VINTAGE RECEIVER II

Sony STR-222L Receiver

Sony STR-222L Receiver 1972-73

Da jeg har valgt at sætte en skilledato for begrebet  " vintage hi-fi " ved 1.1.1980, vil der nødvendigvis være stor forskel på apparater fra først og sidst i halvfjerdserne. Og heldigvis for det, for så er der noget for enhver smag i den ydre fremtoning. Denne yderst velholdte lille " beauty " er næsten indbegrebet af et stykke husholdningselektronik fra det år, USA trak sig ud af Vietnam. Her er ikke mange watt at gøre godt med ( 8 ), men det er ikke så lidt, som det lyder i dag og en forstærker på 20 watt var en rigtig pæn størrelse i starten af halvfjerdserne. Der spiller Astrud Gilberto i en optagelse fra 1965 på den lige nu og det er coolness i højeste potens. Sæt den sammen med nogle vellydende højttalere fra samme periode ( Wharfedale linton, Scan-Dyna A-10 eller Isophon HSB 30/8 ), en Kenwood 1033 pladespiller med ny Audio Technica AT95E og nyd en afslappet, men engagerende og først og fremmest musikalsk gang vellyd.

Sony fra halvfjerdserne er virkelig værd at gå efter.

Lækker tyk finèret woodcase 

2 sæt højttalerterminaler med phonostik  ( overgangsstykke med din og kronemuffe  medfølger )

Udover de ovennævnte forslag til højttalere har jeg lige fået et sæt Rank Arena HT-520. Det lyder jo ikke særlig sexet, men bag det diskrete ydre ( sorte kasser og gråt frontstof ) gemmer der sig et sæt højttalere fra samme periode, der spiller ualmindeligt fint sammen med den lille Sony.

Receiver alene  1200,-  

Receiver + Højttalere 1500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-6600

Kenwood KR-6600

I 1976  var en receiver med 2x56 watt en af de store og der skulle tjenes en del for at retfærdiggøre et køb af en receiver til 6500,-, der vel vil svare til ca. 35-40000 i 2020 kr. I filmen M.A.S. H. er militærtandlægen " well equipped " og der tænkes jo selvfølgelig ikke på det samme udstyr, som findes på Kenwoodèn, men der er meget for pengene og hvis jeg har tidligere har erklæret at jeg har en kæreste der hedder Sonys hi-fi fra 1970-79, så har jeg fået en mere, nemlig Kenwoods grej fra samme periode. Hvordan skal det mon gå med to samtidig? Tjah! Jalousi optræder ikke her, hvor det ikke er et problem at elske to samtidig.   Kenwood eller Trio som mærket hed i Japan forener høj høj byggekvalitet med varm og lækker lyd og denne særdeles velholdte KR-6600 er i allerhøjeste grad eksponent for ovenstående dyder.  

Vanvittig flot stand og det her er altså kræs!!

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Harman Kardon HK 430

Harman Kardon HK 430 Receiver

I en af scenerne fra min, til alle tider, yndlingsfilm, " The Commitments "  sidder Jimmy Rabbite i sit badekar og lader sig interviewe af Jimmy Rabbite. Well Jimmy, how dit it all start........? Jeg tager lige pladsen i badekarret. Well Jørn, med alle de receivere du har set. Hvilken synes du så er den smukkeste? Well Jørn, når jeg nu tænker tilbage, er der kun to der kandiderer til titlen. På 2. pladsen kommer Braun Regi 510 og den smukkeste er uden tvivl ( kunstpause, og intervieweren læner sig spændt frem )

HARMAN KARDON HK430  !!!!!!

