VINTAGE PLADESPILLER

JVC Ql-A2 Semiautomatisk 1978

JVC QL-A2
Sansui SR-525

Sansui SR-525 ( Manuel ) 1977

1977!

Året hvor Leif Mikkelsen fik til opgav at skabe et hold der kunne føre sig pænt frem ved EM i herrehåndbold i Danmark året efter. Han valgte at satse på en helt ung Morten Stig Christensen ,kaldet  "Pusle "  der var en meget bedre spiller end han var sportschef på TV2 og Generalsekretær i DHF. Som spiller altid ind under tre-meteren. Som chef aldrig i nærheden af tre-meteren!

Året hvor" Saturday night fever " delte verden op i Diskere og Flippere, der diskuteredes indførelse af professionel fodbold i Danmark og verden mistede Elvis Presley ( may his sweet soul rest in peace ).

Store begivenheder i året hvor der første gang nogensinde faldt sne i Miami, men også året hvor Talking Head udsendte :77, Blondie: Parallel lines, Television: Marque Moon og Costellos My aim is true så dagens lys. En ny tid var på vej. I hvert fald indenfor musikken, hvor vinylpladen var altdominerende og hvis man var ved muffen gik turen måske i Audioscan eller KT-Radio og man indkøbte en Beogram 4002, en Micro DSX-1000, en Fons, Inertia, thorens 126. Listen er lang over fremragende pladespillere i 1977 og på side side 305 i Hi-Fi Årbogen 1977 befinder den sig så. Den, det hele drejer sig om.

Sansui SR-525

Tyngde og elegance samlet i en. Lidt som i Mercedes mellemstore modeller. Små 10 kg og fin fin arm med knivlejer sikrer, placeret rigtigt på en hylde skruet op på væggen, ro,ro og atter ro.

Læs de begejstrede kommentarer på www.vinylengine,com

https://www.vinylengine.com/turntable_reviews.php?make=Sansui&model=SR-525

Mulighed for selv at vælge kabler fra pladespiller til forstærker

Original Sansui head shell

Monteret med ny Audio Technica AT95E og selvfølgelig made in Japan

Ubetydelige brugsspor

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JVC QL-F4

JVC QL-F4 (fuldautomatisk ) 1979

Når jeg somme tider bruger betegnelser som solide arbejdsheste, skal det jo på ingen måde opfattes nedsættende og arbejdshestene kan godt have ambitioner og drømme om mere sophistikerede ydelser. Denne JVC QL-F4 fra guldalderen i 70èrne er sådan en pladespiller der forener kraft og finesse med et værk der er uhyre gangstabilt og er meget velbygget med en rigtig fin arm. Fuldautomatikken og valgfrit repeat med op til 6 genspilninger gør at det er en fornøjelse at betjene denne yderst velholdte ( bortset fra låget ) sag fra sluthalvfjerdserne. F4 befandt sig i midten af JVC`s pladespillerprogram i 1979, hvor JVC skilte sig ud i det ydre, men skabte rigtig rigtig fine hi-fi produkter, som der er solgt en del af i DK, så gå bare på jagt.

Leveres med ny Audio Technica AT95E pick-up og original JVC headshell

Kopi af manual medfølger

Pæn og velholdt med et låg præget af betydelige brugsspor

2400,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Akai AP-100C

Akai AP-100C (halvautomatisk) 1979

Troels Kløvedal fortæller flere steder i sine bøger om møder med hvaler, der bærer tydelige spor, i form af store ar, efter mødet med kæmpeblæksprutter dybt dybt nede i oceanet. Kun den stærkeste overlever i dyrenes verden og bærer sine ar som tegn på evnen til overlevelse, mod og styrke. Som hvalerne, har også denne Akai AP-100C sine ar og mærker. De er ikke kommet efter et hårdt liv i naturen, men låget bærer spor efter både varmepåvirkning og tryk og er ikke kønt, men selve pladespilleren er rigtig pæn og velholdt. Det bedste er så, at det er en rigtig fin lille perle, der spiller meget musikalsk og med en arm der passer perfekt til en Audio Technica AT95E. Dog bliver denne leveret med en Audio Technica aAT-11 der spiller fint og er nok i omegnen af AT95E. Nettet er fuldt af glade ejeres beskrivelser af godt selskab med denne bæltedrevne pladespiller fra de gyldne år sidst i halvfjerdserne.    

