PLADESPILLER

Rega Planar 3 Purple

Rega Planar 3 Purple (manuel )

Få produkter i Hi-Fi verdenen er ubrydeligt knyttet til èt firma  og har defineret firmaets ry som indbegrebet af produktets kvaliteter. Rega Planar 3 er sådan et produkt. Et ikon indenfor teknik, design og produktionsfilosofi. Listen over superlativer er lang og efter Regas egen RB300 arms fremkomst fremstod modellen uændret i 20-25 år. Det fortæller at Roy Gandy, der ellers både er detaljenørd, særdeles grundig og vedholdende, ikke kunne finde punkter der kunne forbedre denne særdeles gennemtænkte konstruktion.

Ikon betyder på græsk " billede " og Planar 3 er billedet på at " Less is more ", og  Rega Planar 3 var ved sin fremkomst et symbol på eller rettere indbegrebet af den tendens i tiden at enkelhed var værd at stræbe efter.

Denne temmelig sjældne lilla udgave var en del af en serie, hvor farverne skulle peppe et lidt støvet image op. Tiden har vist, at man med en Rega Planar 3 er rigtig rigtig godt kørende og mange mener, deriblandt mig, at de"  nye " Rega pladespillere, ikke er bedre end Planar 3, men det kan man jo selv  prøve af.

På trods af at den har fået en hel del skrammer på sin vej igennem livet og fremstår med afskalninger, så er denne lilla skønhed selvfølgelig helt i orden mekanisk. Armen er som den skal være, låget er rimeligt, motoren er fastgjort med gummibøs ( hænger ikke i gummibånd ) og sidst men ikke mindst er ( deep Purple ) monteret med den allerførste udgave af Rega Elys. Er denne lilla maskine sjælden, er den grå Elys endnu sværere at finde i dag. Elys er kommet i flere farver/udgaver senere, men den " gamle " spiller så friskt som den skal.  

2500,-  

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko DL-2

Nikko DL-2 ( Fuldautomatisk )

Der var mange nye ting at forholde sig til i 1984, hvor det ikke kun var Walkman, knæstrømper og Rubiks Cube der optog sindene, men også opdagelsen af HIV-viruset, snigmordet på Indira Ghandi, den store minearbejderstrejke i England og Hong Kongs indlemmelse i Kina, samt selvfølgelig de to nye pladespillere fra Nikko hos Audioscan. DL-1 og DL-2 var begge med tangentialarm, begge er fuldautomatiske og DL-2, som dette jo drejer sig om, er en fin afspiller med SME-fatning, så man kan skifte pick-up på helt vanlig vis. Nikko var, som jeg tidligere har nævnt, en ganske fin japansk  producent af kvalitets Hi-Fi og takket være Audioscans prispolitik på Nikko, er vi mange der stiftede bekendtskab med mærket op igennem 70èrne og starten af firserne. Tangentialsystemet kører efter afrensning og smøring kvikt og lydløst. Der er de normale funktioner som stop/start og repeat og med en Pickering pick-up, som jeg ikke kan se hvad er for en, så er det en rigtig fin spille, som man skal være et skarn for ikke at finde fornøjelse i.

Rigtig pæn stand med et låg med få brugsspor

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pro-Ject 6.1

PRO-JECT 6.1 ( manuel )

Designet i England/Østrig og produceret på en tjekkisk tidligere pladespillerfabrik, hvilket har skabt Pro-ject`s kolossale succes hos det samme segment, der har Regas pladespillere stående og det er jo rigtig rigtig mange. Low-budget siger englænderne, når prisen er lav og kvaliteten er høj, og denne manuelle entusiastpladespiller har alt det, som man normalt skal op i en noget højere priskategori for at finde:

Siliconedæmpet flydende ophæng ( originalt nyt kar)

Sandwich-tallerken

Gyroophængt tonearm

Justerbare spikes

Aftageligt kabel

Pladestrammer

Indbygget libelle

Hvis man ikke er indstillet på at have den stående på en hylde opsat på væggen, skal man nok ikke anskaffe sig denne juvel, der spiller kontrolleret, roligt, dynamisk og meget meget musikalsk.

