GULVHØJTTALER

Dynaudio MSP 300
Dynaudio MSP 300

Dynaudio MSP 300

En profet er sjældent agtet i sit hjemland. Jørn Utzon var det ikke i Danmark i den grad han fortjente og Dynaudio har lidt noget af samme skæbne. Højt respekteret i resten af verden, men herhjemme har firmaet ført lidt af en skyggetilværelse, kan man næsten kalde det. Mange har opfattet mærket som eksklusivt og for dyrt til at slå igennem salgsmæssigt for alvor. Og det er jo synd, for mage til innovativt foretagende skal man lede længe efter.

MSP-serien fra midtfirserne er værd at holde i hævd, for man får virkelig mange kvaliteter som:

Vanvittig lækkert udført snedkerarbejde 

Voldsom solid konstruktion med blygummi og fornem afstivning inde i kassen

Scan-Speak enheder af højeste kvalitet

Kombination af basreflex og trykkammer (  aperiodisk ventil som i Dynaco A25 )

De originale fødder, der kan være svære at finde

Transmissionline og 26 kg, så pas på ryggen 

Det var en meget vellykket serie, der skulle spille med diskanten nedad, men det kan man jo eksperimentere med, hvis man har lyst til det.

Flot stand, men fronternes tappe er ikke uden mærker af tidens tand. De to bassers domer er ikke ens, men selve enhederne er de rigtige, ( men vel blot fra to serier ),som de skal være og med spritnye kanter. En mageløs højttaler, der ikke så tit ses til salg

4800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Revox Symbol B

Revox Symbol B 1986

Nogle mennesker får, eller måske rettere tager, en livsbane der ikke ligner de fleste af vi andres, og får oplevelser, indtryk og omgang med talentfulde individer. Sådan er det også med hi-fi. Som Dan Turèlls gamle sammenbyggede Pioneer anlæg med pladespiller og receiver i et, der har hørt og oplevet mere end de fleste af vi andre bare har været i nærheden af. Disse Revox Symbol B blev indkøbt til et af landets musikkonservatorier til brug både i studie og  øvesammenhæng eller som en af mine bekendte kalder sin søde hustru " Multi ". De har hørt utallige talentfulde unge musikere arbejde med deres talent på alle instrumenter, fra piccolofløjtens fine høje toner til celloens sprøde strøg med buen. Ofte fine fine gamle instrumenter med sjæl og klang, hvor det ville være en hån mod musikken ikke at kunne gengive optagelserne af disse musikeres udfoldelser så korrekt som muligt. Det er så også grunden til at valget, som mere end kompetent formidler på konservatoriet, faldt på disse, nogle vil nok sige skrumler. Guderne skal da også vide at design ikke var Revox førsteprioritet, men til gengæld har det tekniske kvalitetsniveau altid været tårnhøjt og hvad de mangler i ydre ynde, har de så til gengæld i indre skønhed.

Det er ikke en højttaler der farver lyden eller søger at imponere, men alt er meget meget rent, rigtigt og roligt. Jeg har nogle modeller, jeg er rigtig glad for og næsten ikke kan nænne at sælge og disse skyskrabere bliver sendt ud i verden med en tåre i øjenkrogen og et smil i mundvigen for andre end jeg, bør have glæde af disse sjældne mastodonter. 

Slavebas

HxBxD: 118x46,5x39 inklusive fastmonteret plade med hjul

Årene er ikke gået helt ubemærket henover disse i DK meget meget sjældne perler. Et hjørne nederst til venstre har et afslag og der er ridser, det ene emblem mangler på fronten, men derudover kun få brugsspor med pænt frontstof. De bliver snart slebet og olieret.

Der medfølger en original basenhed som reserve. Den er ikke pæn, men virker og lyder som den skal.

Sendes ikke

12500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Helios HF275 Mk.II

Helios HF 275 Mk.II 1996

Månedsmagasinet " High Fidelity " havde 25-års jubilæum og bad Niels Nørby fra " Dansk Audio Teknik " om at skabe en gulvhøjttaler, der kunne markere begivenheden og være klar til udgave nr. 275 ( 25 år x 12 numre om året= 275 ca. ) af magasinet. Det er ihvertfald sådan den officielle historie forlyder. Nørby gjorde sig umage og skabte en højttaler der på mange måder skilte sig ud og hvis den ikke  var blevet lanceret som selv/medbyg ville have kostet en formue. Nu fik man muligheden for at samle selv eller købe kabinettet og så selv sætte enheder og delefilter i. De var stadig ikke billige, men nu dog trods alt til at betale med en værkførerløn.

Den  tekniske beskrivelse vil jeg ikke komme ind på her, men gå på nettet og læs  i dette link om overvejelserne og fremstillingen af HF275:

http://snw.lonningdal.no/hf275/HF-275_Helios.pdf

Denne " perle " og unikke konstruktion er meget tung og spiller dybt, rigtig dybt med den indbyggede subwoofer og mellemtonegengivelsen er takket være den lækre Scan-speak ennhed nærværende og detaljeret. 

Dette sæt er den reviderede udgave med Scan-Speak mellemtone, istedet for Peerlessudgaven på Mk. 1èren og i færdig udgave med delefilteret indeni højttaleren og i lækker lækker kirsebærfinèr. Diskanten er et kapitel for sig, som ophængt i 3 elastikker, er helt upåvirkelig af reflektioner og slet ikke har 1`erens lidt hårde klang.

8 Ohm

HxBxD: 97,5x23x38,5 

Bøjle mellem bi-wiringsterminaler er erstattet af kabel

Flot flot stand 

Grundet vægt og størrelse kun afhentning eller levering

4800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Dali 104

Dali 104

En af grundene til Dali`s succès herhjemme og ude i den store verden var den yderst vellykkede satsning på en lille reolhøjttaler, en lidt større reolHTèr og en gulvhøjttaler med yderst vellydende og velvalgte ( læs moderat pris ) enheder i et ikke for kostbart kabinet. Fokus lå på lyden og lur mig om ikke man har skelet til Snells evne til at få fabelagtig lyd ud af  billige danske enheder ved hjælp af afstemning og omtanke. Hvorom alting er, så er Dali`s serier hvor tallene 2/3 og 4 indgår ( eks. 2/2A/II/102 o.s.v) meget meget velspillende og disse yderst velholdte 104 lyder som havde de kostet mange gange de 1200,-/stk, som Hi-FIKlubben  kunne sælge dem til.

1200,-              

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
Du kan lide denne side