Interviewet er slut og Jørn dykker ned i karret og forestiller sig Beyoncè gå op ad trappen til Stevie Wonder hyldestaftenen ( Youtube ) og vende sig om og udbryde " Harman HK 430 og Little Stevie "

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Booker T. & the M.G.`s: McLemore Avenue
Hitachi SR-703

Hitachi SR-703 Receiver

Klassisk 70èr receiver i, ikke alene fremragende form, smuk og velpreserveret af ydre, men også et bevis på, at det jo ikke kun var de allermest kendte mærker som Pioneer, Luxman, Sansui og Marantz der skabte elektronik af høj høj klasse i " the golden age of hi-fi ). Der var jo også en underskov af store veletablerede japanske mærker, hvis navne ikke klingede lige så sexet som de ovennævnte. Mærker som Sanyo, Hitachi, Aiwa Toshiba og lignende var jo på markedet med apparater, der på ingen måde stod tilbage for nogen.

Denne SR-703 er med sine 2x 40 watt i stand til at levere både kraft og finesse og en rigtig fin phono indgang gør, at den Van Morrison plade jeg lige har sat på denne forårstorsdagsmorgen ( langt ord ) fylder mit rum og hjerte med duften af Irish Spring. Jeg vil aldrig glemme duften fra denne fantastisk sæbe, der som klassiske receivere, var indbegrebet af 70èrne.

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Marantz 2215B

Marantz 2215B Receiver

" Bomstærk, bedårende, berusende eller bare bedre " Jeg ved ikke om Bèt har nogen betydning, der kan knyttes til et ord og i det hele taget er det svært at kende forskel på en eks. 2215 og en 2215B. Ydelsen er det samme, men funktionerne er lidt forskellige.

Marantz-receiverne fra 70èrne er maåske selve indbegrebet at amerikansk Hi-Fi og ser man film der foregår i halvfjerdserne, er der næsten altid en Marantz receiver i garagen eller på universiteterne kollegier. For ikke at gentage mig selv for meget, så læs de øvrige stykker om Marantz receiverne her på siden og vær klar på at man ved at erhverve sådan en blå sag, ikke kun får en fænomonal spillemaskine, men også et stykke amerikansk industrihistorie.

Det er lidt interessant at Amerikanerne lod apparaterne producere i Japan fra 1966, så få år efter 2. Verdenskrigs ophør, synes jeg.

Pæn stand

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 Receiver

At " kimse " er et gammelt nordisk ord, der oprindeligt betød at gøre et kast med hovedet eller slå med nakken. Senere betydning er at ringeagte, foragte og forsmå, og er der noget man ikke skal, så er det at " kimse" af Nikkos receivere fra 70èrne. Nu spørger du så kære læser " Hvorfor skulle man overhovedet kimse af Nikkos produkter ?" Tjah! Mange har den opfattelse at lave priser og store salgstal følger lav kvalitet. Det er ikke tilfældet med Japanske Nikko, der vel nok  grundlagde Audioscans succèsrige periode i dansk Hi-Fi historie og en f.eks Nikko 7075 spiller med lethed op til dans med Pioneer, Luxman og Sonys bedste receivere fra de gyldne 70ère. Udover det helt rigtige udsèende med blåt lys, træagtigt svøb og selvfølgelig blanke knapper får man et lydbillede der er præget af åbenhed, dynamik, fasthed i bunden og musikalitet.

Lys uanset indgang

Nikko 7075 A

Rigtig pæn stand med små brugsspor ( lidt skæv volumenknap )

1800,-

Nikko 7075 B

Rigtig pæn stand med små brugsspor ( lidt skæv on/off-knap )

1800,-

Brugsspor på ramme og svøb

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nikko 7075 A 1976-80
Nikko 7075 B 1976-80
Pioneer SX-434 & Pioneer CS-320 (reserveret )

Pioneer SX-434 Receiver

Er der to mærker der repræsenterer førerfeltet af receivere op igennem de gyldne halvfjerdsere, er det Pioneer og Marantz. De forenede i høj grad kravet om ” sweet pure  sound ” og blev trofaste følgesvende til tusindvis af musikelskere over hele kloden. Rigtig rigtig mange af disse receivere spiller i bedste velgående i dag som centeret i et fedt vintage set-up. Sæt denne SX-434 sammen med Pioneers CS-E320 højttalere og en Pioneer PL-12 pladespiller eller en Onkyo CP30M her fra hjemmesiden ( ikke samme træsort, men alligevel cool ) og bliv indehaver af et anlæg, der i behersket rumstørrelse spiller rigeligt højt til de fleste. 2x15 watt lyder ikke af så meget, men der er rigtig stor forskel på 15 watt i 1975 og nutidens wattangivelser. Her er power nok til det meste!