I meget flot stand, med små spor efter lidt klister på armen efter forsøg med resonansdæmpning.

Uden låg

Leveres med ny  AudioTechnica AT95E, men kan bære endog rigtig fine pick-upèr

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Systemdek IIX900

Systemdek IIX900 ( Manuel )

Skotsk entusiastpladespiller fra nu nedlagte SYSTEMDEK. Audio Note overtog rettighederne og deres TT-1 er en kopi af denne helt manuelle, flydende ophængte og bæltedrevne skønhed.

Den er rigtig velholdt med et pænt låg og armen er en REGA RB300, der uden skelen til pris og nyere mærkværdige konstruktioner, stadig til prisen, må regnes for en af verdens bedste arme. Der er sat ny motor i og maskinen står på 4 spikes.

Da den jo er flydende ophængt og dermed særdeles levende og følsom for rystelser, må det anses for tvingende nødvendigt, at den bliver skruet op på væggen, men så kvitterer den til gengæld med en lydgengivelse der er åben, detaljeret, fast i bassen og først og fremmest engagerende.

Flere udtrykker på nettet, at de er villige til at stå på Ivor Tiefenbruns skrivebord og råbe at Systemdekken spiller lige så godt som Linn Sondek LP 12!! Men, hvad ved jeg?

Glastallerken

Monteret med ny  Audio Technica AT95E

3800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Ariston Q-Deck
Ariston Q-Deck

Ariston Q-Deck Semiautomatisk

På pladespillerfronten har de britiske øer stolte traditioner, hvor navne som Linn, Rega, Systemdek og Ariston har formået at placere sig solidt i vinylfolkets bevidsthed. Denne skotske Q- Deck fra slutfirserne blev overtaget af Audioscan, der satte prisen ned med 1/3 og solgte ganske mange af denne " value for money " entrymodel. Den befinder sig vel i samme leje som en Rega Planar 2, Thorens TD 280 o. lign., altså solide vellydende arbejdsheste, der er nemme at have med at gøre. Hastighedsskift foregår ved at trykke på en knap, og armen går op, men ikke på plads efter endt afspilning.  

Armen er vist nok en japansk Jelco og " det er ikke så ringe endda ", men rigtig godt og monteret med en ny Ortofon OM10, er der fin fin lyd, uanset om der spilles Stan Getz Quartet eller Led Zeppelin.

Separat strømforsyning 

Pæn stand, dog er låget med de sædvanlige ridser og  småmærker

2500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

" Så for syv sytten og hvad det nu hedder alt sammen "! Hvad er nu det? En Ariston Q-deck i den nye moderne 2-delte farvevariant med den smarte modefarve Rocabellobrun. Tjah, det kunne man jo tro, Meen det er det ikke! En eller anden gokkinok har af en eller anden grund trukket kilten af overdelen på denne ellers velholdte skotte der teknisk besidder samme kvaliteter som søsteren ovenfor, der blufærdigt har beholdt toppen på. Nogen vil synes at det er flot, andre vil ryste opgivende på hovedet. De første må leve med at overfladen er meget svagt klæbende og for nogle vil det være et irritationsmoment ud over alle grænser og andre vil kunne leve fint med det kirurgiske snit. Alt her i livet har jo en pris et eller andet sted og det betyder, at prisen her er lavt sat.

