VINTAGE RECEIVER I

Kenwood KR-7070

Kenwood KR-7070A 1970-71

Der findes receivere fra de gyldne år i halvfjerdserne der har flere watt til rådighed, er fysisk større, men i min optik, findes der ikke nogen, smukkere, mere velspillende end denne Kenwood KR-7070A og kan receivere være cool og sexede, er der ikke nogen, der er det mere end denne smuksak fra japanske Trio/ Kenwood. Var mine evner ud i fotograferingens kunst bedre, kunne mit billede måske yde 7070Aèren retfærdighed, men man må ty til nettet og  nyde den på billeder derfra. Den er ikke kun smuk som få, men udover sine 2x65 watt, der var voldsomt i 1971, spiller den med en lethed, har en dynamik og kontrol over bunden som gør at man i 1971 var i stand til at lave en receiver der 50 år senere kan få en gammel nostalgiker som mig til at hive de store ord frem.

Kenwoodfolkene var fremme i skoen i de kun to år 7070A var på markedet. Mulighed for at koble en ikke trådløs fjernbetjening til. Det må være særdeles vanskeligt, ja nok umuligt at finde sådan èn idag.

Mulighed for at forstærke de fleste MC-pickupper på phono 1, med to indstillinger (low og high)

Det mest cool ved denne perle er indbygningen af en motor der udfører auto-søg på tunerdelen. Det er altså cool at trykke på auto tune og se den orange nål bevæge sig på den blågrønne baggrund.

Endnu engang kan man undre sig over hvad konstruktørerne har brugt tiden på, siden det år jeg blev konfirmeret, ud i forstærkerkonstruktion, når det var muligt dengang at kreere sådan et mesterstykke.

Kopieret manual og brochure

Metalchassis

HxBxD: 17x43,5x43,5

Rigtig flot stand og gennemgået af serviceværksted 

3200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-3130

Kenwood KR-3130 1971

Kenwood KR-3130 er fra det år hvor både Nils og Jørgen Olsen gik til optagelsesprøve på Musicalen " Hair " og begge fik roller i den musical, der sammen med " Godspell " og " Jesus Christ Superstar " definerede musicalens tilstedeværelse i rockverdenen. Alle tre anbefales hermed på det kraftigste, er absolut et genhør værd og smager rigtig meget af halvfjerdserne. Det gør denne Kenwood receiver i den grad også, selvom jeg denne tidlige Lørdag morgen spiller " Orlando " Cachaito " Lopez der er en cubansk bassist og en af grundpillerne i " Buena Vista Social Club ". Det svinger og gynger med en lyd der vibrerer og er så nærværende at jeg får den tanke at man i 1971 var nået så langt teknisk, at der reelt ikke er forbedret noget væsentligt lydmæssigt i en forstærker de næste 50 år, altså til denne lørdag morgen i december 2020. Hvad jeg egentlig forsøger at sige er at denne skønhed, trods sin begrænsede wattydelse (2 x 14 watt, der som Marantz fra samme periode lyder af langt, langt mere ) er næsten alt hvad man kan forlange af en forstærker der skal formidle musikalsk glæde, dynamik og musikalitet. Som jeg har skrevet masser af gange før, så er jeg lidenskabelig forelsket i Kenwoods halvfjerdsermaskiner og når man er så forelsket som jeg er,så kniber det jo for det meste med at se fejl hos sin elskede. Der kunne godt have været et low filter, men ellers meget meget smuk ude og inde. Wow! 

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Akai AA-1040

Akai AA-1040 1976-77

" I will never sell my 1040 " står der i et af kommentarfelterne på www.hifiengine.com  og der står jo så meget. Nogen gange noget værre vrøvl efter min opfattelse og andre gange noget rigtig klogt, der sjovt nok harmonerer med min opfattelse af sagerne. Men det er let at forstå udsagnet, når man har levet med en af Akai`s receivere fra halvfjerdserne. Der er rigtig meget der bare passer rigtig godt sammen i de velbyggede og yderst vellydende japanere, der oven i købet efter min mening også ser rigtig cool ud. Noget af det eneste jeg kan finde på at brokke mig lidt over, er det svage lys i FM- skalaèn, men som et forsøg har jeg sat LED lys i denne. Det er ellers ikke noget jeg gør ret tit. Jeg vil gerne som grundidè holde sagerne så originale som muligt, men jeg vil sige at forsøget er mere end godkendt og nok en tanke værd for LED lysene holder omtrent evigt og postmoderne mennesker kan ikke finde ud af at skifte pærer i en gammel receiver.

