VINTAGE HØJTTALER

Bose 901 Series IV

Bose 901 Mk.IV m. Equalizer & Orig. fødder 1976

Hvis man nu forestillede sig at man kunne måle graden af genkendelse og samlede 10000 hi-fi interesserede gamlinge på min alder, så er jeg temmelig sikker på at Bose 901 Mk.IV med trompetfødder ville lande på en klar førsteplads. Et større ikon, der jo betyder billede på græsk, er det svært at finde og disse rundstrålende eller direct/ reflecting speaker som Bose selv kalder dem var enhver ung mands våde drøm i 1976. For lige at ingen skal være i tvivl om at 901 er en anderledes højttaler, så er der bag det coole frontstof 9 ens enheder, men kun èen vender fremad og de 8 andre vender bagud, hvilket bevirker, stillet optimalt op, at højttalerne forsvinder og en illusion af koncertsal åbenbarer sig. Jeg vil mene at det er nødvendigt at man har et lytterum der passer til disse usædvanlige kasser med refleksionmuligheder både til bagvæg og sidevæg, Men så får man også stooor og høj lyd og  jo bedre og kraftigere grej, der bliver sat til at drive boksene, jo bedre.

Meget meget flot stand med helt ubetydelige brugsspor og det samme gælder for Equalizeren og de originale forkromede fødder.

Serial no. 522324 & 490355

8 ohm

Ægte valnød

7000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

DCM Time Window Mk. I

Begejstringen ville ingen ende tage fra amerikansk, eller for den sags skyld europæisk side i 1977

http://akdatabase.com/AKview/albums/userpics/10007/TW_Audio_Critic_Reviews.pdf

En klassiker var født!

DCM Time Window Mk. I

På en liste over de 10 mest kendte Hi-Fi produkter, er jeg temmelig sikker på, at DCM`s Time Windows  gulvhøjttaler vil befinde sig hos rigtig mange, der kunne være tossede nok til at lave sådan en liste. Nettet er fuldt af beskrivelser om  ejernes entusiastiske forhold til disse særlinge, der er i stand til, opstillet optimalt, at give et stooort lydbillede i fuld balance.

Disse, som jeg er næsten 100% sikker på er mk. I, bærer fortløbende serienumre, nemlig 2729 og 2730 og er selvfølgelig  i 100% teknisk stand, men så er det fra nu af at den ydre fremtoning munder ud i, at de står som resultat af følgende projekt.

Henrik havde erhvervet disse perler og tænkte at de da måtte kunne forbedres. Så af med frontstof, pålimning af sort plade på front, indkøb af finèr til den afrundede bagside og pålimning  af 45x40x21 lamineret og fineret klods med en massefylde, der ellers kun kun findes i det ydre rum. Kviksølv og bly, Ha!! Gå hjem og vug! Så langt så godt! Det spillede jo fantastisk og tiden gik og de blev ikke helt færdige, for der kom kæreste til og DCMèrne begyndte den rejse, der endte i soveværelset, hvor det uundgåelige måtte indtræffe at Henrik måtte vælge mellem Time windows og kæreste. Heldigvis måtte højttalerne rejse og det er jo godt, for Henriks kæreste er en rigtig sød pige og de ser stadig forelskede ud, hvilket næppe havde været tilfældet, om højttalerne med de store fødder havde befundet sig ved siden af sengen stadigvæk.

Undskyld Henrik, hvis min udlægning kun læner sig op af sandheden

Jeg skriver heldigvis at de måtte rejse, for nu får en anden mulighed for at pusle dette projekt færdigt. Jeg har ikke en færdig plan for en færdigggørelse, men frontstof kan medfølge og man kan sagtens nøjes med at sætte en strømpe udenom, hvis man kender en der er lidt fiks med en symaskine.

De spiller, som skrevet, som de skal og  har en sortmalet top og bund. Om de blev leveret i en udgave uden den ellers lækre lakerede og finerede trætop er jeg ikke klar over.

Det kan absolut anbefales ved et køb at troppe op med en kammerat eller husets næsten voksne søn, for jeg overdriver altså ikke, når jeg siger, at klodsen er meget tung, men det er sliddet værd for det er en magøløs oplevelse at lytte til disse perler.

