FORSTÆRKER II

Arcam Alpha II

Arcam Alpha II Integreret forstærker

Britisk, når det er bedst! Og hvorfor er det så, at man taler om britisk vs. amerikansk og japansk lyd? Tjah! Det kan måske have noget at gøre med at briterne ikke har glemt at håndværk og brug af ørerne er væsentlige faktorer, hvis man vil skabe et godt produkt. Om det så er Hi-Fi eller lækre biler med håndsyet læder i den dyre ende. 

" Arts and crafts" har ganske sikkert påvirket englændernes måde at anskue æstetik og produktion, som vi her i DK er påvirket af funktionalismen og 50èrnes formsprog.

På denne fin veholdte Arcam Alpha II er der ikke noget overflødigt hanky-panky med mærkelige filtre og automatik. Der er blot det helt basale: indgangs- og optagevælgere samt tonekontroller. Dog er der mulighed for at vælge om hovedtelefonerne skal kunne afbryde højttalerne.

Knappen til indgangsvælgeren er på mystisk vis forsvundet, så der er sat en uoriginal på. Man kan ikke få alt her i livet!

4 indgange samt en meget meget velafstemt phonoindgang  til både MM og MC.  

Velholdt, pæn og justeret. Som der står på " nettet " : En kommende klassiker!

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer A-88X

Pioneer A-88X Integreret forstærker

Et Sumatra næsehorn, Mike Tyson, en brumbasse og en Toyota Land Cruiser kommer jeg automatisk til at tænke på når jeg får fat i denne hardhitter. Kraftfuld, lille, tæt og en bevidsthed om at, er der brug for kræfter, er det bare at åbne for sluserne.

Topmodel i den velrenomerede " Elite serie "

Skabt til at matche det nye CD-formats dynamikområde, men der var ikke sparet på ret meget og konkurrencen var benhård , så en topmodel kunne dårligt tåle negativ kritik, så det var om at gøre sig umage. Umage gjorde de sig også med phonodelen, der har 3 ohms impedanstilpasning, så ældre Ortofon MCèr kan få liv her. Ellers er der jo alt der skal være i et topprodukt. Lidt til og meget mer!

Velholdt med små brugsspor

3600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon PMA-915R 1995-96

Denon PMA-915R Integreret forstærker

Min gud, Hvad behøver du mer?

Rigelig maskinkraft 2x80watt

5 indgange + en rigtig rigtig fin pnono ( MM & MC ) eller RIAA, som de siger nu om dage

Fornuftige højttalerterminaler

Ganske fornuftig formodning om at apparatet bare vil kunne fungere år ud og år ind

Høj byggekvalitet i en velbygget konstruktion 

Du får derimod ikke:

Fjernbetjening  RC-176 Lidt jagt på Ebay, bør kunne løse det

Et subsonisk filter

Sådan en fætter her, er bare i enhver hensèende en rigtig ordentlig forstærker, hvor det er svært at finde noget særlig relevant at klage over og er en maskine til daglig fornøjelse i almindeligvis mange mange år.

Pæn med meget få brugsspor

5 ud af 6 sorte knapper herfra

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz PM80

Marantz PM80 Integreret forstærker

I hi-fi kredse har det næsten altid været sådan at rør var det ypperste, Klasse A det næstbedste mens almindelige " transistorforstærkere kom på 3.pladsen.  Jeg er blevet rigtig begejstret for denne Marantz-perle, der kan tilbyde både Klasse A- og almindelig transistordrift.

Udover masser af muskler ( 2x100 watt eller 2x20 watt i klasse A ) har denne pæne og meget vellydende integrerede forstærker rigtig mange fine ting at byde på:

Rigtig fin RIAA med både MM & MC

8!! Indgange: tuner, CD, AUX, Processor & 3 X tape, så her kan der sættes 4 spolebåndoptagere til.  Sådan! 

PM80 er i min optik en rigtig kult forstærker, der skiller sig ud i et produktionsforløb af ret ordinære apparater fra Marantz op igennem 90èrne. 

Små brugsspor

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko NA-500 II

Nikko NA-500 II Integreret forstærker

Som altid med Audioscans Nikko er der her tale om en særdeles vellydende og velbygget forstærker. Køber man en eks. NAD RIAA i hi-fiKlubben skal man af med ca. 1000,- kr., og får en glimrende phonoforstærker. For blot en smule mere, kan man erverve sig en mindst lige så god RIAA og få en rigtig fin forstærker på 2x40 watt med oven i købet. Nok en tanke værd!

Nikkos produkter var meget meget vellykkede i 70èrne, men tabte aldrig sporet op igennem 80èrne, hvor der også kom en lang række af rigtig fine apparater, der som denne leverer kraftfuld, varm og dynamisk lyd.  

Brugsspor 

1500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko NA-2000 1984

Nikko NA-2000 Integreret forstærker

Når man betragter denne velholdte kraftige sag fra 1984, er det jo et umiskendeligt 80èr design, der springer en i øjnene med de blanke flader, pudsigt farvede display og lidt sjove trykknapper. Om man finder 80èrnes designudtryk smart og lækkert, er der sikkert delte meninger om, men det indre, altså mekanikken og lyden er der få, der ikke begejstres over. Her er der egentlig alt hvad de fleste behøver, såsom en rigtig fin phonosektion med både MM & MC, masser af muskler 2x 90 eller 100 watt ( afhængig af hvor man læser ) og et godt subsonisk filter. Velkonstrueret af japanske Nikko der trods Audioscans lavprispolitik på mærket, på ingen måde stod tilbage for Sansui, Luxman og Pioneer.

Pæn   

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Rotel RA-870

Rotel RA-870 Integreret forstærker

" Value for money "!

