Tape 2 på forsiden med jackstik (eks. IPOD) (cool!!)

High og low filtre

Mulighed for adskillelse af effekt- forforstærkerdel

3 sæt højttalere

Original manual medfølger

Veludstyret (sic!), rå, følsom og meget vellydende fra HI-FI`ens guldalder og en af de allersejeste NIKKO modeller.

Brugsspor

3200,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Pioneer SA-700 Integreret forstærker

Pioneer SA-700 ca. 1970

1970 Vietnam, Thy-lejr, Hendrix & Joplin, Gasolin`, Faxe Fad, Christiania, ny Lillebæltsbro, Tvind og goodbye Beatles.

Jeg takker skaberen for at have oplevet den tid ( på afstand, dog ) der også frembragte denne Pioneer beauty, der er indbegrebet af coolness fra starthalvfjerdserne. Smuk i al sin enkelhed med Brazilian Rosewood, børstet aluminium  og tekniske raffinementer som:

2 x phono ( MM & MC!!! )

High & Low filter

Muting

2 sæt højttalere ( serieforbundne )

Nymonterede kraftige højttalerterminaler i stedet for de mest fjollede terminaler, der nogensinde er set på en forstærker.  

Alt virker selvfølgelig og den spiller STAX soul ( Carla Thomas: Gee whiz ) lige nu, Jøsses!!!!

2800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Pioneer SA-6300 Integreret forstærker

Pioneer SA-6300

Selv en lille hund kan bide!

Lille integreret forstærker fra ca. 1976. Den ser jo ikke rigtig ud af noget særligt, men sæt den sammen med nogle højttalere af ordentlig kvalitet og en god pladespiller, så er der en meget vellydende kombination.

2 sæt højttalere

Vellydende RIAA

Brugsspor på kassen

Mål: HXBXD: 13X35X25 

1400,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

TECHNICS SU-8080 Integreret forstærker

TECHNICS SU-8080 1977

Hvis tyngde er proportional med kvalitet ( og det er det næsten altid  ), er her tale om virkelig klasse. Den vejer som et ondt år og har features som variabel tilpasning af pickup . Mulighed for tilslutning af 2 pladespillere ( MM ). Overordentlig solidt bygget ca. 1977-78.

Endnu kan man få rigtig fine Technics forstærkere til meget fornuftige priser, men måske er det en god idè at slå til nu og anskaffe sig en af disse uhyre solide maskiner, der er mindst lige så vellydende som Luxman, Sansui o.s.v.

HI-FI verdenens Mercedes.

Sådan en sag kan ikke købes i dag.

HXBXD: 14X45X35

2750,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gustav H. Jensen | Svar 19.01.2017 21.35

Jeg er helt vild med dine beskrivelser. Man kan mærke entusiasmen! Mht. din Sansui 555-a, der står én ved siden af mig, og din beskrivelse er spot on! Super sag

Jørgen P Hansen | Svar 21.11.2016 17.27

super grej,flotte enheder

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

I dag | 15:30

Jeg har arvet et par beovox s60 efter mine forældre. Den ene højtaler skraller, laver du også rep eller skaffer dele hjem
Mvh leif

...
16.03 | 10:04

Hej. Jeg har set de fine Trapez højttalere du har til salg, og vil gerne vide, hvad det er for noget filt de er beklædt med, da jeg har fundet sådan et sæt også

...
12.03 | 20:01

har en Dac 3 Cambridge. Den snerrer i et eller begge af de små relæer når der er signal på, (optisk og cd og dat) - spiller ikke.
Er det en fejl du kender?

...
12.03 | 15:22

Hej,

Hvad tænker du om din NAD C320 kombineret med en NAD PP2e?

Vil det være at foretrække fremfor en ny NAD C316 v2?

Vh

Lars

...
Du kan lide denne side