Kun afhentning

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Lars Hybel: Same EastwingEWCD13003
Celestion Ditton 33

Celestion Ditton 33

Ipswich i østengland er så tæt på kontinentet som de næsten kan komme og har i 2007 haft en danskfødt borgmester, den liberale Inga Lockington og masser af danske fodboldtilhængere husker at Ipswich gav os den bedste engelske målmand nogensinde, nemlig Gordon Banks og at højttalerproducenten Celestion kommer fra Ipswich. Disse meget velholdte, ( og sjældent sete i DK ) Ditton 33 er indbegrebet af engelske højttalere fra halvfjerdserne med god afstemning mellem de fint udvalgte enheder, lækker træforarbejdning og en lyd der er i stand til at spille både Mahler og ZZ Top.

De er købt på den amerikanske base i Tyskland og har været i 1 ejers besiddelse siden

Slebne og olierede ( lys eg ) og i rigtig flot stand med  (2 manglende pinde ud af 6 ) på den ene højtalerfront

HxBxD: 61x36x21

Det er en rigtig dejlig og typisk engelsk  højttaler fra halvfjerdserne der kan sættes sammen med hvad som helst.

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

 

Fisher KS-1

Fisher KS-1 1963

Amerikansk højttalerproduktion fra starten af tresserne ser vi ikke ret tit i Europa og da slet ikke nogle, der er lidt aparte. Disse 3-vejs højttalere, i en art amerkansk bejdset fyr, er tænkt som væghøjttalere med deres blot 14 cms dybde. Det er jo ikke nogen lille højttaler og 62x46x14, giver et større volumen end f.eks. en Dynaca A25. Der er ikke forberedt noget beslag til bagsiden og terminalerne er en smule fremhævede, men skal de op at hænge, er løsningen måske, at få dem 1 cm ud fra væggen eller placere dem i reolen. 

Historien går at Avery Fisher  ( The Fishers grundlægger ) insisterede på personligt at godkende og bestemme lyden fra hver enkelt højttaler, hvilket var ved at drive ingeniørerne til vanvid, for hans personlige smag gik i retning af en noget tilbagetrukket diskant. Om det er rigtig skal jeg lade være usagt, men lyden fra dem synes jeg egentlig er ganske fin med en glød og varme, der måske passer fint til et skud Otis Redding, astrud Gilberto eller Muddy Waters og en fin gammel rørforstærker.

Lige nu tester jeg dem på en Luxman 1070 receiver og det fungerer rigtig rigtig fint

Flot stand

Slebne og olierede

Matchende serienummer 5224 & 5225  

Originale mærkater på bagsiden og emblemer foran. Cool!

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Heco B250/8 " Professional "

Heco B250/8 " Professional "

Apotekerens søn fra Ringkøbing startede, på Teknisk Skole i Esbjerg omkring 1970, med at købe et rigtig godt  anlæg, flyttede senere til København og blev en stor kanon på Novo Nordisk. Han beholdt sit anlæg som jeg overtog for nogle år siden. Højttalerne er det eneste der er tilbage her i huset og jeg syntes at de var noget tamme i det og de har hensygnet på en hylde ude bagved. de blev så slæbt frem her den anden dag og sat til en lille ældre Thule forstærker og Voila! Det var altså det, der skulle til. Bund, dynamik og kontrol. det hele passer sammen og at de så oven i købet ser cool ud med trådnet ala Braun og meget lækker lys nød64x34x26 gør at det er et sæt der nok skulle kunne imponere vennekredsen, når det bliver tilladt at ses igen i muntert lag.

Hxbxd: 64x34x26

Din-stik ( kabel medfølger )

Fødder kan medfølge

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Scan-Dyna A-25

Scan Dyna A-25 1969-73

Når lagrene af den normale SEAS diskant, der sad i Scan-Dyna A-25 var ved at være brugt op, blev der sat en Philips ADO160 i. Det er en diskant entusiasterne elsker at skændes om. Nogle elsker den og lige så mange synes at det er verdens værste. Man skal selvfølgelig selv lytte og vurdere, men spørger man mig og det er der ikke mange der gør, hverken i forhold til landets ledelse, ansættelse af ny træner for Odense Håndbolds kvinder eller Coronaberedskabet i DK, så synes jeg at Philipsvarianten spiller ganske glimrende. Så vil man lige være et mulehår foran de andre A-25 elskere, skal man selvfølgelig have et sæt stående med Philipsdiskanten .

4 ohm

Diskantregulering

Pæn finèr med små brugsspor 

Glemte jeg at skrive at det er en højttaler som kun yderst få mennesker i verden ikke synes er noget særligt.

