PLADESPILLER

Akai AP 100C

Akai AP-100C ( Halvautomatisk )

Troels Kløvedal fortæller flere steder i sine bøger om møder med hvaler, der bærer tydelige spor i form af store ar, efter mødet med kæmpeblæksprutter dybt dybt nede i oceanet. Kun den stærkeste overlever i dyrenes verden og bærer sine ar som tegn på evnen til overlevelse, mod og styrke. Som hvalerne har også denne Akai AP-100C sine ar og mærker. De er ikke kommet efter et hårdt liv i naturen, men låget bærer spor efter både varmepåvirkning og tryk og er ikkke kønt, men selve pladespilleren er rigtig pæn og velholdt. Det bedste er så, at det er en rigtig fin lille perle, der spiller meget musikalsk og med en arm der passer perfekt til en Audio Technica AT95E. Nettet er fuldt af glade ejeres beskrivelser af godt selskab med denne bæltedrevne pladespiller fra de gyldne år sidst i halvfjerdserne.  

Leveres med ny Rega Carbon, der jo uanset hvad Rega siger er en Audio Technica AT95E.

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Luxman PD-210

Luxman PD-210 ( Halvautomatisk )

Når man får fingre i denne velholdte Luxman PD-210 fra midtfirserne, er der en ting der fylder. Den vejer jo ikke noget videre. Ca. 5 kg. og det er jo ikke alverden, når vi  ved at tyngde er vigtigt for at holde resonanser på plads og sikre ro. Lidt videre research gør klart at den er produceret hos CEC i Japan efter Luxmans specifikationer, og det er der jo ikke noget galt i. Nu tænker puristerne: Arhh!, men der er klare plusser at tage med i bedømmelsen.

 

1. Den har farven og udsèendet, der lugter langt væk af         Luxman

2. Halvautomatikken, der stille og roligt fører armen på plads efter afspilning

3. Det er en " rigtig " pladespiller der , her med pick-uppernes WW Polo, en Ortofon OM5E, spiller fint. Pick-uppen passer godt til den lige lette arm og alle USB pladespillerne til 12-1500,- er ikke i nærheden af at kunne matche denne pladespiller, fra den tid hvor der stort set var en pladespiller i ethvert hjem i Danmark.  

Låget er med de sædvanlige brugsspor

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Fona SL-7D

Fona SL-7D ( Manuel ) 1979

Når jeg får  lyst til at kigge på skønheder, tager jeg ikke fat i et gammelt " Playboy fra 1978-79, men derimod Hi-fi  årbøgerne fra samme år. Her findes, for mig, kulminationen  af  teknik og æstetik. Èen lang perlerække af fint fint Hi-Fi, hvoraf virkeligt meget spiller i bedste velgående idag. Udover skønhederne fra de store ( Pioneer, Luxman, Sansui og hvad de nu hedder alle sammen ), findes der også ved nærlæsning, nogle apparater der besidder nogle pudsigheder og modsætningsforhold der kalder på undren.

Den første Toshiba/Aurex SR-355 er beskrevet længere nede i kategorien. Det er en tuuung sag, med en glimrende Jelco arm og efter min bedste overbevisning en pladespiller, der burde have kostet mindst det dobbelte af de sølle 1665,- den kostede i 1979.

Den anden vi skal have fat i, er en Fona SL-7D og det lyder jo ikke vanvittigt ophidsende, meeen det er altså en Denon SL-7D fra 1979 og de må have været rigtig flinke hos FONA, når det kunne  lykkes for dem at forhandle en indkøbspris pris ned, så den kunne sælges i DK til under 1500,-.

Det var og er jo helt normalt at indkøbe produkter fremstillet hos producenter og så sælge dem under eget navn (OEM) og det er der jo kommet mange fine apparater ud af. Denne SL-7D, optræder ikke i Denons normale pladespillerlinie, hvor modellerne alle hedder noget med DP, men er skabt til eksport og optræder under en del forskellige navne ( gå selv på jagt ).

Men, det jeg vil frem til, er at denne Fona burde have kostet langt langt mere, for det er en meget meget dejlig maskine med alle Denons pladespillernes dyder fra sidst i halvfjerdserne med en fin Jelco arm, en god tyngde, og en ro og afklarethed i lydbilledet der med rette har gjort denne ganske sjældne model eftertragtet.

