BÅND & MINIDISC

Sony MDS-JB730 QS

Sony MDS-JB730 QS 1999

Sonys QS serie ( Quality Standard ) er mig bekendt alle udstyret med aluminiumsfronter og har en generel meget bedre byggekvalitet end den "  almindelige " E-serie  (Economy " og efter min bedste bedømmelse er det en serie, det godt kan svare sig at kigge efter. CD-afspillerne i QS-serien er rigtig dejlige afspillere og denne særdeles velholdte Mini-Disc er ingen undtagelse. Den spiller som alle Sony`s MiniDiscs med en stram og kontrolleret bas og masser af luft. der er måske i virkeligheden ikke så megen forskel på lyden i de forskellige MDèr fra Sony, men vil man eje et stykke ordentligt bygget elektronik, så er denne QSèr et godt valg, synes jeg. Hvis man " bare " vil udforske MiniDisc mediet, så køb en af de andre billigere maskiner her i kategorien.

10 Brugte Disc medfølger

Original fjernbetjening

Flot flot stand og Made in Japan

1500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Denon DN-990R

Denon DN-990R MiniDisc 1995

Nogle vil sikkert spørge: Hvorfor i alverden skulle man dog betale ca. et par tusind gode danske kroner for en MiniDisc Afspiller/Optager i studiekvalitet? Conceptet er jo håbløst forældet og overhalet af diverse medier. Det er da helt til grin. Tjah! måske, men nogle af grundene kunne måske være:

At være ejer at et apparat som kun ganske få besidder og bruger

Lyst til at nørde med en MiniDisc der kan rigtig meget finurligt

eller måske bare at opleve eller opdage  hvor fantastisk fin lyd der kommer fra noget der går ledninger til og fra.

Det er de færreste af os dødelige, der får puttet professionelt lydudstyr ind i hjemmets hi-fi, for kvalitet koster. Denne velholdte og særdeles velspillende  DN-990R kostede i 1995 ca. det samme som 1 ny JBL L-100 højttaler eller sagt med andre ord i underkanten af 20000. Bare lige for at få det på det rene.

Affjedret og ophængt i gummiringe som den er, oser det hele langt væk af kvalitet. 

Der medfølger 10 brugte Disc

Kombineret test/manual i papir medfølger samt elektronisk kombination af brugermanual og diagram

Mål: hxbxd: 15x15x41

Flot stand

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Kassettebåndet er på ingen måde hverken glemt eller totalt out-dated. En ny generation har taget mediet til sig og udgiver spændende sager fra undergrunden i små oplag, ligesom i 80èrne.

Tjek f.eks. 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/verden-er-fuld-af-spaendende-lyde.-som-den-af-en-svaerm-af-syntetiske-myrer-som-kom

Gør som Rob Gordon i " High Fidelity " og lav et bånd til den kommende kæreste og meld dig ind i facebookgruppen " KASSETTEBÅND ".

https://www.facebook.com/groups/961007903918855/?fref=ts

Husk at Cassettebåndoptagere har det som ældre mænds knæ. Bliver elastikkerne ikke brugt, stivner de.

Har du behov for opsamling af facts på båndoptagerne er der fine sider på nettet som:

www.vintagecassette.com 

Luxman K10

Luxman K-10 Cassettebåndoptager

Luxman eller Lux Coperation som de jo hed rigtigt, skabte omkring 1980 serien Laboratorie reference for de teknisk interesserede, samtidig var serien Laboratorie Standard der lænte sig op af førstnævnte og som julerosinen i pølseenden de " almindelige " standard series. Er båndoptageren 5K50 fra Laboratorie Reference serien gudesmuk, så er dene K-10 fra Reference Standard næsten lige så flot med sin enkle og cool front i aluminium. Looket emmer af  soliditet og det indre lever op til indtrykket. Med en stærk motor, masser af tekniske raffinementer som mulighed for metalbånd autofunktioner, variabel bias og  med de nye remme er man sikret en rigtig dejlig maskine der trods brugsspor i mine øjne, er rigtig rigtig cool.

3500,-

Gå på www. hifiengine.com og find Luxmans katalog fra 1979 og nyd de skønne modeller!!  

Margaret Thatcher, Saddam Husein og Three Mile Island. store begivenheder i 1979 og så Luxmans Cool maskiner. 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

25,-/stk.
25,-/stk.
Sony MDS-JE520

Sony MiniDisc MDS-JE520 1998

Ja, båndoptagere er det jo ikke, men optagere er de ihvertfald, MiniDiscène og oven i købet et rigtig rigtig smart system, selvom tiden har afstedkommet andre måder at optage på, så er jeg stadig begejstret for de små disc. Har man, som jeg, tonsvis af livekoncerter fra radioens P3 optaget på kassettebånd fra 80èrne. Ja, fra dengang hvor målgruppen på Danmarks Radio P3 var voksne mennesker, så var det måske en mulighed at overspille de trods alt skrøbelige kassetter på MiniDisc. Discene er ikke uforgængelige som CDèrne, men det er godt nok sjældent at de går i stykker. Det allerbedste er at overførslen til Disc gør at de simpelthen lyder hamrende godt, så godt at man tænker: Det var da li`go`t Satans! I miniDiscèns ret korte levetid nåede man egentlig ikke til en klar konklusion på hvorfor, men det kan selvfølgelig også være ligemeget,  for som Hi-Fi-Klubbens logo lød i gamle dage: If it sounds good, it is good !

