FORSTÆRKER II

Rega Elex 1991
Rega Elicit 1991

Rega Elex & Rega Elicit Mk. I Clamshell

Rigtig meget gik op i en højere enhed da Rega omkring 1990 sendte først Elicit, så Elex på markedet og viste at de på ingen måde blot var en ypperlig producent af no nonsense pladespillere. De to modeller bliver her taget under et, for de deler rigtig mange ting såsom udseende, print og lyd. Blot er Elicit en hel del kraftigere og har mulighed for at skifte mellem MM og MC. Har man fået briternes opfattelse af rigtig og god lyd ind under huden ( Quad, Naim, B&W, Mission, Linn o.s.v. ) er man ved et køb af en af disse to, sikker på at få sig en tro følgesvend, der vil fylde ens liv med vellyd. Køber man så også en Rega CD PLanet Mk.I , en Rega Planar 3 med en Elys Pick-up og et sæt B&W CDM1se, så  vil afspilningen af Jennifer Warnes: The Hunter som her hos mig, en tidlig fredag morgen i November, bringe mindelser om sidste sommer uden Corona.

Hvordan beskriver man så lyden fra disse perler som det er yderst svært ikke at holde rigtig meget af. Tjah! Let, rytmisk, dynamisk, detaljeret og vel bare grundlæggende så musikalsk at de syv slør bliver revet væk og man opfatter sig som til stede. De kan altså noget de englændere, når det kommer til at have ørerne og hænderne skruet rigtigt på og man skal ikke bede et computerprogram om at regne ud hvordan en forstærker skal lyde. Der skal lyttes og det er der blevet ovre hos Roy Gandy.

Rega Elex

2 x 35 watt

Serienr. 23253

Flot stand

MM

3000,-

Rega Elicit

 2x 70 watt

Serienummer 1571

MM/MC ( skiftet foregår ved flytning af tappe inde i forstærkeren og man behøver ikke at studere ved DTU for at udføre operationen )

Pæn stand 

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Arcam Alpha II

Arcam Alpha II Integreret forstærker

Britisk, når det er bedst! Og hvorfor er det så, at man taler om britisk vs. amerikansk og japansk lyd? Tjah! Det kan måske have noget at gøre med at briterne ikke har glemt at håndværk og brug af ørerne er væsentlige faktorer, hvis man vil skabe et godt produkt. Om det så er Hi-Fi eller lækre biler med håndsyet læder i den dyre ende. 

" Arts and crafts" har ganske sikkert påvirket englændernes måde at anskue æstetik og produktion, som vi her i DK er påvirket af funktionalismen og 50èrnes formsprog.

På denne fin veholdte Arcam Alpha II er der ikke noget overflødigt hanky-panky med mærkelige filtre og automatik. Der er blot det helt basale: indgangs- og optagevælgere samt tonekontroller. Dog er der mulighed for at vælge om hovedtelefonerne skal kunne afbryde højttalerne.

Knappen til indgangsvælgeren er på mystisk vis forsvundet, så der er sat en uoriginal på. Man kan ikke få alt her i livet!

4 indgange samt en meget meget velafstemt phonoindgang  til både MM og MC.  

Velholdt, pæn og justeret. Som der står på " nettet " : En kommende klassiker!

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon PMA-915R 1995-96

Denon PMA-915R Integreret forstærker

Min gud, Hvad behøver du mer?

Rigelig maskinkraft 2x80watt

5 indgange + en rigtig rigtig fin pnono ( MM & MC ) eller RIAA, som de siger nu om dage

Fornuftige højttalerterminaler

Ganske fornuftig formodning om at apparatet bare vil kunne fungere år ud og år ind

Høj byggekvalitet i en velbygget konstruktion 

Du får derimod ikke:

Fjernbetjening  RC-176 Lidt jagt på Ebay, bør kunne løse det

Et subsonisk filter

Sådan en fætter her, er bare i enhver hensèende en rigtig ordentlig forstærker, hvor det er svært at finde noget særlig relevant at klage over og er en maskine til daglig fornøjelse i almindeligvis mange mange år.

