VINTAGE RECEIVER II

Hitachi SR-703

Hitachi SR-703 Receiver

Klassisk 70èr receiver i, ikke alene fremragende form, smuk og velpreserveret af ydre, men også et bevis på, at det jo ikke kun var de allermest kendte mærker som Pioneer, Luxman, Sansui og Marantz der skabte elektronik af høj høj klasse i " the golden age of hi-fi ). Der var jo også en underskov af store veletablerede japanske mærker, hvis navne ikke klingede lige så sexet som de ovennævnte. Mærker som Sanyo, Hitachi, Aiwa Toshiba og lignende var jo på markedet med apparater, der på ingen måde stod tilbage for nogen.

Denne SR-703 er med sine 2x 40 watt i stand til at levere både kraft og finesse og en rigtig fin phono indgang gør, at den Van Morrison plade jeg lige har sat på denne forårstorsdagsmorgen ( langt ord ) fylder mit rum og hjerte med duften af Irish Spring. Jeg vil aldrig glemme duften fra denne fantastisk sæbe, der som klassiske receivere, var indbegrebet af 70èrne.

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-2600

Kenwood KR-2600 Receiver 1975-78

To af mine gamle kærester fra 70-erne har jeg stadig et passioneret forhold til. De er begge fuldt ud så smukke som dengang og beriger min hverdag med et pust fra østen. De er begge japanere og går under navnene Sony og Kenwood. Forstærkere og pladespillerne fra de to giganter er i mine øjne og ører noget af det mest musikalske fra de gyldne år i 70-erne.  Denne meget velholdte Kenwood KR-2600 er trods det begrænsede wattantal på 2x15 watt rigelig stor til at fylde de fleste stuer med dynamik  og musikalsk vellyd. Et udtryk som konservative wattangivelser bliver ofte brugt om mindre forstærkere fra eks. Marantz og dækker over at 2x25 watt fra en forstærker fra halvfjerdserne, lyder som væsentlig mere end 2x60 watt fra en 90èr forstærker. Der er hvad der skal være i denne fine receiver fra de gyldne år med en fin velafstemt RIAA, en god æterstøvsuger og et cool udsèende og kan være en endog rigtig fin grundsten i et mindre anlæg. Man kan måske parre den med et sæt Scan-Dyna A-20 og en Onkyo CP30M pladespiller her fra siden og sætte Neil Young: Harvest på, skænke årgangsportvinen op og nyde livet i sin lille oase.

Fin stand med pæn træfinèrkasse

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-6600

Kenwood KR-6600

I 1976  var en receiver med 2x56 watt en af de store og der skulle tjenes en del for at retfærdiggøre et køb af en receiver til 6500,-, der vel vil svare til ca. 35-40000 i 2020 kr. I filmen M.A.S. H. er militærtandlægen " well equipped " og der tænkes jo selvfølgelig ikke på det samme udstyr, som findes på Kenwoodèn, men der er meget for pengene og hvis jeg tidligere har erklæret at jeg har en kæreste der hedder Sonys hi-fi fra 1970-79, så har jeg fået en mere, nemlig Kenwoods grej fra samme periode. Hvordan skal det mon gå med to samtidig? Tjah! Jalousi optræder ikke her, hvor det ikke er et problem at elske to samtidig.   Kenwood eller Trio som mærket hed i Japan forener høj høj byggekvalitet med varm og lækker lyd og denne særdeles velholdte KR-6600 er i allerhøjeste grad eksponent for ovenstående dyder.  

Vanvittig flot stand og det her er altså kræs!!

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 2215B

Marantz 2215B Receiver

" Bomstærk, bedårende, berusende eller bare bedre " Jeg ved ikke om Bèt har nogen betydning, der kan knyttes til et ord og i det hele taget er det svært at kende forskel på en eks. 2215 og en 2215B. Ydelsen er det samme, men funktionerne er lidt forskellige.

Marantz-receiverne fra 70èrne er maåske selve indbegrebet at amerikansk Hi-Fi og ser man film der foregår i halvfjerdserne, er der næsten altid en Marantz receiver i garagen eller på universiteternes kollegier. For ikke at gentage mig selv for meget, så læs de øvrige stykker om Marantz receiverne her på siden og vær klar på at man ved at erhverve sådan en blå sag, ikke kun får en fænomonal spillemaskine, men også et stykke amerikansk industrihistorie.

Det er lidt interessant at Amerikanerne lod apparaterne producere i Japan fra 1966, så få år efter 2. Verdenskrigs ophør, synes jeg.