Maskinen er selvfølgelig afprøvet i alle funktioner og der medfølger 5 brugte disc til at starte op med. Indspillede Disc er hundesvære at finde uden at bruge af hovedstolen, men så er det jo sjovere at lede efter Sort Sol på MiniDisc:

Brugsspor 

Elektronisk manual

Uden fjernbetjening men alle funktioner kan udføres på maskinen

500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Nakamichi 580M

Nakamichi 580M 1979-81

" Probably the best beer in the world "!! Der er sandsynligvis delte meninger om hvorvidt det er et genialt slogan eller et blah-blah-blah slogan, men det kommer nok til at hænge ved Carlsberg de kommende år. Japanske Nakamichi kunne sagtens tillade sig at skrive " Probably the best cassettedecks in the world " efter navnelogoet og næppe mange eller om overhovedet nogen ville anfægte postulatet. Ingen anden producent har været innovativ som Nakamichi, der har haft barren sat så højt, at alle andre har måttet finde sig i kun at kunne stræbe efter plads nr. 2 på podiet. Stort set alt der bragte lyden fra cassetterne op på et højere niveau kom fra Nakamichi og nævn navnet på besøg hos en hi-fi nørd, der har alderen til at have levet med mediet og du vil se blanke øjne, et henført blik og et længselsfuldt udtryk. Det er ikke Brigitte Bardot der tænkes på bag facaden, men Nakamichi 1000ZXL. En drøm af en maskine!! Nakamichi 580M er selvfølgelig ikke en 1000ZXL, der iøvrigt kostede omkring 26000, så det er jo ikke så mærkeligt at vi ikke ser den så ofte, mildt sagt!, men er en rigtig dejlig afspiller der qua M- suffixet kan  benytte Metalbånd. Øvrige tekniske faciliteter kan ses via linket:

https://www.vintagecassette.com/nakamichi/580m

Summa sumarum: Rigtig lækker, rigtig vellydende, rigtig  velholdt og rigtig rigtig cool!  

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

AKAI GXC-570D

Akai GXC-570D Cassettebåndoptager 1979

Dørene i en stor Mercedes smækker ikke i, når de bliver lukket. Med en blød tavs bevægelse bliver de suget ind. Det må være lidt den samme fornemmelse man kan få, når man trykker på " Door " på  denne superlækre skønhed fra 1979. Det røgfarvede Acryllåg åbner og lukker uden en lyd, blødt og kontrolleret. COOL!! Der er simpelthen sat en lille motor ind til at styre forløbet,og sparet på noget er der altså ikke her. Ud over alverdens faciliteter som: Nej! Gå ind på:

www.vintagecassettes.com 

og tjek selv ud. For nogle er det klar snak, for andre et fremmed mærkeligt sprog, men nok så væsentligt er at maskinen er udstyret med AKAI`s geniale Glasferrit tonehoved (GXC), der holder evigt og  i øvrigt er den bygget som en tank. I 1979 var det heller ikke almindeligt at en båndoptager var udstyret med fingertouch og GXC-570D er på alle måder essensen af, hvad AKAI formåede at skabe på cassettefronten sidst i 70èrne. Et sandt udstyrsstykke, der selvfølgelig fungerer 100%, og lyden er, med et godt optaget bånd, klar, ren og meget lidt cassette-agtig.

Særdeles flot stand 

Der medfølger 5 stk. forseglede Crombånd 

Og Husk! Båndoptagere skal spilles på ofte og gerne hver dag, ellers bliver elastikkerne slappe og stivner, fuldstændig som ledbåndene i mine knæ.

5800,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sony MDS-JE330

Sony MDS-JE330 1999-01

Ja, båndoptagere er det jo ikke, men optagere er de ihvertfald, MiniDiscène og oven i købet et rigtig rigtig smart system og selvom tiden har afstedkommet andre måder at optage på, så er jeg stadig begejstret for de små disc. Har man, som jeg, tonsvis af livekoncerter fra radioens P3 optaget på kassettebånd fra 80èrne. Ja, fra dengang hvor målgruppen på Danmarks Radio P3 var voksne mennesker, så var det måske en mulighed at overspille de trods alt skrøbelige kassetter på MiniDisc. Discene er ikke uforgængelige som CDèrne, men det er godt nok sjældent at de går i stykker. Det allerbedste er at overførslen til Disc gør at de simpelthen lyder hamrende godt, så godt at man tænker: Det var da li`go`t Satans! I miniDiscèns ret korte levetid nåede man egentlig ikke til en klar konklusion på hvorfor, men det kan selvfølgelig også være ligemeget,  for som Hi-Fi-Klubbens logo lød i gamle dage: If it sounds good, it is good !

Maskinerne er selvfølgelig afprøvet i alle funktioner og der medfølger 5 brugte disc til at starte op med. Indspillede Disc er hundesvære at finde uden at bruge af hovedstolen, men så er det jo sjovere at lede efter Sort Sol på MiniDisc:

Brugsspor 

Elektronisk manual

Uden fjernbetjening men alle funktioner kan udføres på maskinen

500,-

Sony MDS-JE520

Brugsspor

 

Elektronisk manual

 

Uden fjernbetjening men alle funktioner kan udføres på maskinen

M. 5 brugte disc

500,-

 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side