EFFEKT- & FORFORSTÆRKER

Avance Z502

Avance Z502 Forforstærker

Den lange historie kort: Luxman eller Lux Corp: besluttede i 1981 at give den mere og mere veluddannede japanske befolkning mulighed for at erhverve sig Luxmans produkter til en rimeligere pris, ved at samle apparaterne selv. Der blev skabt en lang række apparater ( i alle kategorier ), der var til at samle, selv for almindelige japanere. Stor succès og man kiggede mod Europa, hvor man tvivlede på englændernes evne til at læse japanske diagrammer og besluttede at sælge apparaterne samlede gennem "Avance " et belgisk firma. 

Generelt er produkterne i både Luxkit- og Avanceversionerne af høj høj teknisk kvalitet med en behersket finish. Det er det indre der tæller. Mig bekendt har der kun optrådt 3 apparater til salg i DK af Luxkit-Avancemodellerne. 2 effektforstærkere og så denne meget lækre forforstærker Z502, med alt hvad man kan tænke sig af faciliteter.

Her er der mulighed for at tilpasse både en Denon DL-103 (MC) og en lavimpedant Ortofon MC pick up  eller måske have 2 pladespillere koblet til. En til at spille gamle slidte Stones- og Beatlessingler på og så den anden til Cohens den sidste. 

Velholdt, gennemgået og kun med små brugsspor  er denne højkvalitetsforforstærker der i 1984 kostede 5690,-, hvilket var ca. 1000,- mindre end en Linn Sondek LP12. Bare for sammenligningens skyld.  

3800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Technics SE-9021 Effektforstærker 1978-81

Technics SE-9021 Effektforstærker

Technics i sluningen 70èrne går man ikke galt i byen med, eller hvad man nu siger, når talen falder på seriøst, pålideligt og rigtig ordentligt hi-figrej. Med sine 2x60 watt og et fast, kontrolleret lydbillede, kan den være en trofast arbejdshest sammen med endog rigtig fine forforstærkere. 

Brugsspor

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

 

Cambridge P500 Effektforstærker

Cambridge P500

" Value for money ".

Konceptet med at konstruere i England og samle i østen har gjort Cambridge til en vigtig spiller på det marked, der tilbyder engelsk vellyd til få penge. Her er 2 x 65 watt til rådighed med en sprød,klar mellemtone/diskant og en kontrolleret bas, der gør at 500èren f.eks. kan være et glimrende supplement til NAD 3020, ( der er det set-up, der spiller mens dette skrives ). Spillet på Cambridge CD6, kan man meget meget tydeligt høre hvordan hjemmerullede cigaretter og en daglig kop kaffe skaber en stemme, der ikke fås bedre i vores del af verden.

Ole Friis: Mr. Nogood ( Kick kickcd 30 ) Køb den, hvis du kan finde den!

Van Morrison: Moondance og Mr. Nogood skal smides ned i kisten engang.

Velholdt eksemplar

to sæt terminaler, forberedt til bi-amping

Jøsses, hvor det spiller!! " Heart attack and wine "

1800,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Electrocompaniet EC-1 Forforstærker

Tenk deg - godstolen,len deg godt tilbake, lytt til yndlings musikken - og så skjer det. Du hører plutselig detaljer du ikke visste om. Dynamikk du bare har drømt om, og en fargeklang som du sist hørte på koncert. Da blir det vanskeligt å reise seg, når det ringer på døra----

Norsk er ikke kun et klodset klumpedumpesprog, nogle altid irriterende gode håndboldpiger,en skakverdensmester og et løbefænomen. Det er også en perlerække af velkonstruerede hi-fi produkter som naturligvis Tandberg, Doxa, Hegel og så selvfølgelig Electrokompaniet.

Den eventyrlige historie om Electrokompaniet og Per Abrahamsen er veldokumenteret på nettet. Det er et spændende stykke industrihistorie, så Læs!

Forforstærkeren EC-1 var højt berømmet og anerkendt som en virkelig topforforstærker, der i midten af 80èrne, hvor bølgerne efter den verdensberømte " the 2-channel audio power amplifier "  stadig skyllede ind over kysterne på norges vestkyst.  Abrahamsens første forsøg på et skabe en forforstærker var ikke udpræget heldigt, men i denne EC-1, gik alt op i en højere enhed og med en pris på 15.000 var signalet temmeligt klart. Klasse!

