STANDER/REOL HTèr I

QLN Signature HD II

QLN Signaure HDII

Svenske højttalerkonstruktører har ikke behøvet at skamme sig, når de har kigget mod lille Danmark og navne som Olle Mirsch og Stig Carlsson, for blot at nævne et par stykker, har leveret innovative og særdeles originale konstruktioner over årene. Men, vi skal her koncentrere os om Mats Andersson, der grundlagde QLN i 1977 og indtil 2003 hvor han forlod firmaet, skabte en lang række uhyre velykkede og ikke mindst vellydende konstruktioner.

For lige at gøre den helt korte historie om QLN færdig, så kom firmaet tilbage til de oprindelige ejere i 2012 og jeg fornærmer nok kun få, når jeg siger at de produkter, der kom fra QLN i perioden 2003-2012 slet ikke er på niveau med QLN før og efter det ni-årige eksil.

Men, det er jo højttalere, det her handler om. Disse QLN Signature HDII er helt normale passive højttalere og altså IKKE versionen med det externe delefilter kaldet Splitfield. Jeg ved ikke om det er muligt at definere begrebet High-End med hensyn til Hi-Fi, men ord som kompromisløst og gennemført næsten uden hensyntagen til omkostninger må hjælpe lidt på vej.

Alt på disse svenskere er gennemført til perfektion. Dyre enheder, 100% resonansfrit kabinet, træarbejde i allerhøjeste snedkerkvalitet, top delefilter og en æstetisk nydelse at betragte. Lyden er stor, præcis og jo bedre udstyr man sætter foran disse " blå/gule " Danskdödera, jo bedre bliver det og de kan følge med hele vejen.

Legendariske, sjældne, kult og med de originale fødder der selvfølgelig også er udført i ypperlig snedkerkvalitet.

8 ohm

Bagudvendt basreflexport

Flot flot stand 

6500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Mission M70
Mission 731

Mission M70 & Mission 731

Engelske Mission har de senere år sendt mange serier på markedet der udmærker sig ved at man har fået rigtig meget for pengene. Ikke alle har været lige gode, men disse to sæt, som jeg for èn gangs skyld tager under et, er rigtig fine repræsentanter på små højttalere der spiller stort. Begge har basreflexporten vendt fremad, hvilket gør at de uden problemer kan puttes i en reol eller lignende og de er velbyggede med ret godt afstivede kabinetter og gode enheder.

M70

hxbxd:25x15x22

8 ohm 

Sort ask i rigtig pæn stand med aftryk af en barnefinger på den ene støvhætte. Det har ingen betydning for lyden.

1500,-

731

hxbxd: 32x18x18

8 ohm

Made in England

Folie med en svag rødlig tone i pæn stand.

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Dali Zensor 1

Dali Zensor 1 2012-15

Alting var lettere i gamle dage, næsten! Det var i hvert fald lettere at finde rundt i DALI`s program af højttalere, hvor de mindre hed eks. 102-103 & 104. I dag er der mange serier og om vi som forbrugere har gavn af det, skal hver enkelt selv forholde sig til. Nå, ikke alt det brok. Dali Zensor 1 er en rigtig dejlig lille reol-/standerhøjttaler der lyder meget dyrere end prisen indikerer. Men DALI har jo altid formået at få Budget-klassen til at fremstå som om kasserne befandt sig i en anden og dyrere prisklasse.

All-round betegnelsen bruges ofte om håndboldspillere der både kan angribe og forsvare. Suk! Enhver kan lære at dække op, selv om Lars Christiansen trods sine 1503 mål på landsholdet aldrig har haft kropskontakt med en modspiller. Giv mig et skriv, hvis jeg har uret. Der var vist nok en kamp mod Kroatien, hvor han måske rørte deres højrefløj. Selvfølgelig kunne han have lært at dække op, hvis nogen havde gjort sig den ulejlighed at lære ham det.

Dali Zensor 1 er all-round og spiller Daimi, Daft Punk og Dvorak med største selvfølgelighed. Den kan placeres overalt, men spiller bedst, som de fleste andre kompakthøjttalere, på en stander.

Som med et par Dali 102 eller 103 fra slutfirserne går man kke galt i byen med disse Zensor 1, der i min optik er en lille perle. Lidt som dem på havets bund, der bliver ved med at funkle og have glød eller Janis Joplins fine LP " Pearl " der vil blive spillet også når jeg er lagt under mulde.

Lydmæssigt er den meget vellykket og så gør det jo heller ikke noget at den fremstår moderne i det ydre med folie som valnød, pianolak på fronten og aluring om diskanten. De er yderst velholdte og uden brugsspor.

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

 

JBL Control One

JBL Control One

Som det sikkert vil være de fleste bekendt, er denne solide  " lille " JBLèr skabt til en tilværelse som  professionel nærfeltsmonitor, men Hi-Fi folket tog den til sig og den har solgt i enorme antal gennem en lang årrække, med lidt forskellige betegnelser. Populariteten er forståelig, for det er altså en lille fætter der kan bruges til utallige formål, om det så er et seriøst set-up i den fine stue, på Birgers værelse som den første højttaler eller i en butik (fortsæt selv ).

Det er selvfølgelig begrænset, hvad der foregår i bassen, men diskant og mellemtone giver et dynamisk og meget rigtigt lydbillede. 

De kan vægmonteres med de medfølgende beslag

Der er lidt brugsspor hist og pist. Kanterne er fine og farven hedder vel sølvgrå.   

Fragtfrit for pakker op til 20 kg inc. emballage med GLS

1000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

                              Alle priser er sætpriser 

Jeg bestræber mig på at føre kvalitetshøjttalere, der udmærker sig ved et godt pris/kvalitetsforhold, modeller der har klaret sig godt i diverse tests og højttalere der besidder et så udefinerbart begreb som SJÆL .

Fragtfrit for pakker op til 20 kg inc. emballage med GLS

 

Audiovector C1

Audiovector C1

Ole Klifoth er en af Danmarks førende ( han vil nok selv sige den førende ) højttalerkonstruktører i DK og stod i F3/LYD-tiden bag nogle dybt originale modeller ( Trapez, Focus , Onken Focal, Sonos o.s.v. ). F3/Lyd blev til Audiovector der har stået bag en lang række af toptunede rigtig fine højttalere med blandt andet mulighed for at opgradere bestående modeller. Fin idè!

Denne velholdte " lille " C1 med en lidt mørk og varm klang, er et godt eksempel på Formel 1 filosofien om at udvikling af ekstremerne kommer de " almindelige " til gode. 

Bi-wiring

Mål: HxBxD:23x19x26,5

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

F3 LYD/ Minimax

F3/LYD Minimax

Meget sjældne perler fra Ole Klifoths firma F3/LYD der senere blev til Audiovector. MiniMax blev skabt omkring 1980  med det formål at lave en kvalitetshøjttaler med et mindre kabinet, beregnet til ophængning på væg. De kræver en forstærker med noget pondus, men så er der også transientvillighed og perspektiv i disse meget velholdte HT.

HXBXD: 34X23X23

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

System Audio SA1005

System Audio SA1005

Baby System Audio i 10-serien, der sat rigtigt op kan give et lydbillede man har svært ved at tro kommer fra denne lille perle. Cadeau til Ole Witthøft! Småt er gåt!

1000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Frans Munk Sørensen | Svar 24.10.2017 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

Peder Dirckinck-Holmfeld | Svar 21.04.2017 14:48

ALTID ægte HiFi-videns-detaljeret råhygge med Jørn mixet med livskloge menneskelige kommentarer fra det virkelige liv...

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side