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Isophon HSB 30/8

Isophon HSB 30/8

" Ridser, revner og buler" var jo titlen på Gnags CD fra 2000, der sammen med " Skønhedspletter (2002 )" og " Skitsernes drøm (2003 ) " lidt er the lost trilogy og fra en periode, hvor der ikke var megen fokus på Gnags. Men i min optik rigtig fine udgivelser, der viste, at de bestemt ikke var gået på pension. Tiden viste så også at de idag, er så levende og energiske som nogensinde.

Ridser, revner og buler  er måske så meget sagt om disse yderst velspillende tyske Isophon højttalere, der blev købt af en ung familie i Hvidovre i 1968 sammen med et B&O-anlæg der er gået til de himmelske hi-fi jagtmarker, men højttalerne har været i familiens eje indtil for nylig. De består derimod i bedste velgående, om end familiens kat nærede en vis forkærlighed for dem og som det ses, hvæssede kløer på frontstoffet, og disse tyske " gamlinge " har oven i købet beredt mig en af de største overraskelser i forhold til deres præstationer. Det er et pragtsæt, der sammen med grej fra  guldalderen i 70èrne, leverer en meget meget behagelig formidling med masser af kontrol i bunden, rigelig dynamik og er særdeles musikalske. Der er ikke noget at sige til at de blev kåret som Året Højttaler i Tyskland i 1968, hvor lækker træfinèr og en tung tung kabinetkonstruktion og selvfølgelig lyden placerede Isophonerne i samme liga som de dyre amerkanere ( AR, JBL o.s.v.).

Ridser revner og buler, vi er hvad vi skjuler og mærkerne får man jo, når man har levet et langt liv, ellers er det ikke brugt til noget fornuftigt og det der er indeni kommer frem, hvis man giver det lov. Sådan er det med mennesker og måske også med højttalere og det fortjener disse to perler.

Nye kraftige HT-terminaler   

HxBxD: 55x26x22

2000,-

Jeg har et sæt mere der fremstår uden kattens overfald. Sættet er flot, med yderst få brugsspor. Uanset hvad man synes om tyskere, deres biler må man bøje sig for ( Allan Olsen ), og deres højttalere!

2500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI  

Wharfedale Glendale XP2

Wharfedale Glendale XP2 1975

Man kan jo altid diskutere om termerne britisk, amerikansk og japansk højttalerlyd har noget på sig og der er jo startet krige for mindre end det, men et er ihvertfald uomgængeligt og det er at visse mærker har været med til at definere begrebet. Ovre i staterne er det mærker som JBL, Cerwin Vega og Infinity og på de britiske øer er det navne som Bowers & Wilkins, KEF, Tannoy og ikke mindst Wharfedale der tænkes på, når talen falder på engelsk lyd. Wharfedale, Grundlagt i 1932 af Gilbert Briggs er et rigtig spændende stykke britisk industrihistorie, der kan læses om her:

https://www.wharfedale.co.uk/aboutus/

Wharfedale Glendale XP2 fra midthalvfjerdserne er ganske repræsentative for, hvad briterne formåede, når prisen også skulle være konkurrencedygtig. Udover det lækre træarbejde med dejlig valnøddefinèr kvitterer disse 2 meget velholdte perler med en meget dynamisk og musikalsk lydoplevelse. Samme sommer som disse perler kom til verden, spillede Danmarks fodboldlandshold mod Skotland i Idrætsparken og tabte 0-1, trods en meget lovende angrebsopstilling med Henning Jensen, Allan Simonsen, Benny Nielsen og Ulrik LeFevre, men forsvaret koksede som sædvanligt og 40.000 tilskuere måtte gå skuffede hjem.  Skuffede tror jeg ikke at nogen bliver med disse Wharfedale Glendale XP2.

HxBxD: 56,5x30,5x26,5

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Akai SW-120A

Akai SW-120A

Umiskendeligt 70èr design med affasede kanter og cool frontstof og som helt usædvanligt Jack-stik som terminaler (det er originalt ) og der medfølger kabel med jack-stik ( 2x 2m ).

Som med Pioneerhøjttalerne nedenunder kan man også her sætte højttalerne sammen med en Akai Receiver her fra siden og en tilsvarende pladespiller og så passer det hele sammen og lyden er som det skal være når man spiller Credence Cleawater Revivals første med " I put a spell on you og Suzie Q. ". De laver bare ikke sådan noget mere!

hxbxd: 52x31x27  

Nøddefinèr

1000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JBL L26

JBL L26 1973

Hvorfor er amerikanske JBL omspundet af en aura af nærmest ærefrygtig ansèelse og ja, kult?