Afstanden mellem plade og arm er ret høj og der er ikke mulighed for at højderegulere, så jeg har sat en Ortofon MC10 super Mk.II på, der har højden i kroppen, så armen er vandret under afspilning og det er en kombination, der passer rigtig fint sammen.

MC10èren er jo en Moving Coil og kræver større forstærkning end en almindelig MM pick-up, men spiller uden problemer sammen med de fleste forstærkeres MC-phonoindgang.

Brugsspor med et OK låg 

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Fuldautomatisk:

Alle funtioner kan udføres på knapper på pladespilleren, så armen ikke berøres

Halvautomatisk:

Armen føres hen manuelt til pladen, og går på plads efter endt afspilning.

Semiautomatisk:

Armen føres manuelt hen til pladen og  løfter sig og bliver ved udløbsrillen

Manuel:

Armen føres manuelt hen til pladen og pick-uppen bliver i udløbsrillen og skal løftes manuelt på plads

Ariston Q-deck

Ariston Q Deck ( semiautomatisk )

På pladespillerfronten har de britiske øer stolte traditioner, hvor navne som Linn, Rega, Systemdek og Ariston har formået at placere sig solidt i vinylfolkets bevidsthed. Denne skotske Q- Deck fra slutfirserne blev overtaget af Audioscan, der satte prisen ned med 1/3 og solgte ganske mange af denne " value for money " entrymodel. Den befinder sig vel i samme leje som en Rega Planar 2, Thorens TD 280 o. lign., altså solide vellydende arbejdsheste, der er nemme at have med at gøre. Hastighedsskift foregår ved at trykke på en knap, og armen går op, men ikke på plads efter endt afspilning.  

Armen er vist nok en japansk Jelco og " det er ikke så ringe endda ", men rigtig godt og monteret med en Ortofon OM10, er der fin fin lyd, uanset om der spilles Stan Getz Quartet eller Led Zeppelin.

Separat strømforsyning

Pæn stand, dog er låget med de sædvanlige ridser og  småmærker

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Af skræk for at opleve en totalt smadret pladespiller efter ublid behandling i pakkedistributionen og med deraf følgende frustrationer ,har jeg besluttet ikke at sende pladespillere. Derfor vil jeg selvfølgelig strække mig langt for at for at finde en løsning med evt. levering eller et møde på en parkeringsplads en regnfuld og kold aften midtvejs. Lidt fantasi  og velvilje kan som altid afstedkomme mirakler. 

Rega Carbon

Alle mine pladespillere er gennemtestede og leveres med ny Audio Technica AT95E eller Rega Carbon pick-up, hvis ikke andet er nævnt. 

Audio Technica AT95E er en klokkeklar " value for money " pick-up, der af Mirre Stasilowicz ( indehaver af Veteran hi-fi i Stockholm og vel nok nordens førende ekspert ud i alt med pladespillere), er udnævnt til, trods prisen, at være  verdens bedste rock-pick-up.

Ind imellem vil en pladespiller blive sat til salg med en anden eller måske en dyrere brugt pick-up.

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET  

Lenco L3802

LENCO L3802 ( manuel )

Selv i 2018 er der en stor og trofast tilhængerskare, der elsker deres gamle Lenco L75 og det fortæller, om ikke andet om Schweiziske Lenco, at indtil 1997 var firmaet en særdeles pålidelig konstruktør af pladespillere med L75 som det altoverskyggende ikon.  Denne direkte drevne L3802 er en DJ-maskine, der ligger i gabet mellem semiprofessionel og rigtig prof med de kendetegn et sådant arbejdsredskab skal have.  Den skal være tung min.10-11 kg , have variabel hastighed (+/- 8%), have lys, der gør at man kan se hvor nålen sættes ned, ha`en solid arm der kan tåle at man tager ved, lynhurtig start/stop, mulighed for fjernbetjent start/stop o.s.v. Alt dette, har denne bundsolide maskine der måske/ måske ikke har arbejdet for en DJ. Det kunne godt se ud til det, for den er sort som natten og skrammet som katten. Låget ligner, jeg ved ikke hvad, med stor flænge og masser af ridser. Plinten er der brugsspor på, selvom det ikke er så galt. Er man træt af det opskruede prisniveau på Technics 1200/1210, er det her måske en mulighed for at ha`noget bundsolidt DJ-grej stående på hylden, for med en fornuftig pick-up ( eks. Ortofon OM 10-20-30 ) er der rigtig fin lyd for en fornuftig pris ( i 1990 kostede L3802 60% af prisen på en Technics SL-1210 Mk.II  ). Bare lige for en ordens skyld!