Velbygget, overdimensioneret og meget meget vellydende med en suveræn phonoindgang ( MM & MC ). Maskinen er gennemgået i alle ender og kanter og listen over skiftede komponenter medfølger.

Det er en maskine i fin form og med helt ubetydelige brugsspor.

Skil ikke søskende ad, så EC-1 sælges kun som sæt sammen med Ampliwire 65.

Electrokompaniet EC-1
Electrocompaniet Ampliwire 65

Electrocompaniet Ampliwire 65

Det var næsten en umulig opgave at skabe nye forstærkere, når ens første forsøg blev udskreget som  " verdens bedst lydende ", men ikke desto mindre lykkedes det Abrahamsen, op igennem 80èrne at kreère en række potente effektforstærkere med masser af luft, kontrol og fasthed i bunden.

I denne " serie " som ampliwire 65 er en del af, findes Ampliwire100 og 250 og  tallene indikerer wattangivelsen. Selvom 65 er den mindste, er der ikke noget småt over denne " lille " bombe. Kontrol, fasthed og luft er kodeordene på denne effektforstærker, der som forforstærkeren er efterset og tjekket 100%. Maskinen har brugsspor og modelbetegnelsen er ikke at finde nogen steder. Guderne må vide hvorfor! Det var almindelig brugt i Oslo, at manglede man en stump i produktionen, tog man noget fra en anden model, så det er ofte ganske svært at bestemme de enkelte modeller.  Samlekvaliteten i det indre på effektforstærkerne var ikke just imponerende, men spille. Det kunne de!

1 sæt højttalere   

Sælges kun sammen med Forforstærkeren EC-1

8900,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

LC Audio - The End Version 3.1

LC Audio - The End 3.1 1996

Mindst 2000 er der solgt af denne legende indenfor selvbyg i high-endklassen. Besøg LC Audio`s hjemmeside og få et indtryk af professionalitet og seriøsitet. Der er ikke megen info på nettet om modellen, måske fordi at den kunne bygges i forskellige typer, hvor jeg mener, at denne er 2 x 120 watt i stereo. Om kabinettet var en del af byggesættet, ved jeg ikke, men mon ikke, for det er lige så flot udført, som var det kommet fra en amerikansk producent af en super effektforstærker fra 90èrne. Om lyden kan man sige at forstærkeren afslører kvaliteten af det øvrige anlæg. Her bliver ikke lagt noget til eller trukket noget fra.

Rigtig gode terminaler, der kan tage meget kraftige kabler.

Det er en meget meget dejlig maskine i den absolutte top!!

4000,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nakamichi PA-5II Effektforstærker

Hi-Fi branchen har alle dage været et sted , hvor one liners, slogans og citater er blevet brugt i stort omfang i reklameøjemed. Nakamichis to effektforstærkere PA-5 og PA-7,i nogle forskellige versioner, har også fået hæftet meget på sig, men nok så interessant er udsagnet fra flere sider om at denne PA-5II måske er den bedst lydende japanske effektforstærker nogensinde og det er da noget af et udsagn. Sikkert er imidlertid at et samarbejde med Nelson Pass fra Threshold har skabt nogle forstærkere, der står respekt om.

Masser af rå kraft, med blød lyd og og luft kombineret med et ultrasejt ydre.

2 sæt terminaler hvoraf det ene er til endog meget kraftige kabler ( parallelle ).

2 x 150 watt i 8 ohm (nok ) og 21.5 kg ( pas på ryggen )

Rigtig pæn stand med små brugsspor 

Kopi af manual på papir medfølger   

7500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

NAD 2150 Effektforstærker

NAD 2150 Effektforstærker 1982-84

Solid og velspillende effektforstærker fra NAD`s rigtig gode periode i starten af 80èrne, hvor effektdelen blev brugt i den klassiske 3150.

Mulighed for brokobling

Soft clipping

Meget flot stand 

1500,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

QED C300

QED C300 Forforstærker

" Typisk britisk forstærker " står der ofte om produkter fra disse herlige englændere, der snart er de eneste der tør sige den centraleuropæiske magt imod. Hvad dækker så dette  " typisk " Tjah!  En indpakning der sjældent gør meget væsen af sig, faktisk kunne man tro at det var en tilfældig ingeniør, der fik lov at bestemme udsèendet, et totalt fravær af overflødige gimmicks, nogle ofte særdeles mærkværdige, ja næsten franske, løsninger med hensyn til terminaler o. lign.

