EFFEKT- & FORFORSTÆRKER

JLM Audio L20 V9.2 Mono effektblokke

Joe Malone fra Brisbane i Australien har firmaet JLM Audio der laver færdige konstruktioner, der kan bygges ind i egne kabinetter, såkaldte kits og tilsyneladende en hel del mere. Det er vist en typisk troldmand down under. Jeg kender ikke meget til ham, men gå ind på hjemmesiden www.jlmaudio.com og bliv selv lidt klogere. Hvad jeg derimod kender noget til,er de to hjemmebyggede 200 watts monoblokke, der her er tale om. Min tekniske indsigt er ikke stor nok til at beskrive andet end finish og lyd og sat sammen med for eksempel en Audiolab 8000A som forforstærker er der masser af power, god kontrol af bas, masser af luft og dynamik. De lyder måske nok som noget amerikansk næsten high end-grej som Acurus eller lignende, men selv down-under bliver der lavet serøst grej.

On/off findes på bagsiden, altså er der ikke en lampe der lyser, når de er on, men det er jo let at lave, hvis de havner hos en selvbygger. Man kunne også sætte et relæ ind, når man nu har den fremme alligevel.

Finishen er mere så som så. Indmaden er lavet nydeligt, men det ydre er lidt mere slidt med brugsspor. Svøb er særdeles  voldsomt dimensioneret og de vejer godt til med  11,5 kg/stk.

Synes man at de nedenstående Musical Fidelity er for dyre, kan man få et par seriøse monotrin, der måske kan give lige så megen fornøjelse.  

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Musical Fidelity MA50

Musical Fidelity MA50 Mono effektforstærker

Monoblokkene fra engelske Musical Fidelity er ikke så kendte som deres storsælgende og meget roste integrerede forstærker A1. Det synes jeg er synd, for det er et sæt man vokser sammen med og efter kort tid simpelthen bare bliver " midlet " med stort M, til at forstærke et musiksignal. Mono og klasse A har aldrig været noget for masserne og der er da også et ganske markant touch af eksklusivitet over disse varmeapparater. Jeg har sat dem sammen med den engelske forforstærker QED 300, der optræder her på hjemmesiden og det er et match, der får tårer frem i øjnene af mig. Det er glædestårer, vel at mærke. Der blev ikke fremstillet ret mange sæt af MA50. Jeg har hørt omkring 500 ( ret mig Jacob W. ) og de ses defor ikke så ofte og slet ikke her i DK.

Begge er monteret med seriøse terminaler og de ses ofte ude i byen hånd i hånd med engelsk udstyr som B&WDM6/7/17 og 10.

Rigtig flot stand

Serial No. 151 & 163

8000,- / sæt

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Sugden P28

Sugden P28 Effektforstærker 1986-93

Kultforstærker, der lydmæssigt bedst kan sammenlignes med rødvin der trækker tykke striber ned af glasset, modne kvinder med ynde, sødme og krop.  Denne håndlavede klasse A-forstærker på 2x50 watt spiller med krop, varme, dynamik og er først og fremmest musikalsk i et omfang som kun meget få velllykkede billigere eksemplarer og dyrt dyrt grej formår. Der er ganske mange kræfter til rådighed og med højttalere med en rimelig driftseffekt, kan P28 trække de fleste  helt ubesværet og med største lethed.

P28 er identisk med effektdelen fra Sugdens A28 og der er switch inden i P28, så den kan spille i mono, hvilket betyder at man med en A28 og en P28 kan få et anlæg med to monoforstærkere i klasse A. Det er altså engelsk når det er bedst

1 sæt højttalerterminaler   

Rigtig flot stand med få brugsspor

3000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KM-X1000

Kenwood KM-X1000 Effektforstærker 1995-98

En " Sleeper " bruges almindeligvis i pladebranchen om et album, der ikke kun har nyhedens interesse med et kortvarigt stort salg til følge, men som troligt år efter år sælger pænt og fornuftigt fordi det indeholder store kvaliteter med en sandsynlighed for at få en etiket på sig som klassisk. Et godt eksempel er Van Morrisons to første rigtige LPèr: Astral Weeks og Moondance, der begge vil sælge også længe efter, at jeg har forladt mit jordiske hylster. 

En " Sleeper " kunne denne velbyggede og vellydende seriøse sag fra altid pålidelige Kenwood måske betegnes. Jeg synes jo at det er synd at Designfolkene hos Kenwood i 90èrne åbenbart ikke blev ansat efter deres formåen udi designmæssige kvaliteter. Hvad jeg ikke tror at de blev, for specielt på receiver og integreret forstærkersiden har det ikke fyldt meget i de små japaneres bevidsthed. Sorte og uden nogen form for særpræg, stil eller elegance som de var. Synd, for kvaliteten af det tekniske står jo ikke tilbage for nogen af de andre japanske mærker, tværtimod! Denne halvheftige sag har alt hvad man forventer af en tung effektforstærker konstrueret i " den opgående sols land ", men samlet i Singapore. Jo, japanerne er også begyndt at outsource.  Kan man finde en mage til, kan de brokobles som to monoforstærkere og i stedet for 2x120 watt i 4 ohm levere 1x230 watt/stk. i 4 ohm

Flot stand 

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Electrokompaniet EC-1

Electrocompaniet EC-1 Forforstærker

Tenk deg - godstolen,len deg godt tilbake, lytt til yndlings musikken - og så skjer det. Du hører plutselig detaljer du ikke visste om. Dynamikk du bare har drømt om, og en fargeklang som du sist hørte på koncert. Da blir det vanskeligt å reise seg, når det ringer på døra----

Norsk er ikke kun et klodset klumpedumpesprog, nogle altid irriterende gode håndboldpiger,en skakverdensmester og et løbefænomen. Det er også en perlerække af velkonstruerede hi-fi produkter som naturligvis Tandberg, Doxa, Hegel og så selvfølgelig Electrokompaniet.