Pæn med meget få brugsspor

5 ud af 6 sorte knapper herfra

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko NA-500 II

Nikko NA-500 II Integreret forstærker(Reserveret)

Som altid med Audioscans Nikko er der her tale om en særdeles vellydende og velbygget forstærker. Køber man en eks. NAD RIAA i hi-fiKlubben skal man af med ca. 1000,- kr., og får en glimrende phonoforstærker. For blot en smule mere, kan man erverve sig en mindst lige så god RIAA og få en rigtig fin forstærker på 2x40 watt med oven i købet. Nok en tanke værd!

Nikkos produkter var meget meget vellykkede i 70èrne, men tabte aldrig sporet op igennem 80èrne, hvor der også kom en lang række af rigtig fine apparater, der som denne leverer kraftfuld, varm og dynamisk lyd.  

Brugsspor 

1500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rotel RA-870

Rotel RA-870 Integreret forstærker

" Value for money "!

Rotels forstærkere har generelt været meget roste i alverdens fagblade og det med god grund. Gode komponenter, solidt bygget, ikke noget fis med mærkværdige tonekontroller der kun bliver brugt når maskinen skal renses hver 20ende år. Ren rå motorkraft med en rigtig vellydende RIAA med MM og MC.

Små brugsspor. 

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Thule Spirit IA100 & Spirit CD100

Thule Spirit IA100 & Spirit CD100

Anders Thule er en konstruktør der står respekt omkring. Et af disse " genier " vort lille land har fostret, som gør store Hi-Fi lande som Japan og USA dybt misundelige. Thule Audio eksisterer desværre ikke længere, men så er det da godt, at man kan erhverve sig denne forstærker og CD-afspiller der oser af kvalitet. Tungt, velkonstrueret, kraftfuldt, dynamisk og seriøst. Amerikanerne siger " No nonsense". Oversat betyder det " ikke noget pis " med sådan et Thulesæt. Der er ikke mange oplysninger at hente på nettet om Thules enkelte modeller og jeg kan ikke komme et årstal nærmere end omkring årtusindskiftet, hvor firmaet virkelig var ved at komme op i gear.

Sættet er fra den tid, hvor næsten ingen havde fantasi til at forestille sig, at der igen blev brug for en Phonoindgang. Det gjorde der, men det er jo en helt anden historie og da sættet kun sælges samlet og hvis pladespilleren skal være en del af set-upèt, kan jeg da anbefale en NAD PP fra HI-Fi klubben eller en af Regas RIAAèr. Så er man igang.

Rigtig pæn stand

Der medfølger Philips fjernbetjening

1 sæt korte Audioquest signalkabler medfølger  

5000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha AX-496

Yamaha AX-496 Integreret forstærker

Æstetik indenfor design af forstærkere op igennem 90èrne, var et skræmmende eksempel på at alle tænkte " Vi må gøre som de andre gør " og det resulterede i sorte, til nøds blanke  apparater og for de sortes vedkommende, kunne de færreste se hvilken producent og model, der var i spil, medmindre at man kom så tæt på, at det kunne læses. Kvaliteten indeni var der sjældent noget galt med når det drejede sig om apparater i mellemklassen, som denne 85 watter fra Yamaha, der jo altid har vidst, hvordan man skaber dejlige instrumenter og lydudstyr til at gengive lyden fra dem. Her er hvad der skal være, ( måske bortset fra et low filter ), lækker låge til dække af sjældent brugte funktioner og en behagelig og blød lyd med nok kræfter til det meste.

All funktioner kan betjenes på fronten, så den manglende fjernbetjening må man leve med.

Pæn stænd med yderst få brugsspor   

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 21:27

Dejligt at der er et sted hvor der sættes pris på perler fra engang hvor tingene blev lavet med omhu

...
04.12 | 17:50

super cool

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
Du kan lide denne side