VINTAGE FORSTÆRKER

Marantz 1060

Marantz 1060

Amerikanerne siger: " at finde en Marantz 1060 er hårdt arbejde ( " Matthæus 7.7 " søg og du skal finde! " ) , men det kan godt tage noget tid og måske specielt her i Europa, hvor receiverne trods alt var dem, der blev solgt flest af.

Når man har haft denne 1060 fra starthalvfjerdserne i huset et stykke tid, forstår man så også amerikanernes begejstring for denne " well-known, respected and popular "

http://audio-room.net/vintage-icon-marantz-1060-vs-marantz-1120/  vintage amp.

Hvordan lyder den så, denne klassiske, yderst velholdte, 1 ejers forstærker. Tjah: Lige nu spilles Lyle Lovetts 1. LP  på en Rega Planar 3 med en Elys, og hvis man kan abstrahere fra, at han var gift med skønne Julia Roberts, så tilflyder der en, et stort og meget varmt lydbillede med styr på tingene.

I min verden er det en af de forstærkere, der i huset får alt til at falde i hak. Lidt den samme fornemmelse jeg har, når der bliver sat et sæt Scan-Dyna A25, en Dual 1019 eller et sæt Naim NAP160/NAC42 til.

Indgang for microfon/ Aux 2 på forsiden m. Jack-stik

Rigtig rigtig god RIAA (MM) 

Low filter  

Reguleringer for bas/mid og treble

3200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon PMA-830 Integreret forstærker

Denon PMA-830 1979

Året er 1971 og Janis Joplins " Pearl " er soundtrack til den 14-åriges drømme om store følelser. " Pearl " ! Alene navnet. Hun blev kun 27, søde , kradsbørstige, smukke pige, der så gerne ville elskes. Hun brændte sit lys i begge ender, men vil sent blive glemt.  Man glemmer heller ikke denne PMA-830 lige med det samme, hvis man kan være så heldig at få lov at lægge hånd på sådan en. Selv i Japan er den så sjælden at der er længe imellem at den dukker op på japanske auktionssider. Det er måske på sin plads at slå fast at Denon før HI-Fi-klubbens overtagelse af mærket, blev nævnt i samme åndedrag som eks. Quad, SME og Luxman, som et luxuriøst topprodukt der ikke havde været i dansk distribution, før Sø & Høyem fik mærket sidst i halvfjerdserne.

Denne uhyre avancerede og særdeles musikalske " Pearl " er gennemført i en sådan grad at alene Phonoindgangen er alle pengene værd og det vil være rigtig svært at finde et punkt, som den ikke gør rigtig, rigtig godt. Blød, behagelig, dynamisk med styr på både bas og mellemtone. Sæt den sammen med et par B&W DM6, en Rega CD planet Mk.I og en Systemdek pladespiller med en Ortofon MC20 super Mk.II og spil Daniel Lanois : Acadie og du kan lugte Louisiana eller spil Sam Cooke: Live at the Harlem Square Club, 1963 og oplev fornemmelsen af at sidde på første række sammen med 50 ekstatiske negerdamer, der æder Sam Cooke med hud og hår.   

Denne forstærker kvitterer med fornemmelsen af at være tilstede. Varm den igennem og oplev hi-fi himlens porte åbne sig. Hallelujah!!!

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JVC A-S7

JVC A-S7

Hvad har Laura Mo, Lars Krogh Jeppesen, Sophie Lasse - Kahlke og en integreret forstærker fra Japan tilfælles?

Svaret er ikke:

Rigeligt kraftoverskud på 2x 50 watt

Phonostik til tape 2 på forsiden

En glimrende RIAA

Peak-level meter

Svaret er derimod at alle 4 er velplejede og velholdte og så er de alle født i 1979

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KA-3500

Kenwood KA-3500 Integreret forstærker

Tilbage i en svunden tid blev jeg på lærerseminariet i Haderslev bedt om at definere hvilke kendetegn en " klassiker " indenfor litteraturen skulle besidde. Det lød da nemt nok! Det var det så bare ikke, for alle argumenter kunne vendes om, så konklusionen blev nærmest at man selv definerer hvad begrebet "  klassiker " skal indeholde, så jeg vil prøve at beskrive nogle af de tegn på årsager til at Hi-Fi-apparater som denne Kenwood KA-3500 kan opfattes som  " klassikere".

