GULVHØJTTALER

Revox Symbol B

Revox Symbol B 1986

Nogle mennesker får, eller måske rettere tager, en livsbane der ikke ligner de fleste af vi andres, og får oplevelser, indtryk og omgang med talentfulde individer. Sådan er det også med hi-fi. Som Dan Turèlls gamle sammenbyggede Pioneer anlæg med pladespiller og receiver i et, der har hørt og oplevet mere end de fleste, vi andre bare har været i nærheden af. Disse Revox Symbol B blev indkøbt til et af landets musikkonservatorier til brug både i studie og  øvesammenhæng eller som en af mine bekendte kalder sin nu forhenværende, men stadig søde hustru " Multi ". De har hørt utallige talentfulde unge musikere arbejde med deres talent på alle instrumenter, fra piccolofløjtens fine høje toner til celloens sprøde strøg med buen. Ofte fine fine gamle instrumenter med sjæl og klang, hvor det ville være en hån mod musikken ikke at kunne gengive optagelserne af disse musikeres udfoldelser så korrekt som muligt. Det er så også grunden til at valget, som mere end kompetent formidler på konservatoriet, faldt på disse, nogle vil nok sige skrumler. Guderne skal da også vide at design ikke var Revox førsteprioritet, men til gengæld har det tekniske kvalitetsniveau altid været tårnhøjt og hvad de mangler i ydre ynde, har de så til gengæld i indre skønhed.

Det er ikke en højttaler der farver lyden eller søger at imponere, men alt er meget meget rent, rigtigt og roligt. Jeg har nogle modeller, jeg er rigtig glad for og næsten ikke kan nænne at sælge og disse skyskrabere bliver sendt ud i verden med en tåre i øjenkrogen og et smil i mundvigen for andre end jeg, bør have glæde af disse sjældne mastodonter. 

Det er en mageløs dejlig højttaler!

Slavebas

HxBxD: 118x46,5x39 inklusive påskruet plade med hjul

Årene er ikke gået helt ubemærket henover disse i DK meget meget sjældne perler. Et hjørne nederst til venstre har et afslag og der er ridser, det ene emblem mangler på fronten, men derudover kun få brugsspor med pænt frontstof. De bliver snart slebet og olieret.

Der medfølger en original basenhed som reserve. Den er ikke pæn, men virker og lyder som den skal.

Sendes ikke, kun afhentning eller efter aftale

12500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Linn Keilidh

Linn Keilidh 1994

Ivor Tiefenbrun er, trods navnet ærkeskotsk, dog med polske rødder og har fået sin plads i hi-fi verdenen som grundlægger af Linn, der jo først og fremmest er kendt for superpladespilleren LP12. Tiefenbrun er blevet kaldt alt fra karismatisk, fortryllende, arrogant, bedrevidende, men ingen har nogensinde været i nærheden af at kalde  ham kedelig.  Gimmickèn med keltisklinspirerede navne med erstattede Cèr med K er blot èt eksempel. Selvom Linn i dag producerer hele paletten indenfor underholdningsapparater, er det stadig først og fremmest pladespilleren LP12 der tænkes på når talen falder på de pudsige skotter, men der er masser af fine sager i det øvrige program, hvor især nogle rigtig dejlige højttalere har fanget min interesse.

Linn Keilidh ( udtales Kay-lee ) er en af dem jeg bliver rigtig glad i låget af at lytte til. Levende, sprælske og nærværende er nogle af de ord jeg mener dækker, selvom det jo altid er svært at videregive et lytteindtryk. At de så også er pæne,velholdte og udstyrede med den tunge bundplade som Linn kalder KU-stone gør vel heller ikke noget.

Sort ask

Mål: HxBxD: 83,5x20x28

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JBL HLS615

JBL HLS165 1998

JBL fik med LX-serierne i 80èrne fat i den " almindelige forbruger ", der ikke var villige til at ligge rigtig mange penge i købet af et sæt højttalere. Det lyder nedsættende . Det er det ikke, men blot en konstatering, af at op igennem 90èrne var det et kæmpe marked Blah-blah-blah!......!

JBL HLS165 er en ganske udmærket gulvhøjttaler, passende størrelse, der skråner lidt bagud, ikke for påtrængende, hverken skarp eller basset, men ganske velafbalanceret med et lydbillede de fleste vil kunne leve fint med og til en billig penge.

Mål: Hxbxd: 83x21x27  

8 ohm og Made in USA

Flot stand

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Dali 104

Dali 104

En af grundene til Dali`s succès herhjemme og ude i den store verden var den yderst vellykkede satsning på en lille reolhøjttaler, en lidt større reol HTèr og en gulvhøjttaler med yderst vellydende og velvalgte ( læs moderat pris ) enheder i et ikke for kostbart kabinet. Fokus lå på lyden og lur mig om ikke man har skelet til Snells evne til at få fabelagtig lyd ud af  billige danske enheder ved hjælp af afstemning og omtanke. Hvorom alting er, så er Dali`s serier hvor tallene 2/3 og 4 indgår ( eks. 2/2A/II/102 o.s.v) meget meget velspillende og disse velholdte 104 lyder som havde de kostet mange gange de 1200,-/stk, som Hi-FI- Klubben  kunne sælge dem til.  

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side