STANDER/REOL HTèr I

                              Alle priser er sætpriser 

Jeg bestræber mig på at føre kvalitetshøjttalere, der udmærker sig ved et godt pris/kvalitetsforhold, modeller der har klaret sig godt i diverse tests og højttalere der besidder et så udefinerbart begreb som SJÆL .

 

QLN Signature HD II

Svenske højttalerkonstruktører har ikke behøvet skamme sig, når de har kigget mod lille Danmark og navne som Olle Mirsch og Stig Carlsson, for blot at nævne et par stykker, har leveret innovative og særdeles originale konstruktioner over årene. Men, vi skal her koncentrere os om Mats Andersson, der grundlagde QLN i 1977 og indtil 2003 hvor han forlod firmaet, skabte en lang række uhyre velykkede og ikke mindst vellydende konstruktioner.

For lige at gøre den helt korte historie om QLN færdig, så kom firmaet tilbage til de oprindelige ejere i 2012 og jeg fornærmer nok kun få, når jeg siger at de produkter der kom fra QLN i perioden 2003-2012 slet ikke er på niveau med QLN før og efter det ni-årige eksil.

Men, det er jo højttalere, det her handler om. Disse QLN Signature HDII er helt normale passive højttalere og altså IKKE versionen med det externe delefilter kaldet Splitfield. Jeg ved ikke om det er muligt at definere begrebet High-End med hensyn til Hi-Fi, men ord som kompromisløst og gennemført næsten uden hensyntagen til omkostninger må hjælpe lidt på vej.

Alt på disse svenskere er gennemført til perfektion. Dyre enheder, 100% resonansfrit kabinet, træarbejde i allerhøjeste snedkerkvalitet, top delefilter og en æstetisk nydelse at betragte. Lyden er stor, præcis og jo bedre udstyr man sætter foran disse " blå/gule " Danskdödera, jo bedre bliver det og de kan følge med hele vejen.

Legendariske, sjældne, kult og med de originale fødder der selvfølgelig også er udført i ypperlig snedkerkvalitet.

8 ohm

Basreflexporten bagudvendt

Flot stand 

6500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Audiovector C1

Audiovector C1

Ole Klifoth er en af Danmarks førende ( han vil nok selv sige den førende ) højttalerkonstruktører i DK og stod i F3/LYD-tiden  bag nogle dybt originale modeller ( Trapez, Focus , Onken Focal, Sonos o.s.v. ). F3/Lyd blev til Audiovector der har stået bag en lang række af toptunede rigtig fine højttalere med blandt andet mulighed for at opgradere bestående modeller. Fin idè!

Denne velholdte " lille " C1 med en lidt mørk og varm klang, er et godt eksempel på Formel 1 filosofien om at udvikling af ekstremerne kommer de " almindelige " til gode. 

Bi-wiring

Mål: HxBxD:23x19x26,5

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

B&W DM 10

B&W DM 10

Dette yderst velholdte sæt Bowers & Wilkins højttalere fra startfirserne var, vel et forsøg, på at få en  større andel at et stort marked, både i Asien og Europa. Metoden bestod i, ikke at spare på enhederne, der stadig var B&W`s selvproducerede seriøse konstruktioner, men gå lidt på kompromis med kabinettet. Folie, i stedet for den vanlige gennemførte træfinèring.

Lyden var der ikke så meget at komme efter. Tør, præcis og musikalsk og testene fra dengang talte om, at DM10 var et af de bedste køb i prisklassen og spillede op til dans med dyrere modeller. Det er et tidligt sæt i produktionsserien med numrene 00057 og 00058. Lidt sjovt!

8 Ohm

Perfekt frontstof  med begge pins

hxbxd: 50x25x25

1500,-

BRUGT KVALITETS HI - FI MED SJÆL OG GARANTI

Dali Menuet

Dali Menuet

En virkelig perle!

DALI lancerede første generation  af denne klassiker til en meget lav pris og salget var absolut ikke som forventet. Reaktionen blev at siderne blev udstyret med lækker træfinèr og prisen sat 50% op. Det hjalp og konceptet er fortsat i en årrække og har dannet forlæg for den nuværende vildt roste Mentor Menuet.

Kan man leve uden muligheden af et stort lydtryk og en dyb bas får man til gengæld en åben, uhyre detaljeret og nærværende mellemtonelyd.

Sæt disse meget små babyer sammen med kvalitets grej og man forstår hvorfor der så sjældent er nogle til salg. 

1. generation, perle og klassiker

Meget velholdte.

Sort ask 

MÅl: HxBxD: 25x14x17

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

F3/LYD MINIMAX

Meget sjældne perler fra Ole Klifoths firma F3/LYD der senere blev til Audiovector. MiniMax blev skabt omkring 1980  med det formål at lave en kvalitetshøjttaler med et mindre kabinet, beregnet til ophængning på væg. De kræver en forstærker med noget pondus, men så er der også transientvillighed og perspektiv i disse meget velholdte HT.

HXBXD: 34X23X23

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

SYSTEM AUDIO SA905

SYSTEM AUDIO SA905 1993-95

System Audio`s mindste i 900 serien. Igen et eksempel på at det kan lade sig gøre at konstruere en særdeles vellydende højttaler, hvis den gode lyd er målet og man er dygtig nok.
Rigtig flot stand.

HxBxD: 27x15x21

1100,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

SYSTEM AUDIO SA1010

SYSTEM AUDIO SA1010 1995-97

Næstmindste model i 10-serien. System Audio fremstiller simpelthen HTère der spiller godt. Sat fornuftigt op er det næsten kun i bunden, at der mangler punch.

HXBXD: 35X17X22

1300,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

System Audio SA1005

System Audio 1005 1995-97

Baby System Audio i 10-serien, der sat rigtigt op kan give et lydbillede man har svært ved at tro kommer fra denne lille perle. Cadeau til Ole Witthøft! Småt er gåt!

1000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Frans Munk Sørensen | Svar 24.10.2017 02.03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

Peder Dirckinck-Holmfeld | Svar 21.04.2017 14.48

ALTID ægte HiFi-videns-detaljeret råhygge med Jørn mixet med livskloge menneskelige kommentarer fra det virkelige liv...

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side