BÅNDOPTAGER

25,-/stk.
25,-/stk.
Akai GX-M10

Akai GX-M10 1978-80

De fleste mennesker her på kloden er jo helt væk, når bogstavkombinationen GX bliver stukket ud med spørgsmålet  " Hvad er GX ". Meen! Spørger du en række modne mænd i 60èrne der har det tilfælles at de gik op i optagelse af lyd på spole- eller cassettebånd i 80èrne, så vil du se gløden tændes i øjnene bag brillerne.  De vil alle højlydt udbryde " AKAI glasferrit tonehoveder der holder evigt uden at slides ", ganske som de 60-årige i egen selvforståelse. Bliver vi gået på klingen kommer sandheden jo frem om værkende krop, hårtab, begyndende knægigt og generelt vigende præstationer. Om GX tonehovederne er der ikke tale om vigende præstationer. De bliver simpelthen ikke slidte og bliver ved med at lyde godt på maskiner der efterhånder har en del år på bagen. Det gælder jo både Spole- og kassettebåndoptagere og har man de lyster går man ikke galt i byen med AKAI, men husk at der skal stå GX.

Det gør der på denne. Der står også mulighed for at bruge metalbånd og IPSS som er et melodifindersystem, der er beskrevet i den elektoniske kopi af manualen der følger med maskinen.

Flot flot stand og den spiller rigtig fint rent og klart med en god bund.

AKAI kollapsede i år 2000, hvor de skyldte 1100 milioner dollars, men økonomisk uføre kommer man ikke ud for med denne AKAI GX-M10 til:  

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

 

Kassettebåndet er på ingen måde hverken glemt eller totalt out-dated. En ny generation har taget mediet til sig og udgiver spændende sager fra undergrunden i små oplag, ligesom i 80èrne.

Tjek f.eks. 

https://www.kristeligt-dagblad.dk/liv-sjael/verden-er-fuld-af-spaendende-lyde.-som-den-af-en-svaerm-af-syntetiske-myrer-som-kom

Gør som Rob Gordon i " High Fidelity " og lav et bånd til den kommende kæreste og meld dig ind i facebookgruppen " KASSETTEBÅND ".

https://www.facebook.com/groups/961007903918855/?fref=ts

Husk at Cassettebåndoptagere har det som ældre mænds knæ. Bliver elastikkerne ikke brugt, stivner de.

Sony MiniDisc

Ja, båndoptagere er det jo ikke, men optagere er de ihvertfald, MiniDiscène og oven i købet et rigtig rigtig smart system, selvom tiden har afstedkommet andre måder at optage på, så er jeg stadig begejstret for de små disc. Har man, som jeg, tonsvis af livekoncerter fra radioens P3 optaget på kassettebånd fra 80èrne. Ja, fra dengang hvor målgruppen på Danmarks Radio P3 var voksne mennesker, så var det måske en mulighed at overspille de trods alt skrøbelige kassetter på MiniDisc. Discene er ikke uforgængelige som CDèrne, men det er godt nok sjældent at de går i stykker. Det allerbedste er at overførslen til Disc gør at de simpelthen lyder hamrende godt, så godt at man tænker: Det var da li`go`t Satans! I miniDiscèns ret korte levetid nåede man egentlig ikke til en klar konklusion på hvorfor, men det kan selvfølgelig også være ligemeget,  for som Hi-Fi-Klubbens logo lød i gamle dage: If it sounds good, it is good !

Nedennævnte modeller er selvfølgelig afprøvede i alle funktioner og der medfølger 5 brugte disc til at starte op med. Indspillede Disc er hundesvære at finde uden at bruge af hovedstolen, men så er det jo sjovere at lede efter Sort Sol på MiniDisc:

Pris og stand varierer, men kig under hver maskine.

