FORSTÆRKER II

ND 3080 Integreret forstærker 1979

Den sommer NAD 3020 kom til Danmark og forandrede hele Hi-fi verdenens måde at opfatte " små " forstærkere på, var NAD på banen i forvejen med 2 forstærkere, nemlig NAD 3045 og NAD 3080. Det er sidstnævne der skal være genstand for vores interesse her. Det var ikke kun i 3020 at man fik voldsomt meget for pengene, men 3080 er en kraftig ( 2x90 watt ) veludstyret maskine der med sit coole look med de to VU-metre nok kunne få et drengehjerte til at banke heftigt i 1970-80.

Ikke alene er mekanikken i rigtig fin form, men apparatet er yderst velholdt

Onkyo A-9911

Onkyo A-9911 Integreret forstærker 1997

Når man er stor og tung, skal man holde sig til den lige vej og ikke som " Ever Given " berøre kanterne, så kan det som vi så i Suez-kanalen, gå helt galt. A-9911 er stor og tung, men holder sig til den lige vej, er klippestabil og lader sig ikke slå ud af kurs på grund af en smule vind eller uopmærksomhed. Nå, spøg til side. Når dette skrives hænger " Ever Given " stadig fast og de synes næppe at det er meget at grine af dernede i kanalen. A-9911 var Onkyo`s største integrerede forstærker i sluthalvfemserne og er som altid med Onkyo, bygget uhyre solidt og er også, som altid, meget meget vellydende.  

Der er jo selvfølgelig alt på en topmodel. inc. en rigtig fin RIAA (MM/MC) og 6 linieindgange, så slut bare Cassette-/ spolebåndoptager, MiniDisc, tuner o.sv. til.

Indgangsvælgeren er erstattet med en anden knap. det er selvfølgelig noget skidt, men det virker selvfølgelig og prisen er sat derefter. Alt kan findes, hvis man har tålmodighed og vedholdenhed. Ellers rigtig pæn.

Kopi af manual

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sony TA-F40

Sony TA-F40 Integreret forstærker 1980

Form, farve og udtryk på hi-fi apparater skiftede i 1980 fra 70èrnes blanke skinnende forstærkere og receivere med blå og grønne skalaer til fascination af teknik, hvor omskiftere fik andre former og meget kom til at ligne udstyr, der ellers kun befandt sig i studier. Sådan går det jo, moden skifter og mange kunne bedre lide det, som mig,  som det var i gamle dage. 

Sony fulgte op på deres rigtig fine forstærkere fra halvfjerdserne med nye serier, hvoraf denne TA-F40 er et meget godt eksempel på, hvad der ventede os i 80èrne. Velkonstruerede og med fin kraft i maskinrummet med de 2x50 watt. CDén var jo kun på tegnebrædtet i 1980, så der var kælet for Phonoindgangen, hvor der var både MM og MC. Det hele rundet af med indikatorer for niveauet for wattforbrug.

Mål: hxbxd: 7x43,5x30

Standen er rigtig pæn

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Technics SU-V7

Technics SU-V7 Integreret forstærker 1981-83

Månedsmagasinet " High Fidelity " testede SU-V7 i det første nummer i 1982  og konkluderede at det var en forstærker baseret på de nyeste japanske forstærkerprincipper med glimrende måleresultater til følge. Det resulterede i en lyd der ville tiltale mange lyttere, især til rytmisk musik, hvor såvel forstærkerens som dens generelle transientgengivelse af mange ville blive opfattet som et plus og give fuld valuta for pengene. Pæne ord og det kan jeg da helt tilslutte mig og så kan jeg jo sige pæn og velholdt, meget meget tung og udstyret med alt hvad de fleste kan finde på at fordre som low Filter, MM /MC RIAA og mulighed for Direct Coupled, hvis nogen interesserer sig for sådan noget i dag.

Ganske kraftig med opgivne 2x80 watt og typisk 80èr design.

Elektronisk brugsvejledning på engelsk

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rega Elex Mk. I 1991
Rega Elicit 1991
Rega Mira 1998

Rega Elex MK. I & Rega Elicit Mk. I Clamshell

Rigtig meget gik op i en højere enhed da Rega omkring 1990 sendte først Elicit, så Elex og senere Mira på markedet og viste at de på ingen måde blot var en ypperlig producent af no nonsense pladespillere. De tre modeller bliver her taget under et, for de deler rigtig mange ting såsom udseende, print og lyd. Elicit en hel del kraftigere end Elexèn med sine to store trafoer og har mulighed for at skifte mellem MM og MC. Mira er den sjældne Luna blot med muligheden for fjernbetjening, adskillelse af pre/effekt og 2x60 watt. 