Rotels forstærkere har generelt været meget roste i alverdens fagblade og det med god grund. Gode komponenter, solidt bygget, ikke noget fis med mærkværdige tonekontroller der kun bliver brugt når maskinen skal renses hver 20ende år. Ren rå motorkraft med en rigtig vellydende RIAA med MM og MC.

Små brugsspor. 

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Thule Audio IA70 1991

Thule IA70 Integreret forstærker

Det var en mørk og kold aften i November og langt ude på landet hvor jeg bor, kommer der ikke uanmeldt besøg på en tirsdag aften. Det ringer på døren og jeg tænker hjemmerøveri, tab af dankort, Gaffertape og i heldigste fald slipper jeg levende fra det. Nå! Det paranoide må ikke få overtaget, så jeg lukker op og udenfor står en ung mand med noget under armen. Han var på vej til en ven og ville da lige høre om jeg var interesseret i hans afdøde svigerfars forstærker. Jeg var lettet over at jeg fik lov til at leve og jeg var interesseret, men var ikke klar over hvilket klenodie, der var ved at dale ned i min turban.

En Thule IA70 integreret forstærker var det.

Sammen med IA120 blev apparaterne designet og samlet hjemme på Anders Thule og ægtefællen Anne Glads køkkebord. Anders Thule bestemte indmaden og Anne Glad fik lov til at bestemme designet. De to integrerede forstærkere var det nystartede Thule Audios eneste produkter, der i starten af halvfemserne.

IA120  fortsatte i forskellige afskygninger som model (IA100 ) i årene fremover, men IA70 overflødiggjorde sig selv og blev ifølge Anders Thule højest lavet i omkring 150 eksemplarer. Søger man oplysnger på denne rarietet, er der ikke megen hjælp at hente på internettet, men ifølge en sædvanligvis velorienteret person i branchen, var IA70 skrøbelig og vi er nok ude i at der er meget meget få eksemplarer i omløb. Mit eksemplar er ihvertfald ikke spor skrøbeligt og spiller lystigt hver gang jeg tager det frem og for at det ikke skal være løgn, følger der et ekstra eksemplar med til reservedele. Dette apparat er opgivet på grund af brumproblemer. 

Thule Audio fik desværre ikke lov til at eksistere i så lang tid som firmaet havde fortjent, men geniet Anders Thule fik eftertrykkeligt sat sit aftryk på hi-fiverdenen og det er nok en god idè at slå til, hvis man får mulighed for at få fingre i apparater fra starten af firmaets levetid, hvor produktionstallene ikke var så store.

En af Anders Thules kæpheste var Balancerede indgange og allerede her fra starten var der mulighed for på bagsiden at  vælge balanceret/ubalanceret indgang. En særdeles vellydende phonoindgang ( MM og MC ) med mulighed for skift af impedans og  et lydbillede der er præget af fasthed, dynamik og musikalitet fuldender det samlede billede af denne hi-fihistoriske lækkerbidsken.

Anders Thule har kun oplyst at serienummeret betyder at apparatet er produceret i 1991 i uge 14, så jeg tillader mig at antage at serien er kaldt 10 og at der er tale om apparat nummer 11. Reservedelsapparatet har nummer 12, så det giver nok meget god mening.

Brugsspor  

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Thule Spirit IA100 & Spirit CD100

Thule Spirit IA100 & Spirit CD100

Anders Thule er en konstruktør der står respekt omkring. Et af disse " genier " vort lille land har fostret, som gør store Hi-Fi lande som Japan og USA dybt misundelige. Thule Audio eksisterer desværre ikke længere, men så er det da godt, at man kan erhverve sig denne forstærker og CD-afspiller der oser af kvalitet. Tungt, velkonstrueret, kraftfuldt, dynamisk og seriøst. Amerikanerne siger " No nonsense". Oversat betyder det " ikke noget pis " med sådan et Thulesæt. Der er ikke mange oplysninger at hente på nettet om Thules enkelte modeller og jeg kan ikke komme et årstal nærmere end omkring årtusindskiftet, hvor firmaet virkelig var ved at komme op i gear.

Sættet er fra den tid, hvor næsten ingen havde fantasi til at forestille sig, at der igen blev brug for en Phonoindgang. Det gjorde der, men det er jo en helt anden historie og da sættet kun sælges samlet og hvis pladespilleren skal være en del af set-upèt, kan jeg da anbefale en NAD PP fra HI-Fi klubben eller en af Regas RIAAèr. Så er man igang.

Rigtig pæn stand

Der medfølger Philips fjernbetjening

1 sæt korte Audioquest signalkabler medfølger  

5000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha AX-496

Yamaha AX-496 Integreret forstærker

Æstetik indenfor design af forstærkere op igennem 90èrne, var et skræmmende eksempel på at alle tænkte " Vi må gøre som de andre gør " og det resulterede i sorte, til nøds blanke  apparater og for de sortes vedkommende, kunne de færreste se hvilken producent og model, der var i spil, medmindre at man kom så tæt på, at det kunne læses. Kvaliteten indeni var der sjældent noget galt med når det drejede sig om apparater i mellemklassen, som den denne 85 watter fra Yamaha, der jo altid har vidst, hvordan man skaber dejlige instrumenter og lydudstyr til at gengive lyden fra dem. Her er hvad der skal være, ( måske bortset fra et low filter ), lækker låge til dække af sjældent brugte funktioner og en behagelig og blød lyd med nok kræfter til det meste.

All funktioner kan betjenes på fronten, så den manglende fjernbetjening må man leve med.

Pæn stænd med yderst få brugsspor   

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
Du kan lide denne side