Breaking news!!! Akaièn har fået et nyt originalt låg, der ikke er uden mærker, men en hel del kønnere end det ovenfor omtalte.

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Fona SL-D7

Fona SL-7D ( manuel ) 1978

Når jeg får lyst til at kigge på skønheder, tager jeg ikke fat i et gammelt " Playboy fra 1978-79 eller formummer mig bag de mørke solbriller på byens cafèèr, men tager derimod Hi-fi  årbøgerne fra sluthalvfjerdserne frem. Her findes, for mig, kulminationen  af  teknik og æstetik. Èen lang perlerække af fint fint Hi-Fi, hvoraf virkeligt meget spiller i bedste velgående idag. Udover skønhederne fra de store ( Pioneer, Luxman, Sansui og hvad de nu hedder alle sammen ), findes der også ved nærlæsning, nogle apparater der besidder nogle pudsigheder og modsætningsforhold der kalder på undren.

Den første Toshiba/Aurex SR-355 er beskrevet længere nede i kategorien. Det er en tuuung sag, med en glimrende Jelco arm og efter min bedste overbevisning en pladespiller, der burde have kostet mindst det dobbelte af de sølle 1665,- den kostede i 1979.

Den anden vi skal have fat i, er en Fona SL-7D og det lyder jo ikke vanvittigt ophidsende, meeen det er altså en Denon SL-7D fra 1979 og de må have været rigtig flinke hos FONA, når det kunne  lykkes for dem at forhandle en indkøbspris ned, så den kunne sælges i DK til under 1500,-.

Det var og er jo helt normalt at indkøbe produkter fremstillet hos producenter og så sælge dem under eget navn (OEM) og det er der jo kommet mange fine apparater ud af. Denne SL-7D, optræder ikke i Denons normale pladespillerlinie, hvor modellerne alle hedder noget med DP, men er skabt til eksport og optræder under en del forskellige navne ( gå selv på jagt ).

Men, det jeg vil frem til, er at denne Fona burde have kostet langt langt mere, for det er en meget meget dejlig maskine med alle Denons pladespillernes dyder fra sidst i halvfjerdserne med en fin Jelco arm, en god tyngde, og en ro og afklarethed i lydbilledet der med rette har gjort denne ganske sjældne model eftertragtet.

Afstanden mellem plade og arm er ret høj og der er ikke mulighed for at højderegulere, så jeg har sat en Ortofon MC10 super Mk.II på, der har højden i kroppen, så armen er vandret under afspilning og det er en kombination, der passer rigtig fint sammen.

MC10èren er jo en Moving Coil og kræver større forstærkning end en almindelig MM pick-up, men spiller uden problemer sammen med de fleste forstærkeres MC-phonoindgang.

Brugsspor med et OK låg   

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JVC JL-A40

JVC JL-A40 ( halvautomatisk ) 1978-79

Jeg foreslår i kategorien VINTAGE RECEIVER I at sætte denne meget velholdte og velspillende JL-A40 sammen med Receiveren JVC JR-S301. De passer sammen æstetisk og lyder rigtig fint. Om det skyldes at de kommer fra samme producent og samme periode, skal jeg lade være usagt, men et cool sæt er det .

JL-A40 er en ganske solid maskine, en arbejdshest med finesse og halvautomatikken er altså et gode som mange sætter pris på.  

Original headshell og leveres med ny Audio Technica AT95E 

Meget meget velholdt med et pænt låg der har en smule mathed

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Onkyo CP30M

Onkyo CP30M Pladespiller ( manuel )

I  første halvdel af halvfjerdserne havde alle de store japanske producenter en pladespiller i programmet, der var skåret over samme læst og i DK er det nok Pioneers 12D der er mest kendt.