Bør nydes sammen med Otis Redding og Janis Joplin.

SX-434 & CS-E320  

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer SX-535

Pioneer SX-535

Forgængeren til nedennævnte SX-550 er bygget over samme læst ( som skomageren sagde ), men har datiden foretrukne farve i displayet. Blåt var den farve der signalerede klasse, og klasse var hvad der var i denne 20 watter. Særdeles vellydende phono og en meget følsom tunerdel  

Brugsspor på metalgitteret foroven, ellers fin stand fra året hvor Gasolin`sendte Live- Sådan! på gaden

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer SX-550

Pioneer SX-550

Enhver Pioneer Reciver fra 70èrne dækker næsten alle behov man kan have, når vi taler Vintage hi-fi Et udsèende der er så cool som det overhovedet kan være. Bevidstheden om at eje et stykke elektronik der er gennemført i orden og med lethed kan byde senere konstruktioner op til dans.

Meget små brugsspor

2 x 20 watt  

1600,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sansui Eight de Luxe

Sansui Eight De Luxe Receiver

Sansuis receivere fra starten af halvfjerdserne er meget meget velbyggede og med det grønne og røde lys når tunerdelen er i brug, et markant æstetisk udtryk. At de så også lyder rigtig dejligt og spiller med en glød, der har placeret Sansui som en af topspillerne i receiversuperligaen i de gyldne år i halvfjerdserne gør at de er svære ikke at holde af. Havde denne fine sag været en dansk fodboldspiller fra halvfjerdserne, kunne det have været Allan Simonsen, Hennning Jensen og Kristen Nygaard ( ikke ofte nævnt idag, men et geni med en bold ) i èn og samme person! Hjerne, kraft og finesse. Så fine spillere og receivere laves ikke mere, men heldigvis er der passet på de fine gamle sager, så en næsten 50-årig, kan give fuld valuta for pengene.

2x 50 Watt

2x phono med impedanstilpasning på phono 2

Jack-stik til tape 2 på forsiden (parallel med bagsiden )

Fint lowfilter

Rigtig dejlig fintlydende phono

Mulighed for adskillelse af for- og effektdel 

Flot stand med trækassen helt intakt

5000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI  

Tandberg TR-2045 1978

Tandberg TR-2045 Receiver

Tandbergs receivere i sluthalvfjerdserne stod på ingen måde tilbage for produktprogrammet fra de store japanere Pioneer, Sansui, Luxman und so weiter og var mindst på højde lydmæssigt og teknisk. Forskellen var ihvertfald tydelig i designet, der sikkert deler vandene i elskere og hadere. Jeg var indtil jeg fik denne 2045 i huset, med i den sidste gruppe. Men det er jo gået som alle de andre gange at mine fordomme har fået et skud for boven. Jeg har måttet vende totalt rundt og det er jo herligt! Det bekræfter da at jeg er i live og kan flyttes stadigvæk.

Tandbergs program i 1979 i DK bestod af 2030/2045/2060 og 2080. Et firkløver af meget meget høj klasse som ikke er lette at finde idag. Dels var de ret dyre og det betyder et lille salg og rigtig rigtig mange er tilbage i Norge igen, hvor der bliver samlet Tandberg med stor omhu.

Så:  Sjælden, sjælfuld, sjarmerende, sjov og først og fremmest et produkt af høj høj klasse, der spiller med tyngde, fasthed og er meget meget musikalsk.

Ren FM-del med 5 faste stationer

2 sæt højttalere 4 - 16 ohm

3 indgange:  Rigtig rigtig fin Phono & 2 x Tape. Alle med din-stik  der kræver adaptor

low filter

Den sjældne sorte udgave  

Pæn stand med minimale brugsspor

3800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side