VINTAGE RECEIVER II

Sansui Eight De Luxe

Sansui Eight De Luxe 19775-76

Sansuis receivere fra starten af halvfjerdserne er meget meget velbyggede og med det grønne og røde lys når tunerdelen er i brug, et markant æstetisk udtryk. At de så også lyder rigtig dejligt og spiller med en glød, der har placeret Sansui som en af topspillerne i receiversuperligaen i de gyldne år i halvfjerdserne gør at de er svære ikke at holde af. Havde denne fine sag været en dansk fodboldspiller fra halvfjerdserne, kunne det have været Allan Simonsen, Hennning Jensen og Kristen Nygaard ( ikke ofte nævnt idag, men et geni med en bold ) i èn og samme person! Hjerne, kraft og finesse. Så fine spillere og receivere laves ikke mere, men heldigvis er der passet på de fine gamle sager, så en næsten 50-årig, kan give fuld valuta for pengene.

2x 50 Watt

2x phono med impedanstilpasning på phono 2

Jack-stik til tape 2 på forsiden (parallel med bagsiden )

Fint lowfilter

Rigtig dejlig fintlydende phono

Mulighed for adskillelse af for- og effektdel 

Flot stand med trækassen helt intakt

5000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI  

Luxman R-1070

Luxman R-1070 1979

"Receiveren kvinder accepterer og ovenikøbet beundrer ", og det forstår man jo godt når man betragter denne smukke senhalvfjerdser receiver fra Luxmans måske  bedste serie af receivere fra de gyldne år. Hvad får man så udover glæden ved at eje en kraftig 75 watts, særdeles vellydende og ultra coolt udsèende lydmaskine? Tjah! Måske bevidstheden om at det apparat der står henne på hylden  og suger al opmærksomhed til sig, er noget af det ypperligste, japanske ingeniører kunnne skabe i 1979. 

Det er vel overflødigt at nævne at der selvfølgelig er to rigtig fine phonoindgange, et godt subsonisk filter, røde LED-søjler der viser udgangseffekt og et lækkert træarbejde.   

Små brugspor

3800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 & Nikko 5055

At " kimse " er et gammelt nordisk ord, der oprindeligt betød at gøre et kast med hovedet eller slå med nakken. Senere betydning er at ringeagte, foragte og forsmå, og er der noget man ikke skal, så er det at " kimse" af Nikkos receivere fra 70èrne. Nu spørger du så kære læser " Hvorfor skulle man overhovedet kimse af Nikkos produkter ?" Tjah! Mange har den opfattelse at lave priser og store salgstal følger lav kvalitet. Det er ikke tilfældet med Japanske Nikko, der vel nok  grundlagde Audioscans succèsrige periode i dansk Hi-Fi historie og en f.eks Nikko 7075 spiller med lethed op til dans med Pioneer, Luxman og Sonys bedste receivere fra de gyldne 70ère. Udover det helt rigtige udsèende med blåt lys, træagtigt svøb og selvfølgelig blanke knapper får man et lydbillede der er præget af åbenhed, dynamik, fasthed i bunden og musikalitet.

Alle 3 har lys uanset indgang

Nikko 7075 A

Rigtig pæn stand med små brugsspor ( lidt skæv volumenknap )

1800,-

Nikko 7075 B

Rigtig pæn stand med små brugsspor ( lidt skæv on/off-knap )

1800,-

Nikko 5055  

Brugsspor på ramme og svøb

1500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 B 1976-80
Nikko 5055 1976-80

Marantz 2215B

Marantz 2215B 1973-77

" Bomstærk, bedårende, berusende eller bare bedre " Jeg ved ikke om Bèt har nogen betydning, der kan knyttes til et ord og i det hele taget er det svært at kende forskel på en eks. 2215 og en 2215B. Ydelsen er det samme, men funktionerne er lidt forskellige.