Tidløshed på såvel det lydmæssige som det æstetiske plan, der både rækker frem og tilbage i tiden, parret med en grundlæggende sund og holdbar konstruktion, der udover et favorabelt pris/ydelse forhold, er optimeret i en grad hvor der måske ikke kan tilføjes så meget mere for at gøre lyden bedre.

Som I kan læse er det rigtig let skrive en masse vrøvl, men et er ihvertfald sikkert.  Læser man beskrivelserne på nettet af denne ikke særligt dyre, ikke specielt flotte eller særligt kraftige mellemklasseforstærker fra de cool 70ère, så bliver den omtalt med en varme og ømhed, der helt klart fortæller at vi her har at gøre med et særdeles behageligt bekendtskab som den angelsaksiske verden betegner som

" Sweet sounding ".

Små brugsspor

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Nikko TRM-750

Nikko TRM-750 Integreret forstærker

" God maskulin udstråling " er et citat hentet fra nettet om denne perle af en forstærker. Jeg kan altså ikke sige det ofte nok. Nikko`s byggekvalitet og lydmæssige kvaliteter placerer  deres receivere og forstærkere i en helt anden prisklasse, end de befandt sig i hos Audioscan.

Det er er en gennemført fornøjelse at lytte til denne velholdte maskine fra 1979, der spiller med glød, luft og musikalitet og er så nærværende at, mens jeg spiller Emmylou Harris lige nu, føles hun så tæt på, at jeg får lyst til at gå ind og give hende en krammer.

Der er masser af saft og kraft til rådighed med 2x55 watt i 8 ohm og sætter man maskinen sammen med et par kvalitetshøjttalere som Trapez Xi, som de spiller på lige nu, så " Jøsses ". Ja, det er et stærkt ord, men ikke overdrevet.

Som altid er " Made in Japan " et kvalitetsstempel.

Godt Low-filter ( brug det når der spilles Grammofon )  

Solide knapper og vippekontakter

Mulighed for adskillelse af effekt- og forforstærkerdel

Mulighed for at mixe mikrofonsignal ind ( justerbart på forsiden ) 

Slebet og olieret woodcase

2 pladespillerindgange ( 2xMM )

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer Sa-700

Pioneer SA-700 Integreret forstærker

1970 Vietnam, Thy-lejr, Hendrix & Joplin, Gasolin`, Faxe Fad, Christiania, ny Lillebæltsbro, Tvind og goodbye Beatles.

Jeg takker skaberen for at have oplevet den tid ( på afstand, dog ) der også frembragte denne Pioneer beauty, der er indbegrebet af coolness fra starthalvfjerdserne. Smuk i al sin enkelhed med Brazilian Rosewood, børstet aluminium  og tekniske raffinementer som:

2 x phono ( MM & MC!!! )

High & Low filter

Muting

2 sæt højttalere ( serieforbundne )

Nymonterede kraftige højttalerterminaler i stedet for de mest fjollede terminaler, der nogensinde er set på en forstærker.  

Alt virker selvfølgelig og den spiller STAX soul ( Carla Thomas: Gee whiz ) lige nu, Jøsses!!!!

2800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Technics SU-8080

TECHNICS SU-8080 Integreret forstærker

Hvis tyngde er proportional med kvalitet ( og det er det næsten altid  ), er her tale om virkelig klasse. Den vejer som et ondt år og har features som variabel tilpasning af pickup . Mulighed for tilslutning af 2 pladespillere ( MM ). Overordentlig solidt bygget ca. 1977-78.

Endnu kan man få rigtig fine Technics forstærkere til meget fornuftige priser, men måske er det en god idè at slå til nu og anskaffe sig en af disse uhyre solide maskiner, der er mindst lige så vellydende som Luxman, Sansui o.s.v.

HI-FI verdenens Mercedes.

Sådan en sag kan ikke købes i dag.

HXBXD: 14X45X35

2750,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gustav H. Jensen | Svar 19.01.2017 21.35

Jeg er helt vild med dine beskrivelser. Man kan mærke entusiasmen! Mht. din Sansui 555-a, der står én ved siden af mig, og din beskrivelse er spot on! Super sag

Jørgen P Hansen | Svar 21.11.2016 17.27

super grej,flotte enheder

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side