2 x Phono med low filter

Nøddefinèr

Pæn stand med brugsspor på kabinet

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Vintage og Retro er nogle af de mest fortærskede ord i avisernes boligsektioner og øvrige livstilsmagasiner af enhver art. Inden for hi-fi er der jo ikke nogen officielle grænser, for hvornår grej er gammelt nok til at fortjene betegnelsen " Vintage ", men jeg har en ide, om at ca. 1980 er det skillepunkt, hvor det meste, der er at finde i denne rubrik, optræder. Der er jo kolossal forskel på æstetikken før og efter 80, så sådan må det blive.

Akai AA-1135

Akai AA-1135 1979

Akai AA-1135 er en fin cocktail af finesse og kraft. Denne senhalvfjerdser Akai receiver spiller bare rigtig rigtig fint med saft og  styrke i bunden og et detaljeret lydbillede i toppen. 2x35 watt vil være nok til de fleste og der er hvad der almindeligvis optræder af faciliteter i mellemklasseforstærkere og receivere, bortset fra et low-filter. Maskinen fremstår i flot stand i nøddefiner og er selvfølgelig renset ude og inde . Altså, jeg har jo ikke renset den udenfor i kulden og inde i huset, men inde i apparatet og udenpå!! Tjah, hvad skal man ellers sige : Trofast som en Schæferhund, raffineret som Elisabeth og barsk som Tyson!

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JVC JR-S301

JVC JR-S301 Receiver 1979

Den er stor, den er tung og den er grim. Kan der så også siges noget pænt om denne store receiver? Ja, det kan der heldigvis, for der er en equalizer der kan bruges til noget, rigtig godt styr på bassen, masser af muskler, samme blå farve i metrene som i Daniel Craigs øjne og er made in Japan.

Den er serviceret hos reparatør og har kun små brugsspor.

2x60 watt i 8 ohm

Mål: hxbxd: 16x50x34 - 12,4 kg.

Sæt den sammen med pladespilleren JVC JL-A40 ( se rubrikken pladespillere ) og bliv indehaver af et sæt der ikke alene spiller rigtig rigtig godt, men også har en ganske stor coolnessfaktor. 

nypris i 1979 - 5980,-  En af de større!

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Luxman R1030

LUXMAN R-1030 1978-79

Særdeles velholdt receiver i Luxmans R-10xx serie  og med 2x30 watt har denne, den mindste i serien, rigeligt med reserver til letdrevne højttalere.

Der er hvad der skal være af tilslutninger og filtre med en fin phonoindgang og her er måske en billig og foreløbig genvej til noget af Luxmans helt dyre og ultraseje grej.

Mål: HxBxD: 16,5x50x31,5

1600,-  

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 1515

Marantz 1515 1978-80

Sidste kraftanstrengelse fra Marantz side inden Philips overtagelse i 1980. Det var ikke et godt tiår fra 80 til 90, hvor Marantz indledte en dèroute af dimensioner. De fik så senere rettet gevaldigt op igen, heldigvis!  Men, her er magien fra 70èrne stadig tilstede i disse ultra coole receivere, hvor amerikansk konstruktionsfilosofi og japansk grundighed går op i en højere enhed. Måske specielt på de små receivere ( 2x15-18 watt ), der ofte lød som om der var langt højere wattantal til rådighed. Udover det cool look, giver denne skønhed den nye ejer mindelser om rørlyd og blød " warm american sound ".

