VINTAGE RECEIVER I

Sony STR-7055A

Alle tiders 3 bedste liveplader:
Little Feat: Waiting for Columbus
Sam Cooke: Live at the Harlem Square Club 1963
Garland Jeffries: Rock & roll adult

Sony 7055A Receiver 1972-76

Som jeg snart har gentaget i èn uendelighed, er jeg ovenud begejstret for Sonys apparater fra halvfjerdserne og denne meget fine receiver gør da på ingen måde begejstringen mindre. I min verden findes alt der gør Vintage hi-fi værd at beskæftige sig med, i et apparat som denne perle fra den opgående sols land. En overdådighed af knapper, filtre og indgange der indikerer at japanerne var ved at få rigtig fat i verdensmarkedet takket være en stolthed ved at præstere og en ingeniørmæssig kunnen. Det var væsentlige faktorer i det Japanske folks identitet efter en katastrofal og nedværdigende afslutning på 2. Verdenskrig. Man så fremad og en ny tid var på vej. Nå! tilbage på sporet! Et cool udsèende, lækkert lys og en lyd med masser af power og finesse. Det eneste jeg kunne have tænkt mig til at fuldende billedet, var en fineret trækasse som jo kan købes på EBAY benævnt holzgehaüse/Woodcase for dem der kan sprog. Man kan jo ikke få alt her i livet, men med  Sony STR-7055A, er man ganske godt på vej. Og så kan man jo lige få tjekket op på Garland Jeffries!

Yderst velholdt

3200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Akai AA-1040

Akai AA-1040 1976-77

" I will never sell my 1040 " står der i et af kommentarfelterne på www.hifiengine.com  og der står jo så meget. Nogen gange noget værre vrøvl efter min opfattelse og andre gange noget rigtig klogt, der sjovt nok harmonerer med min opfattelse af sagerne. Men det er let at forstå udsagnet, når man har levet med en af Akai`s receivere fra halvfjerdserne. Der er rigtig meget der bare passer rigtig godt sammen i de velbyggede og yderst vellydende japanere, der oven i købet efter min mening også ser rigtig cool ud. Noget af det eneste jeg kan finde på at brokke mig lidt over, er det svage lys i FM- skalaèn, men som et forsøg har jeg sat LED lys i denne. Det er ellers ikke noget jeg gør ret tit. Jeg vil gerne som grundidè holde sagerne så originale som muligt, men jeg vil sige at forsøget er mere end godkendt og nok en tanke værd for LED lysene holder omtrent evigt og postmoderne mennesker kan ikke finde ud af at skifte pærer i en gammel receiver.

2 x Phono med low filter

Nøddefinèr

Pæn stand med brugsspor på kabinet

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Vintage og Retro er nogle af de mest fortærskede ord i avisernes boligsektioner og øvrige livstilsmagasiner af enhver art. Inden for hi-fi er der jo ikke nogen officielle grænser, for hvornår grej er gammelt nok til at fortjene betegnelsen " Vintage ", men jeg har en ide, om at ca. 1980 er det skillepunkt, hvor det meste, der er at finde i denne rubrik, optræder. Der er jo kolossal forskel på det æstetiske udtryk før og efter 80, så sådan må det blive.

Akai AA-1135

Akai AA-1135 1979

Akai AA-1135 er en fin cocktail af finesse og kraft. Denne senhalvfjerdser Akai receiver spiller bare rigtig rigtig fint med saft og  styrke i bunden og et detaljeret lydbillede i toppen. 2x35 watt vil være nok til de fleste og der er hvad der almindeligvis optræder af faciliteter i mellemklasseforstærkere og receivere, bortset fra et low-filter. Maskinen fremstår i flot stand i nøddefiner og er selvfølgelig renset ude og inde . Altså, jeg har jo ikke renset den udenfor i kulden og inde i huset, men inde i apparatet og udenpå!! Tjah, hvad skal man ellers sige : Trofast som en Schæferhund, raffineret som Elisabeth og barsk som Tyson!

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JVC JR-S301

JVC JR-S301 Receiver 1979

Den er stor, den er tung og den er grim. Kan der så også siges noget pænt om denne store receiver? Ja, det kan der heldigvis, for der er en equalizer der kan bruges til noget, rigtig godt styr på bassen, masser af muskler, samme blå farve i metrene som i Daniel Craigs øjne og er made in Japan.

Den er serviceret hos reparatør og har kun små brugsspor.

2x60 watt i 8 ohm

Mål: hxbxd: 16x50x34 - 12,4 kg.

Nypris i 1979 - 5980,-  En af de større!

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 1515

Marantz 1515 1978-80

Sidste kraftanstrengelse fra Marantz side inden Philips overtagelse i 1980. Det var ikke et godt tiår fra 80 til 90, hvor Marantz indledte en dèroute af dimensioner. De fik så senere rettet gevaldigt op igen, heldigvis!  Men, her er magien fra 70èrne stadig tilstede i disse ultra coole receivere, hvor amerikansk konstruktionsfilosofi og japansk grundighed går op i en højere enhed. Måske specielt på de små receivere ( 2x15-18 watt ), der ofte lød som om der var langt højere wattantal til rådighed. Udover det cool look, giver denne skønhed den nye ejer mindelser om rørlyd og blød " warm american sound ".

Rigtig fin RIAA med low-filter

Reguleringer for både diskant,mellemtone og bas

Nydelig stand

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer SX-690

Pioneer SX-690 1978-80

Denne skønhed fremstår så godt som mint. 2x30 watt lyder måske ikke af meget, men med et par letdrevne højttalere, får man blød og lækker lyd og masser af power. Kan man leve med at det er, efter min mening, for billigt at beklæde chassiet med folie, så er det en dejlig receiver med alle Pioneers sædvanlige kvaliteter. 

Flot flot stand

HXBXD: 14X43X30 

 2400,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Sanyo JCX 2100LE

Sanyo JCX 2100LE Receiver

FM/AM/LW med phonoforstærker / tape med phono- og dinstik og aux. 1 sæt højttalere. Hovedsikringer bagpå.

Made in singapore. Fremstår mint i fineret trækasse.

Da jeg faldt over denne gamle sag tænkte jeg " Sanyo er lig med røde clockradioer i tyndt plastic", men blev jeg lige overrasket? Ja, det tror jeg nok at jeg gjorde! Et lille bitte vrid med volumenknappen og alle 15 watt kommer til live. Disse modeller ses ikke så ofte, og at finde en i denne stand er svært.

1600,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

roland olofsson | Svar 13.02.2017 23:14

Hej.
Fin sida för oss som gillar nostalgi inom djud.
Mvh från värmland/sverige

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side