VINTAGE RECEIVER II

Sanyo DCX-8000K

Sanyo DCX-8000K 1974

KLassisk receiver fra begyndelsen af halvfjerdserne med rigelig kraftoverskud 2x50watt, 2xPhono, Low filter, mic-indgang,  fin tunersektion, fineret trækasse, blåt cool lys og den største i serien. Min gud, hvad behøver du mer. Skulle nogen lide af den vildfarelse at bestemte japanske mærker ( Sansui, Pioneer ) altid var af højere kvalitet end mærker som Sanyo, så er det måske ret klogt at prøve nogle af de knap så sexede navne af. De japanske industrikoncerner var kæmpestore og konkurrencen i halvfjerdserne gjorde at stort set ingen lavede noget rigtigt skidt indenfor underholdningselektronik. Og en japansk æresfølelse overfor sit håndværk, skal man heller ikke andet end tage alvorligt.

Fin stand bortset fra manglende tekst v/ powerknap

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Pioneer SX-300

Pioneer SX-300 1973-76

Egon Mathiesens børnebogsklassiker fra 1961 "Mis med de blå øjne" er en billedbog, som kan læses af og med 3-6 årige. I bogen møder vi Mis, som er en lille kat ulig de andre katte. Mis har store blå øjne, som lyser op om natten. Mis har ikke gule øjne, som alle de andre katte, og selvom de andre katte driller Mis, så slår det ikke Mis ud, men Mis bliver accepteret da den viser sine andre kvaliteter. Pioneer SX-300 er ikke anderledes, for i 1973 var der mange receivere med " blå øjne ), men den lille " Baby Pioneer " er alligevel ikke helt hvad man regner med når man ser størrelse, watt antal og placering i Pioneers sortiment. Det er en ualmindelig lækker receiver der som kromanden Spencer Karlsen på Hindevad Kro deler valgsprog med. Han  gik igennem livet med sætningen " Små kort skal spilles stort " og det er lige nøjagtig hvad denne perle gør. 2X6 watt spiller lige nu Dave Brubeck Quartet: Take five sammen med F3/lyd Trapex og let og uybesværet med en lydstyrke der er rigelig høj til mig. Ud over en rigtig fin RIAA har den en særdeles følsom tunerdel.  
Den er hysterisk velholdt med sit lækre træsvøb og gravering i aluminiummen. 
Sammen med andre  Babyèr som Marantz 2010 og Sansui 101 er det mildt sagt forbløffendehvor meget power og beauty man kan få ved anskaffelse af de små perler.
2200,- 
BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI
Hitachi SR-703

Hitachi SR-703 Receiver

Klassisk 70èr receiver i, ikke alene fremragende form, smuk og velpreserveret af ydre, men også et bevis på, at det jo ikke kun var de allermest kendte mærker som Pioneer, Luxman, Sansui og Marantz der skabte elektronik af høj høj klasse i " the golden age of hi-fi " . Der var jo også en underskov af store veletablerede japanske mærker, hvis navne ikke klingede lige så sexet som de ovennævnte. Mærker som Sanyo, Hitachi, Aiwa Toshiba og lignende var jo på markedet med apparater, der på ingen måde stod tilbage for nogen.

Denne SR-703 er med sine 2x 40 watt i stand til at levere både kraft og finesse og en rigtig fin phono indgang gør, at den Van Morrison plade jeg lige har sat på denne forårstorsdagsmorgen ( langt ord ) fylder mit rum og hjerte med duften af Irish Spring. Jeg vil aldrig glemme duften fra denne fantastisk sæbe, der som klassiske receivere, var indbegrebet af 70èrne.

2200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-2600

Kenwood KR-2600 Receiver 1975-78

To af mine gamle kærester fra 70-erne har jeg stadig et passioneret forhold til. De er begge fuldt ud så smukke som dengang og beriger min hverdag med et pust fra østen. De er begge japanere og går under navnene Sony og Kenwood. Forstærkere og pladespillerne fra de to giganter er i mine øjne og ører noget af det mest musikalske fra de gyldne år i 70-erne.  Denne meget velholdte Kenwood KR-2600 er trods det begrænsede wattantal på 2x15 watt rigelig stor til at fylde de fleste stuer med dynamik og musikalsk vellyd. Et udtryk som konservative wattangivelser bliver ofte brugt om mindre forstærkere fra eks. Marantz og dækker over at 2x25 watt fra en forstærker fra halvfjerdserne, lyder som væsentlig mere end 2x60 watt fra en 90èr forstærker. Der er hvad der skal være i denne fine receiver fra de gyldne år med en fin velafstemt RIAA, en god æterstøvsuger og et cool udsèende og kan være en endog rigtig fin grundsten i et mindre anlæg. Man kan måske parre den med et sæt Scan-Dyna A-20 og en Pioneer PL-12D II pladespiller  og sætte Neil Young: Harvest på, skænke årgangsportvinen op og nyde livet i sin lille oase.

Fin stand med pæn træfinèrkasse

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-6600

Kenwood KR-6600 1976

I 1976  var en receiver med 2x56 watt en af de store og der skulle tjenes en del for at retfærdiggøre et køb af en receiver til 6500,-, der vel vil svare til ca. 35-40000 i 2020 kr. I filmen M.A.S. H. er militærtandlægen " well equipped " og der tænkes jo selvfølgelig ikke på det samme udstyr, som findes på Kenwoodèn, men der er meget for pengene og hvis jeg tidligere har erklæret at jeg har en kæreste der hedder Sonys hi-fi fra 1970-79, så har jeg fået en mere, nemlig Kenwoods grej fra samme periode. Hvordan skal det mon gå med to samtidig? Tjah! Jalousi optræder ikke her, hvor det ikke er et problem at elske to samtidig.  Kenwood eller Trio som mærket hed i Japan forener høj høj byggekvalitet med varm og lækker lyd og denne særdeles velholdte KR-6600 er i allerhøjeste grad eksponent for ovenstående dyder.  

Vanvittig flot stand og det her er altså kræs!!

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kenwood KR-7600

Kenwood KR-7600 1976

I 1976  var en receiver med 2x85 watt en af de rigtig store og der skulle tjenes en del for at retfærdiggøre et køb af en receiver til 7795,-, der vel vil svare til ca. 45-48000 i 2020 kr. I filmen M.A.S. H. er militærtandlægen " well equipped " og der tænkes jo selvfølgelig ikke på det samme udstyr, som findes på Kenwoodèn, men der er meget for pengene og hvis jeg tidligere har erklæret at jeg har en kæreste der hedder Sonys hi-fi fra 1970-79, så har jeg fået en mere, nemlig Kenwoods grej fra samme periode. Hvordan skal det mon gå med to samtidig? Tjah! Jalousi optræder ikke her, hvor det ikke er et problem at elske to samtidig.  Kenwood eller Trio som mærket hed i Japan forener høj høj byggekvalitet med varm og lækker lyd og denne særdeles velholdte KR-7600 er i allerhøjeste grad eksponent for ovenstående dyder.  

Vanvittig flot stand og det her er altså kræs!!

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side