Leveres med ny Ortofon OM5E

Tak for lån til Wikke & Rasmussen

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

NAD 555i

NAD 555i ( Manuel ) 2011

Hvis man skal bruge en pladespillerserie i et concept hvor begreber som  no nonsense og så fin lyd som muligt for så få penge som muligt og oven i købet har forbindelserne i orden til det sydøstlige England, hvor Rega bor, så laver man en aftale med Rega om at bygge en spille,der tager rigtig meget med fra Regas egen produktion. Her er ikke blot tale om en kopi af Rega Planar 2, men pladetallerken og plint afviger fra Rega. Det er der kommet en ret elegant pladespiller ud af, med sin grafit/ titanium overflade og lave linier, så glem alt om Nad`s " ikke design " og nyd en æstetisk rigtig flot spille. At den så også er velspillende med Rega`s normale drev og en udgave af Rega`s RB250 arm, som jeg ikke umiddelbart kan afgøre hvor mange ændringer der er i.

Alt dette er skrevet i positiv ånd og summa summarum: En rigtig fin spille, der kan passe ind rigtig mange steder uden på nogen måde at falde igennem, hverken på de ydre eller indre linier.

Leveres med brugt Rega Carbon

Rigtig pæn stand med mindre brugsspor på låg

2500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

NAD 5120

NAD 5120 Mk.II Semiautomatisk

Nannas opsamlings CD fra 2004 hedder Pletskud og vildskud og indeholder et dækkende billede af en talentfuld kunstner der ganske uretfærdigt jo ofte kun forbindes med kendingsmelodien til filmen " Busters verden ". Nåh ja og så " Afrika sangen. Hun favner langt langt bredere og når ud i krogene på de udgivelser, de færreste har tjek på. NAD kommer også ud i krogene og har grotesk mange pletskud og næsten ikke nogen vildskud i deres efterhånden ca. 45-årige levetid. Det er få forundt at skabe klassikere eller ikoner. Det gjorde NAD med den integrerede forstærker 3020, der med afstand er den mest solgte forstærker nogensinde over hele verden.Det var også et friskt skud i bøssen da  nogle kloge hoveder hos NAD fandt på at få presset et plastchassis i èt stykke i Tjekkiet og satte en let fin arm på den og vupti så havde man skabt en ualmindelig pladespiller, der i den grad delte vandene. Nogle syntes at den var ufattelig grim og andre at den var temmelig usædvanlig og nogle ganske få, at den var decideret smuk. Men alle var enige om at den trods en ganske lav pris spillede ualmindelig fint og et af udsagnene i kommentarsporet på www.vinylengine.com siger det hele, da han kalder 5120"  en spille som enhver samler må have.

Leveres med Ortofon OM5E og Kopi af betjeningsvejledning

Pæn stand

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Tag med på et trip. Ikke til det mellemste østen, men til et besøg hos Roy Gandy i sydvestengland og hør ham fortælle om Regas filosofi.

https://www.youtube.com/watch?v=eAM0itnCUac

 

Giver det mod på mere, så køb bogen " a vibration measuring machine " til en lille femhundred.

Rega Carbon

Alle mine pladespillere er gennemtestede og leveres med ny Audio Technica AT95E, Rega Carbon, eller Ortofon OM5E/10 hvis ikke andet er nævnt. Nogle, ofte i den lidt billigere ende, vil være udstyret med ældre pick-upper, der er lyttet igennem og godkendt af mig. Det vil være muligt mod kostprisen at få en ny sat på.  

Audio Technica AT95E er en klokkeklar " value for money " pick-up, der af Mirre Stasilowicz ( indehaver af Veteran hi-fi i Stockholm og vel nok nordens førende ekspert ud i alt med pladespillere), er udnævnt til, trods prisen, at være  verdens bedste rock-pick-up.

Rega Carbon er Rega`s billigste. Den bliver lavet ude i byen hos Audio Technica og er en rigtig fin aftaster, der minder rigtig meget om AT95E, men vistnok er en AT91E. Den er jo ikke håndsamlet som Rega`s øvrige, men skam få den der ikke kan godkende dette japansk/engelske samarbejde. 