Har man fået briternes opfattelse af rigtig og god lyd ind under huden ( Quad, Naim, B&W, Mission, Linn o.s.v. ) er man ved et køb af en af disse tre sikker på at få sig en tro følgesvend, der vil fylde ens liv med vellyd. Køber man så også en Rega CD PLanet Mk.I , en Rega Planar 3 med en Elys Pick-up og et sæt B&W CDM1se, så  vil afspilningen af Jennifer Warnes: The Hunter, som her hos mig en tidlig fredag morgen i November, bringe mindelser om sidste sommer uden Corona.

Hvordan beskriver man så lyden fra disse perler, som det er yderst svært ikke at holde rigtig meget af. Tjah! Let, rytmisk, dynamisk, detaljeret og vel bare grundlæggende så musikalsk at de syv slør bliver revet væk og man opfatter sig som til stede. De kan altså noget de englændere, når det kommer til at have ørerne og hænderne skruet rigtigt på og man skal ikke bede et computerprogram om at regne ud hvordan en forstærker skal lyde. Der skal lyttes og det er der blevet ovre hos Roy Gandy. 

Hvor er det velgørende at beskæftige sig med engelsk Hi-Fi hvor dyder som grundighed, faglig stolthed, mod på at gå en anden vej end masseproduktion og om 30 år vil britisk Hi-Fi være lige så påskønnet som det er i dag.

Rega Elex MK.I

2 x 35 watt

Serienr. 1890

Flot stand

MM

3000,-

Rega Elicit

 2 x70 watt

Serienummer 1571

MM/MC ( skiftet foregår ved flytning af tappe inde i forstærkeren og man behøver ikke at studere ved DTU for at udføre operationen )

Pæn stand 

4000,-

Rega Mira

2x60watt

Serialno. 026431

Original fjernbetjening

Hysterisk velholdt og gemgået ved prof.

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Arcam Alpha II

Arcam Alpha II Integreret forstærker

Britisk, når det er bedst! Og hvorfor er det så, at man taler om britisk vs. amerikansk og japansk lyd? Tjah! Det kan måske have noget at gøre med at briterne ikke har glemt at håndværk og brug af ørerne er væsentlige faktorer, hvis man vil skabe et godt produkt. Om det så er Hi-Fi eller lækre biler med håndsyet læder i den dyre ende. 

" Arts and crafts" har ganske sikkert påvirket englændernes måde at anskue æstetik og produktion, som vi her i DK er påvirket af funktionalismen og 50èrnes formsprog.

På denne fin veholdte Arcam Alpha II er der ikke noget overflødigt hanky-panky med mærkelige filtre og automatik. Der er blot det helt basale: indgangs- og optagevælgere samt tonekontroller. Dog er der mulighed for at vælge om hovedtelefonerne skal kunne afbryde højttalerne.

Knappen til indgangsvælgeren er på mystisk vis forsvundet, så der er sat en uoriginal på. Man kan ikke få alt her i livet!

4 indgange samt en meget meget velafstemt phonoindgang  til både MM og MC.  

Velholdt, pæn og justeret. Som der står på " nettet " : En kommende klassiker!

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon PMA-915R 1995-96

Denon PMA-915R Integreret forstærker

Min gud, Hvad behøver du mer?

Rigelig maskinkraft 2x80watt

5 indgange + en rigtig rigtig fin pnono ( MM & MC ) eller RIAA, som de siger nu om dage

Fornuftige højttalerterminaler

Ganske fornuftig formodning om at apparatet bare vil kunne fungere år ud og år ind

Høj byggekvalitet i en velbygget konstruktion 

Du får derimod ikke:

Fjernbetjening  RC-176 Lidt jagt på Ebay, bør kunne løse det

Et subsonisk filter

Sådan en fætter her, er bare i enhver hensèende en rigtig ordentlig forstærker, hvor det er svært at finde noget særlig relevant at klage over og er en maskine til daglig fornøjelse i almindeligvis mange mange år.

Pæn med meget få brugsspor

5 ud af 6 sorte knapper herfra

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha AX-496

Yamaha AX-496 Integreret forstærker

Æstetik indenfor design af forstærkere op igennem 90èrne, var et skræmmende eksempel på at alle tænkte " Vi må gøre som de andre gør " og det resulterede i sorte, til nøds blanke  apparater og for de sortes vedkommende, kunne de færreste se hvilken producent og model, der var i spil, medmindre at man kom så tæt på, at det kunne læses. Kvaliteten indeni var der sjældent noget galt med når det drejede sig om apparater i mellemklassen, som denne 85 watter fra Yamaha, der jo altid har vidst, hvordan man skaber dejlige instrumenter og lydudstyr til at gengive lyden fra dem. Her er hvad der skal være, ( måske bortset fra et low filter ), lækker låge til dække af sjældent brugte funktioner og en behagelig og blød lyd med nok kræfter til det meste.

All funktioner kan betjenes på fronten, så den manglende fjernbetjening må man leve med.

Pæn stænd med yderst få brugsspor   

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
Du kan lide denne side