Pæn stand

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 1976-80

Nikko 7075 Receiver

At " kimse " er et gammelt nordisk ord, der oprindeligt betød at gøre et kast med hovedet eller slå med nakken. Senere betydning er at ringeagte, foragte og forsmå, og er der noget man ikke skal, så er det at " kimse" af Nikkos receivere fra 70èrne. Nu spørger du så kære læser " Hvorfor skulle man overhovedet kimse af Nikkos produkter ?" Tjah! Mange har den opfattelse at lave priser og store salgstal følger lav kvalitet. Det er ikke tilfældet med Japanske Nikko, der vel nok  grundlagde Audioscans succèsrige periode i dansk Hi-Fi historie og en f.eks Nikko 7075 spiller med lethed op til dans med Pioneer, Luxman og Sonys bedste receivere fra de gyldne 70ère. Udover det helt rigtige udsèende med blåt lys, træagtigt svøb og selvfølgelig blanke knapper får man et lydbillede der er præget af åbenhed, dynamik, fasthed i bunden og musikalitet.

Lys uanset indgang 

Rigtig pæn stand med små brugsspor ( lidt skæv volumenknap )

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer SX-535

Pioneer SX-535

Tidens mode dikterede blåt lys i displayet i halvfjerdserne. Det signalerede klasse, og klasse var hvad der var i denne 20 watter. Særdeles vellydende phono og en meget følsom tunerdel  

Brugsspor på metalgitteret foroven, ellers fin stand fra året hvor Gasolin`sendte Live- Sådan! på gaden

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sanyo DCX-8000K

Sanyo DCX-8000K 1974

KLassisk receiver fra begyndelsen af halvfjerdserne med rigelig kraftoverskud 2x50watt, 2xPhono, Low filter, mic-indgang,  fin tunersektion, fineret trækasse, blåt cool lys og den største i serien. Min gud, hvad behøver du mer. Skulle nogen lide af den vildfarelse at bestemte japanske mærker ( Sansui, Pioneer ) altid var af højere kvalitet end mærker som Sanyo, så er det måske ret klogt at prøve nogle af de knap så sexede navne af. De japanske industrikoncerner var kæmpestore og konkurrencen i halvfjerdserne gjorde at stort set ingen lavede noget rigtigt skidt indenfor underholdningselektronik. Og en japansk æresfølelse overfor sit håndværk skal man heller ikke andet tage alvorligt.

Fin stand bortset fra manglende tekst v/ powerknap

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Sony STR-222L Receiver

Sony STR-222L Receiver 1972-73

Da jeg har valgt at sætte en skilledato for begrebet  " vintage hi-fi " ved 1.1.1980, vil der nødvendigvis være stor forskel på apparater fra først og sidst i halvfjerdserne. Og heldigvis for det, for så er der noget for enhver smag i den ydre fremtoning. Denne yderst velholdte lille " beauty " er næsten indbegrebet af et stykke husholdningselektronik fra det år, USA trak sig ud af Vietnam. Her er ikke mange watt at gøre godt med ( 8 ), men det er ikke så lidt, som det lyder i dag og en forstærker på 20 watt var en rigtig pæn størrelse i starten af halvfjerdserne. Der spiller Astrud Gilberto i en optagelse fra 1965 på den lige nu og det er coolness i højeste potens. Sæt den sammen med nogle vellydende højttalere fra samme periode ( Wharfedale linton, Scan-Dyna A-10 eller Isophon HSB 30/8 ), en Onkyo CP30M pladespiller med ny Audio Technica AT95E og nyd en afslappet, men engagerende og først og fremmest musikalsk gang vellyd.

Sony fra halvfjerdserne er virkelig værd at gå efter.

Lækker tyk finèret woodcase 

1200,-  

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Tandberg TR-2045

Tandberg TR-2045 Receiver 1978

Tandbergs receivere i sluthalvfjerdserne stod på ingen måde tilbage for produktprogrammet fra de store japanere Pioneer, Sansui, Luxman und so weiter og var mindst på højde lydmæssigt og teknisk. Forskellen var ihvertfald tydelig i designet, der sikkert deler vandene i elskere og hadere. Jeg var indtil jeg fik denne 2045 i huset, med i den sidste gruppe. Men det er jo gået som alle de andre gange at mine fordomme har fået et skud for boven. Jeg har måttet vende totalt rundt og det er jo herligt! Det bekræfter da at jeg er i live og kan flyttes stadigvæk.

Tandbergs program i 1979 i DK bestod af 2030/2045/2060 og 2080. Et firkløver af meget meget høj klasse som ikke er så lette at finde idag. Dels var de ret dyre og det betyder et lille salg og rigtig rigtig mange er tilbage i Norge igen, hvor der bliver samlet Tandberg med stor omhu.

Så:  Sjælden, sjælfuld, sjarmerende, sjov og først og fremmest et produkt af høj høj klasse, der spiller med tyngde, fasthed og er meget meget musikalsk.

Ren FM-del med 5 faste stationer

2 sæt højttalere 4 - 16 ohm

3 indgange:  Rigtig rigtig fin Phono & 2 x Tape. Alle med din-stik  der kræver adaptor

low filter

Den sjældne sorte udgave  

Pæn stand med minimale brugsspor

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 21:27

Dejligt at der er et sted hvor der sættes pris på perler fra engang hvor tingene blev lavet med omhu

...
04.12 | 17:50

super cool

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
Du kan lide denne side