Rigtig fin RIAA med low-filter

Reguleringer for både diskant,mellemtone og bas

Nydelig stand

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 2215

Marantz 2215 Receiver 1973-77

Klassisk receiver fra den gyldne periode i 70èrne

MARANTZ 2215 afløste den lille fremragende 2015 og blev produceret fra 1973 til 1977. Konceptet er det samme:

2X15 MARANTZ Watt

En rigtig fin RIAA med low filter

Det cool blå look

Vent ikke for længe med at få et vidnesbyrd om en periode hvor der blev gjort noget ud af et produkt. 

Klassisk receiver

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko NR-719

Nikko NR-519 & Nikko NR-719 1980

I Nikkos program fra 1980 er der designmæssigt ved at ske en udvikling hen imod renere linier og X19-serien var i min optik særdeles vellykket på designsiden. At  de 6 modeller så også viser sig at være et særdeles behageligt bekendtskab med deres dynamiske frie musikformidling gør jo så at det er svært ikke at storrose Audioscans hovedmærke, som de jo førte gennem mange år.

NR-719 på 2x35 watt, hvilket burde række for de fleste med et fornuftigt valg af højttaler. Den er udstyret med en rigtig fin RIAA, der er meget åben, dynamisk og musikalsk, synes jeg.

De fleste Nikko forstærkere og receivere er seriekoblede, så der uden problemer med lav impedans, kan tilsluttes 2 sæt højttalere, der vel at mærke spille  samtidigt.

Rigtig flot stand med træ på siden 

1800,-

 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer SX-690

Pioneer SX-690 1978-80

Denne skønhed fremstår så godt som mint. 2x30 watt lyder måske ikke af meget, men med et par letdrevne højttalere, får man blød og lækker lyd og masser af power. Kan man leve med at det er, efter min mening, for billigt at beklæde chassiet med folie, så er det en dejlig receiver med alle Pioneers sædvanlige kvaliteter. 

Flot flot stand

HXBXD: 14X43X30 

 2400,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Pioneer SX-1080

Pioneer SX-1080 Receiver

" Fuglekrigen i Kanøfleskoven " var ikke det, der foregik dèr sidst i halvfjerdserne, hvor de store producenter ( Pioneer, Marantz, Sansui, Technics o.s.v. ) kæmpede om at lancere den største receiver målt på Watt. Disse mastodonter er selvsagt meget svære at finde i dag og dukker de op, koster de rigtig mange penge. Topmodeller har altid været dyre, så det bedste køb kan nogen gange gøres i laget lige under toppen i ligaen. 

Pioneer SX-1080 er den næststørste i xx80-serien og er grundlæggende skruet sammen på samme vis som SX-1980, der var "overkill" ud over alle grænser, både med hensyn til vægt og ydelse. Den er købt på Thulebasen i Grønland i 1979 og har været i samme ejers besiddelse siden og han har passet på den, så den fremstår rigtig flot med yderst få tegn på 38 års brug.

Hvad får man så hvis man investerer i en næsten 40 år gammel receiver? Ja, først og fremmest får man en uhyre velbygget og gennemtænkt konstruktion med en fremragende RIAA, masser af kraft, der kan drive hvad som helst og ikke mindst bevidstheden om at eje og bruge et apparat, hvor der ikke er indgået mange kompromisser.

Olieret og slebet wood case

8000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sanyo JCX 2100LE

Sanyo JCX 2100LE Receiver

FM/AM/LW med phonoforstærker / tape med phono- og dinstik og aux. 1 sæt højttalere. Hovedsikringer bagpå.

Made in singapore. Fremstår mint i fineret trækasse.

Da jeg faldt over denne gamle sag tænkte jeg " Sanyo er lig med røde clockradioer i tyndt plastic", men blev jeg lige overrasket? Ja, det tror jeg nok at jeg gjorde! Et lille bitte vrid med volumenknappen og alle 15 watt kommer til live. Disse modeller ses ikke så ofte, og at finde en i denne stand er svært.

1600,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

roland olofsson | Svar 13.02.2017 23:14

Hej.
Fin sida för oss som gillar nostalgi inom djud.
Mvh från värmland/sverige

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 21:27

Dejligt at der er et sted hvor der sættes pris på perler fra engang hvor tingene blev lavet med omhu

...
04.12 | 17:50

super cool

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
Du kan lide denne side