Sony MDS-JE520 MiniDisc 1998 Med 5 brugte Disc Fjernbetjening og betjeningsvejledning Flot stand 700,-
Sony MDS-JE520 Minidisc 1998 Med 5 brugte Disc Uden fjernbetjening Elektronisk betjeningsvejledning Brugsspor 500,-
Nakamichi 580M

Nakamichi 580M 1979-81

" Probably the best beer in the world "!! Der er sandsynligvis delte meninger om hvorvidt det er et genialt slogan eller et blah-blah-blah slogan, men det kommer nok til at hænge ved Carlsberg de kommende år. Japanske Nakamichi kunne sagtens tillade sig at skrive " Probably the best cassettedecks in the world " efter navnelogoet og næppe mange eller om overhovedet nogen ville anfægte postulatet. Ingen anden producent har været innovativ som Nakamichi, der har haft barren sat så højt, at alle andre har måttet finde sig i kun at kunne stræbe efter plads nr. 2 på podiet. Stort set alt der bragte lyden fra cassetterne op på et højere niveau kom fra Nakamichi og nævn navnet på besøg hos en hi-fi nørd, der har alderen til at have levet med mediet og du vil se blanke øjne, et henført blik og et længselsfuldt udtryk. Det er ikke Brigitte Bardot der tænkes på bag facaden, men Nakamichi 1000ZXL. En drøm af en maskine!! Nakamichi 580M er selvfølgelig ikke en 1000ZXL, der iøvrigt kostede omkring 26000, så det er jo ikke så mærkeligt at vi ikke ser den så ofte, mildt sagt!, men er en rigtig dejlig afspiller der qua M- suffixet kan  benytte Metalbånd. Øvrige tekniske faciliteter kan ses via linket:

https://www.vintagecassette.com/nakamichi/580m

Summa sumarum: Rigtig lækker, rigtig vellydende, rigtig  velholdt og rigtig rigtig cool!  

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

AKAI GXC-570D

Akai GXC-570D Cassettebåndoptager 1979

Dørene i en stor Mercedes smækker ikke i, når de bliver lukket. Med en blød tavs bevægelse bliver de suget ind. Det må være lidt den samme fornemmelse man kan få, når man trykker på " Door " på  denne superlækre skønhed fra 1979. Det røgfarvede Acryllåg åbner og lukker uden en lyd, blødt og kontrolleret. COOL!! Der er simpelthen sat en lille motor ind til at styre forløbet,og sparet på noget er der altså ikke her.  Udover alverdens faciliteter som: Nej! Gå ind på:

www.vintagecassettes.com 

og tjek selv ud. For nogle er det klar snak, for andre et fremmed mærkeligt sprog, men nok så væsentligt er  at maskinen er udstyret med AKAI`s geniale Glasferrit tonehoved (GXC), der holder evigt og  i øvrigt er den bygget som en tank. I 1979 var det heller ikke almindeligt at en båndoptager var udstyret med fingertouch og GXC-570D er på alle måder essensen af, hvad AKAI formåede at skabe på cassettefronten sidst i 70èrne. Et sandt udstyrsstykke, der selvfølgelig fungerer 100%, og lyden er, med et godt optaget bånd, klar, ren og meget lidt cassette-agtig.

Særdeles flot stand 

Der medfølger 5 stk. forseglede Crombånd 

Og Husk! Båndoptagere skal spilles på ofte og gerne hver dag, ellers bliver elastikkerne slappe og stivner, fuldstændig som ledbåndene i mine knæ.

5800,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Sony MTL-10 Cassette-charger (Reserveret)

Sony TL-10

Ultra-sjælden, ultra-morsom og vil man være ret sikker på, at ingen af gutterne på fodboldholdet har en mage til, er det måske denne seje båndafspiller, man skal investere i. Båndafspiller, ikke båndoptager, da der kun er et sæt phono til play. Maskinen er jo tænkt som en mulighed for at spille musik kontinuerligt i længere tid f.eks. på et værtshus eller i en sej pladebutik i Hipster area.

Papirkopi af manual

Brugsspor på overdelen af svøbet, men er 100% fungerende og spiller fint. 

Gå i båndkassen og find båndene med Warm Guns, Voxpop, Klichè, Trio Debil, Lost Kids, Moral og Elisabeth`s første. Skænk op i glasset med blå cola, luk øjnene og tag på tidsrejse til en tid hvor ord som " Badstuerock, Dandelion og UP-Front " var en del af den århusianske begrebsverden.

Denne perle fortjener at blive brugt rigtig meget. Gad vide om det er den eneste i DK.

Den spiller som en rigtig god " normal " afspiller.

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
Du kan lide denne side