VINTAGE FORSTÆRKER

Luxman L-58A Integreret forstærker 1979

Luxman L-58A Integreret forstærker

Klasse, stil , skønhed, coolness! Nej, det er ikke beskrivelsen af Ingrid Bergman i " Casablanca ", men derimod kendetegnene på en af de smukkeste forstærkere der nogensinde er skabt. Sig Luxman L-58A til en række hi-fi interesserede mænd i 60-års alderen og der er garanti for blanke øjne, stakåndethed og hede længsler. Samme følelser gennemstrømmer de samme herrer, når de ser en Citroen DS19, og nogle produkter er bare rigtige ud over alle grænser og vil være smukke til evig tid. 

Meget meget velholdt, har kun haft en ejer, kommer fra røgfrit miljø og har stået på Als. Mojn!

Det eneste dramatiske denne skønhed har oplevet i sit rolige liv, var da hylden over den gled ud af sine holdere og efterlod et lille hul på 5 mm i diameter på forstærkerens overside.

Man skiller ikke søskende ad, så der medfølger tuneren der har stået sammen med skønheden i alle disse år.

Nu tænker du jo at det meget godt med al den snak om hvordan den ser ud, men hvordan lyder den så? Tjah! For at blive i filmanalogien, måske som mine 3 yndlingsfilm:

Forest Gump

The Commitments

Bornholms stemme

Det vil sige: Store vedkommende fortællinger, masser af detaljer, spændende og bevægende fra start til slut, peger både bagud og fremad. Kort sagt egnet til det store lærred!!

Rosentræ  

9800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon PMA-830 Integreret forstærker

Denon PMA-830 1979

Året er 1971 og Janis Joplins " Pearl " er soundtrack til den 14-åriges drømme om store følelser. " Pearl " ! Alene navnet. Hun blev kun 27, søde , kradsbørstige, smukke pige, der så gerne ville elskes. Hun brændte sit lys i begge ender, men vil sent blive glemt.  Man glemmer heller ikke denne PMA-830 lige med det samme, hvis man kan være så heldig at få lov at lægge hånd på sådan en. Selv i Japan er den så sjælden at der er længe imellem at den dukker op på japanske auktionssider. Det er måske på sin plads at slå fast at Denon før HI-Fi-klubbens overtagelse af mærket, blev nævnt i samme åndedrag som eks. Quad, SME og Luxman, som et luxuriøst topprodukt der ikke havde været i dansk distribution, før Sø & Høyem fik mærket sidst i halvfjerdserne.

Denne uhyre avancerede og særdeles musikalske " Pearl " er gennemført i en sådan grad at alene Phonoindgangen er alle pengene værd og det vil være rigtig svært at finde et punkt, som den ikke gør rigtig, rigtig godt. Blød, behagelig, dynamisk med styr på både bas og mellemtone. Sæt den sammen med et par B&W DM6, en Rega CD planet Mk.I og en Systemdek pladespiller med en Ortofon MC20 super Mk.II og spil Daniel Lanois : Acadie og du kan lugte Louisiana eller spil Sam Cooke: Live at the Harlem Square Club, 1963 og oplev fornemmelsen af at sidde på første række sammen med 50 ekstatiske negerdamer, der æder Sam Cooke med hud og hår.   

Denne forstærker kvitterer med fornemmelsen af at være tilstede. Varm den igennem og oplev hi-fi himlens porte åbne sig. Hallelujah!!!

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Apollon AR-550 Integreret forstærker

Apollon AR-550

I gamle dage kunne man gå i Audioscan og bede om et low -budget produkt og ikke blive tilbudt en forstærker, der blev holdt sammen med plasticskruer, en lyd der ikke adskilte sig meget fra det der kom ud af en transistorradio og på enhver tænkelig måde fratog en lysten til at udforske hifiverdenen. MEN! Derimod kunne man for en ganske lille penge få en Apollon AR-550 der var overordentlig solidt bygget med de faciliteter som alle andre forstærkere også tilbød og med en lyd der på ingen måde stod tilbage for Luxman og Sansui.