Original alu-adaptor 

stik til teleskoplampe på oversiden

Manuel

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Onkyo CP30M

Onkyo CP30M Pladespiller ( manuel )

I  første halvdel af halvfjerdserne havde alle de store japanske producenter en pladespiller i programmet, der var skåret over samme læst.

Remtrukket

2 hastigheder

Rigtig fin arm

Manuel

Flydende ophængt i fjedre

Små ydre mål

De lignede hinanden rigtig meget og tilbød rigtig fin lyd til en fornuftig pris, og denne meget velholdte og 100% fungerende pladespiller i rigtig flot stand og et pænt låg, er ingen undtagelse.

Phono hunstik, så man selv kan påsætte phonokabler og ny rem.

Leveres med ny Audio Technica AT95E, der lige nu spiller Dave Brubeck Quartet at Carnegie Hall fra 1963. Det er en fin måde at starte dagen på!

Det er ikke så tit at Onkyo`s produkter fra starthalvfjerdserne optræder i vores del af verden, så det er ikke kun en rigtig fin spille, men også en maskine, der ikke er mange af i DK.

Let at gå til, let at bruge og ser rigtig cool ud 

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer PL-400

Pioneer PL-400 ( Fuldautomatisk )

Technics var ikke den eneste der i 1979-81 kunne producere en direkte drevet, quartz kontrolleret, blank, fuldautomatisk med repeat pladespiller i en fornuftig prisklasse. Det kunne japanske Pioneer også og som altid med Pioneer er der styr på sagerne. Denne velholdte spille leveres med Pioneers egen MC pick-up der oprindelig fulgte med den noget dyrere PL-800 og det er en rigtig fin kombination. Denne Pioneer er i det hele taget et yderst behageligt bekendskab.  

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pro-Ject 1

Pro-Ject 1 ( Manuel )

Få pladespillere er blevet deciderede klassikere og endnu færre blevet ikoner og har inspireret andre producenter til at skabe varianter over en bestemt  konstruktionsmetode. Regas Planar 2 og 3 er ihvertfald en af disse og da Heinz Lichtenegger i 1990 i Østrig ønskede at starte en produktion af vellydende, enkle pladespillere der var til at betale, skelede han helt sikkert til Rega Planar. Hans Pro-Ject 1, der blev sendt på markedet i 1991 og idag findes i Mk. VI udgave, drejer dette opslag sig om.

Efter murens fald stod en tidligere pladespillerfabrik i Tjekkiet tom og lave produktionsomkostninger gør stadig at Pro-Ject Audio er en af de væsentligste spillere på et marked, der heldigvis har gjort det attraktivt at producere pladespillere igen.

 Måske en kommende klassiker fra en af de store i branchen.

Teknisk er det meste vel som rega Planar 2 med stiv halvtung plint, fin arm støbt i et stykke, manuel, bæltedrevet og med samme type motor og ophæng. 

Velspillende og monteret med Rega Carbon.

Brugsspor, med et ikke særligt pænt låg. Jeg har, for god ordens skyld, fastgjort motorophænget og tjekket med stetoskop at vibrationer ikke er øget.  

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pro-Ject 6.1

PRO-JECT 6.1 ( manuel )

Designet i England/Østrig og produceret på en tjekkisk tidligere våbenfabrik, hvilket har skabt Pro-ject`s kolossale succes hos det samme segment, der har Regas pladespillere stående og det er jo rigtig rigtig mange. Low-budget siger englænderne, når prisen er lav og kvaliteten er høj, og denne manuelle entusiastpladespiller har alt det, som man normalt skal op i en noget anden priskategori for at finde:

Siliconedæmpet flydende ophæng ( originalt nyt )

Sandwich-tallerken

Gyroophængt tonearm

Justerbare spikes

Aftageligt kabel

Pladestrammer

Indbygget libelle

Hvis man ikke er indstillet på at have den stående på en hylde opsat på væggen, skal man nok ikke anskaffe sig denne juvel, der spiller kontrolleret, roligt, dynamisk og meget meget musikalsk.

I meget flot stand, med små spor efter lidt klister på armen efter forsøg med resonansdæmpning.