Marantz-receiverne fra 70èrne er maåske selve indbegrebet at amerikansk Hi-Fi og ser man film der foregår i halvfjerdserne, er der næsten altid en Marantz receiver i garagen eller på universiteterne kollegier. For ikke at gentage mig selv for meget, så læs de øvrige stykker om Marantz receiverne her på siden og vær klar på at man ved at erhverve sådan en blå sag, ikke kun får en fænomonal spillemaskine, men også et stykke amerikansk industrihistorie.

Det er lidt interessant at Amerikanerne lod apparaterne producere i Japan fra 1966, så få år efter 2. Verdenskrigs ophør.

Pæn stand

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 A 1976-80

Hitachi SR-703

Hitachi SR-703 1977

Klassisk 70èr receiver i, ikke alene fremragende form, smuk og velpreserveret af ydre, men også et bevis på, at det jo ikke kun var de allermest kendte mærker som Pioneer, Luxman, Sansui og Marantz der skabte elektronik af høj høj klasse i " the golden age of hi-fi ). Der var jo også en underskov af store veletablerede japanske mærker, hvis navne ikke klingede lige så sexet som de ovennævnte. Mærker som Sanyo, Hitachi, Aiwa Toshiba og lignende var jo på markedet med apparater, der på ingen måde stod tilbage for nogen.

Denne SR-703 er med sine 2x 40 watt i stand til at levere både kraft og finesse og en rigtig fin phono indgang gør, at den Van Morrison plade jeg lige har sat på denne forårstorsdagsmorgen ( langt ord ) fylder mit rum og hjerte med duften af Irish Spring. Jeg vil aldrig glemme duften fra denne fantastisk sæbe, der som klassiske receivere, var indbegrebet af 70èrne.

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Harman Kardon HK 430

Harman Kardon HK430 1975

I en af scenerne fra min, til alle tider, yndlingsfilm, " The Commitments "  sidder Jimmy Rabbite i sit badekar og lader sig interviewe af Jimmy Rabbite. Well Jimmy, how dit it all start........? Jeg tager lige pladsen i badekarret. Well Jørn, med alle de receivere du har set. Hvilken synes du så er den smukkeste? Well Jørn, når jeg nu tænker tilbage, er der kun to der kandiderer til titlen. På 2. pladsen kommer Braun Regi 510 og den smukkeste er uden tvivl ( kunstpause, og intervieweren læner sig spændt frem )

HARMAN KARDON HK430  !!!!!!

Interviewet er slut og Jørn dykker ned i karret og forestiller sig Beyoncè gå op ad trappen til Stevie Wonder hyldestaftenen ( Youtube ) og vende sig om og udbryde " Harman HK 430 og Little Stevie "

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Tandberg TR-2045 1978

Tandbergs receivere i sluthalvfjerdserne stod på ingen måde tilbage for produktprogrammet fra de store japanere Pioneer, Sansui, Luxman und so weiter og var mindst på højde lydmæssigt og teknisk. Forskellen var ihvertfald tydelig i designet, der sikkert deler vandene i elskere og hadere. Jeg var indtil jeg fik denne 2045 i huset, med i den sidste gruppe. Men det er jo gået som alle de andre gange at mine fordomme har fået et skud for boven. Jeg har måttet vende totalt rundt og det er jo herligt! Det bekræfter da at jeg er i live og kan flyttes stadigvæk.

Tandbergs program i 1979 i DK bestod af 2030/2045/2060 og 2080. Et firkløver af meget meget høj klasse som ikke er lette at finde idag. Dels var de ret dyre og det betyder et lille salg og rigtig rigtig mange er tilbage i Norge igen, hvor der bliver samlet Tandberg med stor omhu.

Så:  Sjælden, sjælfuld, sjarmerende, sjov og først og fremmest et produkt af høj høj klasse, der spiller med tyngde, fasthed og er meget meget musikalsk.

Ren FM-del med 5 faste stationer

3 indgange:  Rigtig rigtig fin Phono & 2 x Tape

2 sæt højttalere 4 - 16 ohm

low filter

Den sjældne sorte udgave  

Pæn stand med minimale brugsspor

3800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
03.12 | 19:42

Min datter har fået en Lenco pladespiller i palisander. Har du et forslag til en forstærker og et par højttalere dertil.

...
Du kan lide denne side