Ortofons OM-serie behøver næppe nogen særlig  præsentation. Den har været på markedet i mange år, er en genial konstruktion, der lyder formiddabelt, og er vanvittig nem at have med at gøre. Mig bekendt er der heller ikke tale om at Ortofon hverken outsourcer eller er på andet end danske hænder. De er da nok værd at støtte. Respekt til Ortofon!

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET  

Fuldautomatisk:

Alle funtioner kan udføres på knapper på pladespilleren, så armen ikke berøres

Halvautomatisk:

Armen føres hen manuelt til pladen, og går på plads efter endt afspilning.

Semiautomatisk:

Armen føres manuelt hen til pladen og  løfter sig ved endt afspilning og bliver ved udløbsrillen

Manuel:

Armen føres manuelt hen til pladen og pick-uppen bliver i udløbsrillen og skal løftes manuelt på plads

Af skræk for at opleve en totalt smadret pladespiller efter ublid behandling i pakkedistributionen og med deraf følgende frustrationer,har jeg besluttet, som hovedregel,  ikke at sende pladespillere, men en Denon DP-15f eller tilsvarende har jeg ingen problemer med at sende. Derfor vil jeg selvfølgelig strække mig langt for at for at finde en løsning med evt. levering eller et møde på en mørk dyster parkeringsplads en regnfuld og kold aften midtvejs. Lidt fantasi  og velvilje kan som altid afstedkomme mirakler. 

Rega Planar 2

Rega Planar 2 1998 ( Manuel )

Når en detaljenørd som Roy Gandy fra engelske Rega ikke har ændret på en konstrution gennem ca. 30 år, så er det jo, fordi alt er gået op i en højere enhed og passer sammen, både teknisk og æstetisk. Planar 2 & 3 med den geniale arm RB 250/300 og enkle konstruktion, med stort set kun plint , pladetallerken, motor og leje virker bare år ud og år ind. Stik den en ny rem en gang imellem og der er dømt daglig nydelse af musikken og et anerkendende nik til spillen, når man går forbi den på Montanareolen.

Det er jo i virkeligheden få ting der adskiller Planar 2 & 3. En arm hvor tolerancerne er knap så fine som på RB300, pladetallerken i metal, i stedet for glas, et andet lod på armen og lidt andre småting. Det er et følsomt emne at komme ind på, om man kan høre forskel på de to modeller fra Rega og uden at starte en krig, så er det mit indtryk at det er yderst lidt, der skiller de to modeller, hvis der bliver spillet Stones, Johnny Cash eller Trine Dyrholms 2. Lp.

Rigtig flot stand med et rigtig pænt låg  

Rød Rega Bias II pick-up

2500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pro-Ject 1

Pro-Ject 1 ( Manuel )

Få pladespillere er blevet deciderede klassikere og endnu færre blevet ikoner og har inspireret andre producenter til at skabe varianter over en bestemt  konstruktionsmetode. Regas Planar 2 og 3 er ihvertfald en af disse og da Heinz Lichtenegger i 1990 i Østrig ønskede at starte en produktion af vellydende, enkle pladespillere der var til at betale, skelede han helt sikkert til Rega Planar. Hans Pro-Ject 1, der blev sendt på markedet i 1991 og idag findes i Mk. VI udgave, drejer dette opslag sig om.

Efter murens fald stod en tidligere pladespillerfabrik i Tjekkiet tom. Lichtenegger flyttede ind og sammenholdt med de lave produktionsomkostninger i Tjekkiet gør det stadig at Pro-Ject Audio er en af de væsentligste spillere på et marked, der heldigvis har gjort det attraktivt at producere pladespillere igen.

Med garanti en kommende klassiker fra en af de store i branchen og der er ingen tvivl om at Lichtenegger gjorde sig voldsomt umage med sin førstefødte, der spiller mindst lige så godt som en planar 3. Undskyld! Roy.

Teknisk er det meste vel som rega Planar 2 med stiv halvtung plint, fin arm støbt i et stykke, manuel, bæltedrevet med samme type motor og ophæng og ikke en glastallerken, men en rigtig tung en af metal. 