Uden låg

Leveres med ny Rega Carbon eller ny AudioTechnica AT95E, men kan bære endog rigtig fine pick-upèr

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rega Planar 3 Purple

Rega Planar 3 Purple (manuel )

Få produkter i Hi-Fiverdenen er ubrydeligt knyttet til èt firma  og har defineret firmaets ry som indbegrebet af produktets kvaliteter. Rega Planar 3 er sådan et produkt. Et ikon indenfor teknik, design og produktionsfilosofi. Listen over superlativer er lang og efter Regas egen RB300 arms fremkomst fremstod modellen uændret i 20-25 år. Det fortæller at Roy Gandy, der ellers både er detaljenørd, særdeles grundig og vedholdende, ikke kunne finde punkter der kunne forbedre denne særdeles gennemtænkte konstruktion.

Ikon betyder på græsk " billede " og Planar 3 er billedet på at " Less is more ", og  Rega Planar 3 var ved sin fremkomst et symbol på eller rettere indbegrebet af den tendens i tiden at enkelhed var værd at stræbe efter.

Denne temmelig sjældne lilla udgave var en del af en serie, hvor farverne peppede et lidt støvet image op. Tiden har vist, at man med en Rega Planar 3 er rigtig rigtig godt kørende og mange mener, deriblandt mig, at de"  nye " Rega pladespillere, ikke er bedre end Planar 3, men det kan man jo selv  prøve af.

På trods af at den har fået en hel del skrammer på sin vej igennem livet og fremstår med afskalninger, så er denne lilla skønhed selvfølgelig helt iorden mekanisk. Armen er som den skal være, låget er rimeligt, motoren er fastgjort med gummibøs ( hænger ikke i gummibånd ) og sidst men ikke mindst er ( deep Purple ) monteret med den allerførste udgave af Rega Elys. Er denne lilla maskine sjælden, er den grå Elys endnu sværere at finde i dag. Elys er kommet i flere farver/udgaver senere, men den " gamle " spiller så friskt som den skal.  

2500,-  

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sony PS-X4

Sony PS-X4 ( halvautomatisk )

Jeg kan rigtig godt lide tanken om at en producent skaber et produkt der er velgennemtænkt, velbygget og skabt til at fremstå uforandret i mange mange år. Hi-Fi-branchen har jo ikke ligefrem benyttet sig i særlig høj grad af denne metode. Rega Planar er et af de få eksempler på hvad jeg tænker på. Den var simpelthen bare lavet rigtigt, mekanisk og æstetisk. Andre eksempler fra en anden verden kunne være Audi TT, Porsche 911, Mazda MX-5 og så Sonys pladepillerserie PS-X3-4-5-6-og7  fra sidst i halvfjerdserne, hvor en tung, tung plint, stort set uforandret, udgjorde basen i hele serien og kun graden af automatik og kvaliteten på armene udgjorde forskellen og selvfølgelig prisen.

Jeg har et vedvarende og passioneret kærlighedsforhold til Sonys sager fra halvfjerdserne og denne PS-X4 er en glimrende understregning af hvorfor. 10,2 kg tung, en rigtig god arm, bygget som en tank og kun valget af pick-up bestemmer hvor godt det skal lyde. Jeg har sat en Ortofon OM10, der er en rigtig dejlig all-round pick-up med masser af dynamik og musikalitet.

Låget! Puha! Det er ikke særlig pænt. Der er ridser og limning ved det ene hængsel, men det er der og det må man så nøjes med i første omgang.

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Systemdek IIX900

SYSTEMDEK IIX900 (manuel )

Skotsk entusiastpladespiller fra nu nedlagte SYSTEMDEK. Audio Note overtog rettighederne og deres TT-1 er en kopi af denne helt manuelle, flydende ophængte og bæltedrevne skønhed.

Den er rigtig velholdt med et pænt låg og armen er en REGA RB300, der uden skelen til pris og nyere mærkværdige konstruktioner, stadig, til prisen, må regnes for en af verdens bedste arme. Der er sat ny motor i og maskinen står på 4 spikes.

Da den jo er flydende ophængt og dermed særdeles levende og følsom for rystelser, må det anses for tvingende nødvendigt, at den bliver skruet op på væggen, men så kvitterer den til gengæld med en lydgengivelse der er åben, detaljeret og engagerende.

Flere udtrykker på nettet, at de er villige til at stå på Ivor Tiefenbruns skrivebord og råbe at Systemdekken spiller lige så godt som Linn Sondek LP 12!! Hvad ved jeg?