Meen, først og fremmest et lydbillede der altid er hamrende musikalsk, varmt og blødt og en fornøjelse at lytte til. Lidt som Grand Cru-vine, modne kvinder og årgangswhisky. Denne QED ( quod erat demonstrandum ) er bortset fra et mærkeligt udsèende og sjove løsninger sådan en maskine.

Det er en meget meget dejlig forforstærker!!  

Indgangsvælgeren er lidt løs i det, men virker fint. Jeg har ladet den være, for ikke at splitte noget ad. 

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rotel RC-870 Forforstærker & RB-870BX Effektforstærker

Rotel RB-870BX & Rotel RC-870 ca. 1990

På mange måder ligner Rotels udviklingshistorie NAD`s. Det er nogen gange svært at se hvor udvikling og produktion foregår og sammenblandingen af britisk og japansk indflydelse kan være noget forvirrende. Meen! Heldigvis er alt jo til gavn for brugerne, hvor vi har mulighed for at få endog rigtig fin lyd til en behersket pris.

NAD og Rotel har et langt styke hen ad vejen samme filosofi: Det der betyder noget, er lyden, så skidt med knapper og frontplader. På det her fine sæt er alt overflødigt som tonekontroller og diverse filtre fjernet og kun det basalt lydmæssige er tilbage, hvor en rigtig fin RIAA (MM & MC) anbefaler sig.

Effektforstærkeren har beskyttelseskredsløb og mulighed for brokobling. En løsning på mere effekt, som en del har puslet med. Det er også fint og det er til at finde en effekt mere til en overkommelig pris.

Men VIGTIGT!!!        

Effektforstærkens angivelse om de tilsluttede højttaleres impedans hedder mindst 8 ohm og brokoblet mindst 16 ohm. Det skal respekteres. Den har det ikke godt med højttalere med lavere impedans. Det er nu ellers ikke for at de 2x60 watt der er til rådighed, er i underkanten. Bestemt ikke, men motorkraft har jo alle dage tiltrukket, især den mandlige del af hi-fi køberne.

Det er et sæt der leverer kraft og styr på tingene, er velbygget, veldimensioneret og ja, i det hele taget, et behageligt bekendtskab. 

Mindre brugsspor

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

 

Sugden P28 Effektforstærker

Sugden P28 1988

Kultforstærker, der lydmæssigt bedst kan sammenlignes med rødvin der trækker tykke striber ned af glasset, modne kvinder med ynde, sødme og krop.  Denne håndlavede klasse A-forstærker på 2x50 watt spiller med krop, varme, dynamik og er først og fremmest musikalsk i et omfang som kun meget få velllykkede billigere eksemplarer og dyrt  dyrt grej formår. Der er ganske mange kræfter til rådighed og med højttalere med en rimelig driftseffekt, kan P28 trække de fleste  helt ubesværet og med største lethed.

1 sæt højttalerterminaler 

Rigtig flot stand med få brugsspor

3000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha CX-2 & MX-2 Forfor- & effektforstærker

Yamaha CX-2 & MX-2

Dette sæt er , sammen med søstersættet CX-1 & MX-1, Yamahas sidste satsning på et for- og effektforstærkersæt i den absolutte topklasse og alle sejl blev sat til for at slutte effektfuldt af. Alene vægten pa MX-2 ( 19,5 kg ) siger lidt om kvaliteten i dette supersæt, der hvad angår tekniske lækkerier, er i den absolutte top.

Heldigvis lever sættet musikalsk op til den fine ingeniørkunst. En fremragende RIAA, en ubesværet evne til at trække meget tungtdrevne højttalere, masser af linieindgange ( 7 stk. ), elegant udformning og fjernbetjening tydeliggør at Yamaha er en af de ypperligste komponenter for god lyd og fornem ingeniørkunnen fra Japan.

Sættet er iøvrigt identisk med storebroderen udover lidt færre watt og mangelen på videoindgange på det store sæt.

Export only

Hysterisk velholdt  

8000,-

BRUGT KVALlTETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Bent Johansen | Svar 11.10.2016 11.27

fed side du har

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side