Remtrukket

2 hastigheder

Rigtig fin arm

Manuel

Flydende ophængt i fjedre

Små ydre mål

De lignede hinanden rigtig meget og tilbød rigtig fin lyd til en fornuftig pris, og denne, meget velholdte og 100% fungerende pladespiller i rigtig flot stand og et pænt låg, er ingen undtagelse.

Phono hunstik, så man selv kan påsætte phonokabler og monteret med ny rem.

Leveres med ny Audio Technica AT95E, der lige nu spiller Dave Brubeck Quartet at Carnegie Hall fra 1963. Det er en fin måde at starte dagen på!

Det er ikke så tit at Onkyo`s produkter fra starthalvfjerdserne optræder i vores del af verden, så det er ikke kun en rigtig fin spille, men også en maskine, der ikke er mange af i DK. 

Let at gå til, let at bruge og ser rigtig cool ud 

1800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sony PS-6750

Sony PS-6750 ( manuel ) 1975

Det kan være noget af en udfordring at finde èt ord, der kan beskrive sådan en fætter her. Man opgiver hurtigt det nordiske vokabularium, der ikke giver et ord, der kan rumme den aura af storhed, der omgærder denne skønhed fra den opgående Sols land. De germanske sprogstammer løser heller ikke problemet, for der er ikke megen poesi i " Herrlich oder schön ). Vi skal måske til Frankrig eller Italien for at finde løsningen, men de få ord, jeg kan på de sprog, egner sig kun til at bestille drikkevarer på en Cafè. Så vi må gøre som mange danske tekstforfattere i populærmusikkens verden. Vi går til England og leder efter det ord der kan beskrive et stykke teknik, der via skønhed  og udtryk bedst kan sammenlignes med et kunstværk . Ordet har jo ligget i baghovedet hele tiden:

" Gorgeous ", der både rummer skønhed, æstetik og nydelse. Dette er hvad der kommer ud af at læse Hans Edvard Nørregård-Nielsens store fremragende 3-bindsværk om Ny Carlsbergfondets historie.

Men det er en æstetisk nydelse at betragte visse hi-fi apparater fra alle vinkler og blive bekræftiget i at nogen gange kan tingene gå op i en højere enhed. 

Brug nettet til at nyde beskrivelserne af denne ( som nogle kalder en af Sonys bedste pladespillere nogensinde ) meget meget lækre spille der med en ny Audio Technica AT95E virkelig leverer.

Direkte drevet

10 kg.

Kulstofarm

Original headshell

Flot flot stand

5800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Toshiba SR-355

Toshiba (Aurex) SR-355 (manuel ) 1979

" Keep it simple ". Så er der ikke så meget, der kan gå i stykker og der er råd til at forfine de steder, hvor lyden har gavn af det. Det er en filosofi som måske først og fremmest Rega har stået som eksponent for med deres Planar 2 og 3.

Japanerne har også haft deres " simple " maskiner som denne perle fra Toshiba, der skabte denne killer i 1979. Tung, stiv plint, direkte drevet og helt manuel. 

12 kg med en pladetallerken på 1,6 kg holder det hele i ro og en rigtig fornuftig arm gør, at en Ortofon 2M ( rød eller blå  f.eks.) vil være et rigtig fint match eller måske " bare " en Audio Technica AT95E, der fungerer rigtig godt med armen.

Skulle der nu, mod forventning, være nogen der rynker på næsen og vrænger " Altså Jørn, Helt ærligt TOSHIBA! Det kan du da ikke mene". Japansk 2. Division!

Skribenten sukker, mander sig op og siger en gang til.

Gå på jagt efter de mærker der ikke lige bærer de producentnavne som Hr. og Fru Danmark kender, men navne som Sanyo, Hitachi, Aiwa, Toshiba og Nikko kan med de rigtige modeller, give store HI-FI oplevelser.

AUREX var Toshibas navn til deres bedre modeller og i Japan hed den Aurex SR-355

Låg med brugsspor, men er set værre, ellers velholdt. 

Leveres med ny Audio Technica AT95E  

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 21:27

Dejligt at der er et sted hvor der sættes pris på perler fra engang hvor tingene blev lavet med omhu

...
04.12 | 17:50

super cool

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
Du kan lide denne side