STANDER/REOL HT III

JBL Control Micro
Jakob Dinesen/ Anders Christensen/ Paul motian: Dino Stunt 08212 2008 150,-

JBL Control Micro 1989

De hedder " Micro " og de er micro, disse bittesmå control monitorer fra JBL. Efter introduktion af JBL`s multifunktionelle Control 1 i slutfirserne kunne man få den tanke at de amerikanske ingeniører tænkte " hvor små kan vi gøre sådan en bette højttaler og forudsat at det stadig lyder godt? " De var selvfølgelig ikke tænkt som stuens primære  højttalere, for bas og fylde er der ikke meget af, men derimod som controlmonitorer ganske tæt på teknikerens ører. " Near field " som de siger derovre på den anden side af dammen. Denne onsdag morgen i Marts, hvor tågen letter spiller jeg selvfølgelig Jakob Dinesen/ Anders Christensen/ Paul Motian: Dino! Klassisk trio jazz hvor Saxofon, bas og trommer på de små perler står krystalklart, engagerende og nærværende. Det skyldes jo også en fremragende optagelse  gjort i New York, men mixet i København. Man kan ikke skrue sådan en skive sammen, uden at have gode arbejdsredskaber, som måske sådan et par JBL Control Micro.

Vægbeslag kan medfølge

Flotte

Mål: hxbxd: 16x15x14  

1000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

B&W DM17
Mit eksemplar af " 1984 "

B&W DM17 1984

" 1984 " er jo titlen på George Orwells berømte dystopiske roman, der udkom i 1949. Romanen beskriver et totalitært overvågningssamfund og statens indgriben i individets rettigheder. Læs og tænk! Orwell havde tænkt sig at romanen skulle have heddet " the last man in Europe ", men af markedføringsmæssige årsager blev titlen " 1984 ", så det var ikke en fremtidsvision knyttet til årstallet 1984.  I 1984 skabte John Bowers fra Bowers & Wilkins den lille monitor højttaler DM17, der på mange måder blev en forløber til " berømte " modeller som 805 - CM1 og CDM1. Udover fremkomsten af dette sæt superhøjttalere i 1984 vandt Liverpool Cupèn med en sejr på 1-0 over Everton på et mål scoret af Graeme Souness samme år og Margaret Thatcher blev direkte årsag til den store minearbejderstrejke. Men alt det her handler om er jo at DM17 er en ualmindelig dejlig højttaler der opsummerer alle B&W`s opnåede resultater udi højttalerkonstruktion der i starten af 80èrne. For at det hele ikke skal være britisk, vil jeg nu sætte Nena: 99 red ballons på grammoen og lytte til " Hittet "  i 1984 ( der gik no. 1 i England ) på disse dejlige DM17.

De originale standere der kunne købes til DM17 er det nok håbløst at finde i dag løse, men find et par standere der passer til. Det fortjener disse guldklumper, der mistrives inde i en bogreol blandt " 1984 " og " Kammerat Napoleon ". 

Matchende serienumre 01803 & 01804, der er så tidlige at htèrne er med den grå kant om basserne.

Sort ask

Brugsspor

Mål: hxbxd: 41x22x27 

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

B&W CDM1se
Ole Friis: Understrøm - LVS tour 08 Shalimar SHA06

B&W CDM1se

Bowers & Wilkins eller B&W, som de jo kalder sig, er måske når alt kommer til alt, indbegrebet af engelsk højttalerproduktion. De topper hvad angår graden af hvad der er muligt at skabe af raffineret lydproduktion, kvalitetsikring og omhyggelighed med finish og ydermere synes der at være en stolthed hos ledelse og  ansatte over at producere fornemme produkter. Min gamle dansklærer påpegede to ting! Vær varsom med superlativerne og ikke for lange sætninger!  Nå, men han er jo død for mange år siden, så det!! Det jeg forsøger at nå frem til, er at disse CDM1seère er udpræget kræs. Formodentlig skabt som en aflægger af den ekstremt vellykkede 805 fra B&W og med skelen op til de rigtig dyre modeller. Lækker finish,uhyre velbygget og afstivet med lækre, lækre enheder i vanlig tårnhøj B&W-kvalitet. Sæt dem på et par kvalitetsstandere og lyt til et lydbillede der spiller rigtigt, rent, dybt og måske først og fremmest fremtryller en lydvæg hvor perspektiv i dybde og bredde er til stede. Og detaljer! Man kan høre alt! Lige nu spilles Ole Friis`Understrøm, hvor det tydeligt høres at Dalager har tabt solbrillerne, Kaare vrider tremoloen til smertegrænsen, Nothlev anstrenger sig for ikke at spille reggae og Friis ( den lille mand med den store stemme ) sagtens kan synge forbillederne omkuld! Jøsses! Stort album og et af de bedst bevarede hemmeligheder i dansk rock. 

Fortløbende serienumre 20325 & 20326

Rigtig flot stand  i valnød, dog med et lillebitte slag på den ene. Jeg har dubbet det og det er ikke sikkert, at nogen vil opdage det.  

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha NS-244

Yamaha NS-244 1981

Yamaha har nogle monitorhøjttalere, der er højt berømmede som NS-1000. Disse NS-244 er ikke i samme klasse, men det var prisen jo heller ikke på disse udmærkede højttale fra samme år som Akira Kurosawa åbnede sit Kurosawa Film Studio i Yokohama. Rigtig vellydende, velholdte og et cool look med de hvide basser, de er ( Yoda ). Ofte er japanske højttalere krøbet under radaren og har lidt under at mange har betragtet dem som intetsigende kasser. Lidt uretfærdigt, men det er dog sjældent på højttalersiden at krudtet er blevet brugt i den opgående sols land. Men biler og forstærkere, det må man bøje sig for! 

Nøddefinèr med matchende serienumre

Trykkammer 8 ohm

Små brugsspor med et par skruehuller på bagsiden

Helt frontstof

hxbxd: 54x32x30

1400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side