Glastallerken

Monteret med ny Rega Carbon eller Audio Technica AT95E

3500,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET  

Technics SL-1401 1978

Technics SL-1401 Pladespiller ( Halvautomatisk )

Det har altid været sådan med pladepillerne fra japanske Technics at et lavt nummer i serierne med 4 cifre, indikerede høj kvalitet. Jo lavere jo bedre. Denne  halvautomatiske SL-1401 er en rigtig lækker kvalitetsgodbid, med et overordentlig solidt bygget chassis, en rigtig velkonstrueret arm og et direkte ( selvfølgelig ) drev der lynhurtigt når sine omdrejninger og bliver der.

Pænt låg med små brugsspor

I min verden er 1401èren ( sammen med SL- 10/SL-15 ) designmæssigt  de mest vellykkede af Technics pladespillere. Stram, smooth og lækker.

Original Technics Headshell med en ca. 1 år gammel Ortofon 2M Blue, der er en rigtig fin makker til armen og kombinationen kvitterer med et roligt og kontrolleret lydbillede.

9,3 kg

Eftertragtet, sjælden og kan nemt tage dansen op SL-1210 i coolnessfactor.

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Thorens TD-318

Thorens TD318 (Halvautomatisk )

Det er en udpræget fornøjelse at få schweiziske Thorens 3èr-serie i hænderne. Tyngde og elegance går hånd i hånd på disse bæltedrevne spillemaskiner, der alle kvitterer med krystalklar og musikalsk lyd. Thorens der registreres første gang i 1883, blev senere kendt for at producere Harmonikaer og cigaretlightere, men laver sin første grammefon i 1928 og er jo det firma, der har præget udviklingen af grammofoner i allerhøjeste grad.

Denne meget velholdte TD-318 leveres med den rigtig dejlige Ortofon OM30, der passer fint sammen med den lige Thorens-arm. det er faktisk en rigtig dejlig kombination og et makkerpar der kvitterer med lyd i topklasse.

Flydende ophængt og halvautomatikken betyder at armen løfter sig efter endt afspilning og pladen stopper.

Sort pianolak med pænt låg  

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Toshiba/Aurex SR-355 1979

Toshiba (Aurex) SR-355 (manuel )

" Keep it simple ". Så er der ikke så meget, der kan gå i stykker og der er råd til at forfine de steder, hvor lyden har gavn af det. Det er en filosofi som måske først og fremmest Rega har stået som eksponent for med deres Planar 2 og 3.

Japanerne har også haft deres " simple " maskiner som denne perle fra Toshiba, der skabte denne killer i 1979. Tung, stiv plint, direkte drevet og helt manuel. 

12 kg med en pladetallerken på 1,6 kg holder det hele i ro og en rigtig fornuftig arm gør, at en Ortofon 2M ( rød eller blå  f.eks.) vil være et rigtig fint match eller måske " bare " en Audio Technica AT95E, der fungerer rigtig godt med armen.

Skulle der nu, mod forventning, være nogen der rynker på næsen og vrænger " Altså Jørn, Helt ærligt TOSHIBA! Det kan du da ikke mene". Japansk 2. Division!

Skribenten sukker, mander sig op og siger en gang til.

Gå på jagt efter de mærker der ikke lige bærer de producentnavne som Hr. og Fru Danmark kender, men navne som Sanyo, Hitachi, Aiwa, Toshiba og Nikko kan med de rigtige modeller, give store HI-FI oplevelser.

AUREX var Toshibas navn til deres bedre modeller.

Låg med brugsspor, men er set værre, ellers velholdt. 

Leveres med ny Audio Technica AT95E

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Per Christiansen | Svar 04.06.2017 17.25

Total i orden handel Jørn, vi er super tilfredse med Sansui og B&W.
Hilsen Per og Tina

ole wendt-petersen | Svar 23.08.2016 08.24

Det ser rigtig godt ud det i har her. Jeg er selv tidligere gamle Radiomand fra Bagger Radio,Bjørns Radio Fredgaard Radio, Panasonic og Wekitronic/Melco Danmark

johnhansen | Svar 30.01.2016 13.07

Det er nostalgi for øjne alle disse lækker ting der kan få en nørd til at gå amok dejlig vidunderlig vintages ting, det uhyggeligt du.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side