Den eventyrlige historie om Electrokompaniet og Per Abrahamsen er veldokumenteret på nettet. Det er et spændende stykke industrihistorie, så Læs!

Forforstærkeren EC-1 var højt berømmet og anerkendt som en virkelig topforforstærker, der i midten af 80èrne, hvor bølgerne efter den verdensberømte " the 2-channel audio power amplifier "  stadig skyllede ind over kysterne på norges vestkyst.  Abrahamsens første forsøg på et skabe en forforstærker var ikke udpræget heldigt, men i denne EC-1, gik alt op i en højere enhed og med en pris på 15.000 var signalet temmeligt klart. Klasse!

Velbygget, overdimensioneret og meget meget vellydende med en suveræn phonoindgang ( MM & MC ). Maskinen er gennemgået i alle ender og kanter og listen over skiftede komponenter medfølger.

Det er en maskine i fin form og med helt ubetydelige brugsspor.

Skil ikke søskende ad, så EC-1 sælges kun som sæt sammen med Ampliwire II

Electrocompaniet Ampliwire II

Electrocompaniet Ampliwire II

Det var næsten en umulig opgave at skabe nye forstærkere, når ens første forsøg blev udskreget som  " verdens bedst lydende ", men ikke desto mindre lykkedes det Abrahamsen, op igennem 80èrne at kreère en række potente effektforstærkere med masser af luft, kontrol og fasthed i bunden.

Denne ampliwire II afløste " the 2-channel audio amplifier " der med det dobbelte antal watt imødekom det eneste kritikpunt på forgængeren. Der er ihvertfald  ikke noget småt over denne " lille " bombe. Kontrol, fasthed og luft er kodeordene på denne effektforstærker, der som forforstærkeren er efterset og tjekket 100%. Maskinen har brugsspor og modelbetegnelsen er ikke at finde nogen steder. Guderne må vide hvorfor! Det var almindelig brugt i Oslo, at manglede man en stump i produktionen, tog man noget fra en anden model, så det er ofte ganske svært at bestemme de enkelte modeller.  Samlekvaliteten i det indre på effektforstærkerne var ikke just imponerende, men spille. Det kunne de!

1 sæt højttalere   

Sælges kun sammen med Forforstærkeren EC-1

8900,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

NAD 2155

NAD 2155 Effektforstærker 1985

Solid og velspillende effektforstærker fra NAD`s rigtig gode periode midt i 80èrne, hvor effektdelen blev brugt i den klassiske 3155 og receiveren 7155.

Mulighed for brokobling

Soft clipping

Meget flot stand 

1500,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nakamichi PA-5II

Nakamichi PA-5II Effektforstærker

Hi-Fi branchen har alle dage været et sted , hvor one liners, slogans og citater er blevet brugt i stort omfang i reklameøjemed. Nakamichis to effektforstærkere PA-5 og PA-7,i nogle forskellige versioner, har også fået hæftet meget på sig, men nok så interessant er udsagnet fra flere sider om at denne PA-5II måske er den bedst lydende japanske effektforstærker nogensinde og det er da noget af et udsagn. Sikkert er imidlertid at et samarbejde med Nelson Pass fra Threshold har skabt nogle forstærkere, der står respekt om.

Masser af rå kraft, med blød lyd og og luft kombineret med et ultrasejt ydre.

2 sæt terminaler hvoraf det ene er til endog meget kraftige kabler ( parallelle ).

2 x 150 watt i 8 ohm (nok ) og 21.5 kg ( pas på ryggen )

Rigtig pæn stand med små brugsspor 

Kopi af manual på papir medfølger   

8000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

QED C300

QED C300 Forforstærker

" Typisk britisk forstærker " står der ofte om produkter fra disse herlige englændere, der snart er de eneste der tør sige den centraleuropæiske magt imod. Hvad dækker så dette  " typisk " Tjah!  En indpakning der sjældent gør meget væsen af sig, faktisk kunne man tro at det var en tilfældig ingeniør, der fik lov at bestemme udsèendet, et totalt fravær af overflødige gimmicks, nogle ofte særdeles mærkværdige, ja næsten franske, løsninger med hensyn til terminaler o. lign.

Meen, først og fremmest et lydbillede der altid er hamrende musikalsk, varmt, blødt og en fornøjelse at lytte til. Lidt som Grand Cru-vine, modne kvinder og årgangswhisky. Denne QED ( quod erat demonstrandum ) er bortset fra et mærkeligt udsèende og sjove løsninger sådan en maskine.

Det er en meget meget dejlig forforstærker med en fornem RIAA!  

Indgangsvælgeren er lidt løs i det, men virker fint. Jeg har ladet den være, for ikke at splitte noget ad. 

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side