Er det på grund af den interessante industrihistorie, ejerens selvmord eller James B. Lansings uophørlige krav om kvalitet ned i den mindste detalje eller

den udstrakte brug af JBL`s monitorer i næsten alle studier i verden eller som PA-anlæg ved ufattelig mange koncerter rundt om i verden eller

er det at have været frontløber i udviklingen af højttalere ihvertfald til starten af 80èrne eller

er det lookèt med de hvide membraner og den hysterisk lækre trækvalitet på boxene eller fascinationen af den amerikanske storebror eller er det måske bare lyden fra disse perler koblet til 60èrnes eksplosion af musikdyrkelse og købedygtigtig ungdom i den vestlige verden eller er det bare lyden, der i manges bevidsthed, er ærkeamerikansk sådan à la Eagles, Byrds, Dylan og Joplin med et mærkbart hug i bassen, en fremtrædende varm og klar mellemtone og en diskant der elsker at vise hvad den kan, når der bliver slået på et bækken.  

HxBxD: 61x32,5x33,5

8 ohm

Lys Amerikansk eg , der ifølge JBL har ligget til modning i 20 år og er blevet  mørkere i bearbejdningsprocessen

Begge JBL-Pins

Serienumre: 54033 & 55930

Diskantregulering

Terminalerne er skiftet til rigtige ordentlige terminaler

Skum omkring den ene diskant er, som almindeligvis, slidt

Pæn stand med kun små mindre brugsspor

3400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JBL Lancer 99 Athena

JBL Lancer 99 Athena

Voldsom, ekstrem, elegant og voksen

Her er muligheden for at sikre sig et stykke JBL- højttalerhistorie med en enhedskvalitet,  der absolut ikke fås tilsvarende i dag, uden at man skal ha`den helt store tegnebog frem og vi taler altså om en 14" bas.

På grund af toldregler og dyr fragt er de samlede i DK i specièl finèr og fronter der adskilte sig fra den amerikanske udgave,  men læs den spændende historie om Lancer-modellenes forbindelse med Danmark:

http://vintagehifi.dk/forum/viewtopic.php?f=557&t=3452&start=15 

I èn ejers besiddelse siden købet hos radioforhandleren i Vordingborg, der var lidt træt af at have de dyre kasser stående i vinduet i lidt for lang tid og derfor slog en del af prisen til stor glæde for unge Erik, der på denne måde havde højttalere de næste 44 år. 

Wenge-Finèr med brugsspor

Wengè er en afrikansk træsort der især har været brugt i Dansk Designs storhedstid i 50èrne til eks. småborde o.lign.

Ja, det er godt med dig Jørn Larsen, men hvordan lyder de? Vel nok som JBL`s monitorer fra samme perode med en fast, men ikke påtrængende bas, en direkte, nogen vil sige lidt rå diskant/mellemtone,og jeg tror at man skal gøre sig klart at det er en højttaler der lever allerbedst ved høj lydstyrke. Det er så samtidig en højttaler der både kan spille soundtracket til Star Wars Episode I, Lester Youngs raspende saxofon og Janis Joplins " Pearl " med lige stor selvfølgelighed.

Nyomkantede JBL-godkendte basenheder udført professionelt hos www.basrep.dk og Højttalerterminalerne er JBL`s små af slagsen, men de sidder monteret på bagsiden af delefilteret og det skal jeg ikke ændre på. Jeg synes jo at det skal være originalt så langt det overhovedet er muligt.  

8 ohm

Mål: hxbxd: 60x36x30  23 kg

Kun afhentning

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Henrik Jørgensen | Svar 28.12.2016 22:06

Hvor jeg dog ville ønske jeg havde pladsen til igen at eje et sæt gravide pinviner de er savnet og var et perfekt match med Hafler DH100 og DH220 for-og eff

johnhansen | Svar 17.02.2016 20:45

ej at forgllemme super servic når der handeles,godt gået helt sikker vil jeg benytte mig af Hi-Fi Genbrug igen.

john hansen | Svar 17.02.2016 20:42

har lige købt jbl l26 samt rega pic up det spiller simpelhen som en drøm har fået ny lyd i min plader.men hold k------ hvor L26 spiller mam mam mia.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side