Jeg hører nu i min chokoladehørebolle at Pro-Ject 1 er en Tjekkisk Tesla NC500, der blev produceret på ovennævnte fabrik og var jo så ikke Lichteneggers opfindelse. Tjah! Der kan man bare se!

Velspillende og monteret med ny Audio Technica AT95E.

Brugsspor, med et ikke særligt pænt låg. Jeg har, for god ordens skyld, fastgjort motorophænget og tjekket med stetoskop, at vibrationer ikke er øgede.  

Måske kunne det være cool at eje modellen der satte det hele igang for østrigeren.

2500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rega Planar 3

Rega Planar 3 ( Manuel )

Tidlig morgen med Fabulous Thunderbirds første LP på spillen  og " a damn good cup of coffee " foran sig, må det være på sin plads at reflektere lidt over hvorfor Rega Planar 3 har formået at placere sig som en grundpille i pladespillernes brogede landskab.

" Simply is best " må Roy Gandy have tænkt, da han begyndte at pusle med Rega Planet, der havde en fjollet pladetallerken, men en OK arm, men tanken om få enkeltdele som motor, pladetallerken, plint, arm og nul automatik blev det der definerede  Planar 3. Da det lykkedes Rega at få støbt armen RB300 i et stykke var pakken komplet og modellen forblev uændret i 30 år. Sådan noget kan jeg jo godt li`og Heinz Lichtenegger nede i Østrig må have tænkt det samme, da han starter en produktion af pladespillere op i en gammel fabrik i Tjekkiet. " Einfachheit ist am besten " tænkte Lichtenegger også da han givetvis skelede til Planar 3`s position og kreerede sin føstefødte " Debut I " . Plint, motor, tung pladetallerken,nul automatik og en  god arm. Mere er ikke nødvendigt og så skal det selvfølgelig lyde godt. En succès var født og Pro-Ject blev en af de store spillere på det rekonstruerede pladespillermarked.

At Rega i dag har sendt et hav af modeller med måske dybest set minimale forskelle på markedet, rokker ikke ved min opfattelse af, at Planar 3 inden for en behersket prisramme, er noget af det mest ukomplicerede og lydmæssigt tilfredstillende, man kan arbejde med.

Rega Planar 3 skal have en af Regas egne pick-upper

Rigtig fin stand med pænt låg

Monteret med grå Rega Elys (der ikke ses så tit mere )

Ny rem

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI  

Technics SL-QD33 (fuldautomatisk ) m. Technics P30

Technics SL-DD33 & SL-QD33

Har man brug for en solid arbejdshest, der bare virker fint dag ud og dag ind, så var det måske en god idè at kigge efter den " lille " Denon DP-15f eller denne Technics. Begge er fuldautomatiske, har direkte drev og er tunge nok til at være seriøse aftastere. Technicsèrne er med fatningen T4P der gør det yderst let at skifte pick-up. Det skal blot være samme system (T4P ). Nåletryk og antiskating er fastindstillet til 1.25 g for alle pick-upper i systemet.

Vil man have en ny på kan jeg anbefale enten Audio Technica AT85E eller Ortofon OMP10, så er man rigtig fint kørende.

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Per Christiansen | Svar 04.06.2017 17:25

Total i orden handel Jørn, vi er super tilfredse med Sansui og B&W.
Hilsen Per og Tina

ole wendt-petersen | Svar 23.08.2016 08:24

Det ser rigtig godt ud det i har her. Jeg er selv tidligere gamle Radiomand fra Bagger Radio,Bjørns Radio Fredgaard Radio, Panasonic og Wekitronic/Melco Danmark

johnhansen | Svar 30.01.2016 13:07

Det er nostalgi for øjne alle disse lækker ting der kan få en nørd til at gå amok dejlig vidunderlig vintages ting, det uhyggeligt du.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side