 

Rigtig cool lys 

2x50 watt i 8 ohm

Flot stand

1500,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

JVC A-S7 Integreret forstærker

JVC A-S7 1979

Hvad har Laura Mo, Lars Krogh Jeppesen, Sophie Lasse - Kahlke og en integreret forstærker fra Japan tilfælles?

Svaret er ikke:

Rigeligt kraftoverskud på 2x 50 watt

Phonostik til tape 2 på forsiden

En glimrende RIAA

Peak-level meter

Svaret er derimod at alle 4 er velplejede og velholdte og så er de alle født i 1979

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KA-3500 Integreret forstærker

Kenwood KA-3500 1975-77

Tilbage i en svunden tid blev jeg på lærerseminariet i Haderslev bedt om at definere hvilke kendetegn en " klassiker " indenfor litteraturen skulle besidde. Det lød da nemt nok! Det var det så bare ikke, for alle argumenter kunne vendes om, så konklusionen blev nærmest at man selv definerer hvad begrebet "  klassiker " skal indeholde, så jeg vil prøve at beskrive nogle af de tegn på årsager til at Hi-Fi-apparater som denne Kenwood KA-3500 kan opfattes som  " klassikere".

Tidløshed på såvel det lydmæssige som det æstetiske plan, der både rækker frem og tilbage i tiden, parret med en grundlæggende sund og holdbar konstruktion, der udover et favorabelt pris/ydelse forhold, er optimeret i en grad hvor der måske ikke kan tilføjes så meget mere for at gøre lyden bedre.

Som I kan læse er det rigtig let skrive en masse vrøvl, men et er ihvertfald sikkert.  Læser man beskrivelserne på nettet af denne ikke særligt dyre, ikke specielt flotte eller særligt kraftige mellemklasseforstærker fra de cool 70ère, så bliver den omtalt med en varme og ømhed, der helt klart fortæller at vi her har at gøre med et særdeles behageligt bekendtskab som den angelsaksiske verden betegner som

" Sweet sounding ".

Små brugsspor

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

JVC JA-S71 Integreret forstærker

JVC JA-S71 1976

I 1976 var 2 x 80 watt i 8 ohm en meget voldsom sag og denne yderst velholdte integrerede forstærker var toppen af hvad JVC formåede i kategorien integrerede forstærkere. Man skal altså lige huske at japanske mærker som Hitachi, Aiwa og JVC på ingen måde var teknisk bagud i forhold til de store som Pioneer, Sansui og Luxman og denne har alt hvad de fleste har brug for af faciliteter og megen fin ingeniørkunst er udfoldet her.  At der er passet på den indikerer at den meget sjældne forplade der dækker Tape 3 på fronten stadig er der.

Tilpasning af 2 x MM pick-up

Adskillelse af effekt- og forforstærkerdel    

3800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

 

Nikko TRM-750

Nikko TRM-750 1979

" God maskulin udstråling " er et citat hentet fra nettet om denne perle af en forstærker. Jeg kan altså ikke sige det ofte nok. Nikko`s byggekvalitet og lydmæssige kvaliteter placerer  deres receivere og forstærkere i en helt anden prisklasse, end de befandt sig i hos Audioscan.

Det er er en gennemført fornøjelse at lytte til denne velholdte maskine fra 1979, der spiller med glød, luft og musikalitet og er så nærværende at, mens jeg spiller Emmylou Harris lige nu, føles hun så tæt på, at jeg får lyst til at gå ind og give hende en krammer.

Der er masser af saft og kraft til rådighed med 2x55 watt i 8 ohm og sætter man maskinen sammen med et par kvalitetshøjttalere som Trapez Xi, som de spiller på lige nu, så " Jøsses ". Ja, det er et stærkt ord, men ikke overdrevet.

Som altid er " Made in Japan " et kvalitetsstempel.

Godt Low-filter ( brug det når der spilles Grammofon )  

Solide knapper og vippekontakter

Mulighed for adskillelse af effekt- og forforstærkerdel

Mulighed for at mixe mikrofonsignal ind ( justerbart på forsiden ) 

Slebet og olieret woodcase

2 pladespillerindgange ( 2xMM )

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

NIKKO TRM-800 Integreret forstærker

NIKKO TRM-800 1975

Japanske NiKKO var vel om noget mærket der definerede AUDIOSCAN som stedet, hvor det var muligt at købe høj kvalitet til lav pris og  de fleste af os, der har været unge i halvfjerdserne, har en favorit-Nikko, de stadig kunne tænke sig at have stående på hylden. 

Denne integrerede har i mine øjne alt hvad jeg ønsker skal optræde hos en vintageforstærker:

Lækker Woodcase i valnød (?)

Masser af rå kraft ( 2x60Watt )

Masser af indgange (2xPhono)(3xAux)(2xTape)(Tuner)

Impedansvælger på Phono 2

Tonekontroller med knækfrekvenser

Tape 2 på forsiden med jackstik (eks. IPOD) (cool!!)

High og low filtre

Mulighed for adskillelse af effekt- forforstærkerdel

3 sæt højttalere

Original manual medfølger

Veludstyret (sic!), rå, følsom og meget vellydende fra HI-FI`ens guldalder og en af de allersejeste NIKKO modeller.

Brugsspor

3200,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Pioneer SA-700 Integreret forstærker

Pioneer SA-700 ca. 1970

1970 Vietnam, Thy-lejr, Hendrix & Joplin, Gasolin`, Faxe Fad, Christiania, ny Lillebæltsbro, Tvind og goodbye Beatles.

Jeg takker skaberen for at have oplevet den tid ( på afstand, dog ) der også frembragte denne Pioneer beauty, der er indbegrebet af coolness fra starthalvfjerdserne. Smuk i al sin enkelhed med Brazilian Rosewood, børstet aluminium  og tekniske raffinementer som:

2 x phono ( MM & MC!!! )

High & Low filter

Muting

2 sæt højttalere ( serieforbundne )

Nymonterede kraftige højttalerterminaler i stedet for de mest fjollede terminaler, der nogensinde er set på en forstærker.  

Alt virker selvfølgelig og den spiller STAX soul ( Carla Thomas: Gee whiz ) lige nu, Jøsses!!!!

2800,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Pioneer SA-6300 Integreret forstærker

Pioneer SA-6300

Selv en lille hund kan bide!

Lille integreret forstærker fra ca. 1976. Den ser jo ikke rigtig ud af noget særligt, men sæt den sammen med nogle højttalere af ordentlig kvalitet og en god pladespiller, så er der en meget vellydende kombination.

2 sæt højttalere

Vellydende RIAA

Brugsspor på kassen

Mål: HXBXD: 13X35X25 

1400,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

TECHNICS SU-8080 Integreret forstærker

TECHNICS SU-8080 1977

Hvis tyngde er proportional med kvalitet ( og det er det næsten altid  ), er her tale om virkelig klasse. Den vejer som et ondt år og har features som variabel tilpasning af pickup . Mulighed for tilslutning af 2 pladespillere ( MM ). Overordentlig solidt bygget ca. 1977-78.

Endnu kan man få rigtig fine Technics forstærkere til meget fornuftige priser, men måske er det en god idè at slå til nu og anskaffe sig en af disse uhyre solide maskiner, der er mindst lige så vellydende som Luxman, Sansui o.s.v.

HI-FI verdenens Mercedes.

Sådan en sag kan ikke købes i dag.

HXBXD: 14X45X35

2750,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Gustav H. Jensen | Svar 19.01.2017 21.35

Jeg er helt vild med dine beskrivelser. Man kan mærke entusiasmen! Mht. din Sansui 555-a, der står én ved siden af mig, og din beskrivelse er spot on! Super sag

Jørgen P Hansen | Svar 21.11.2016 17.27

super grej,flotte enheder

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
03.12 | 19:42

Min datter har fået en Lenco pladespiller i palisander. Har du et forslag til en forstærker og et par højttalere dertil.

...
Du kan lide denne side