STANDER/REOL HTèr II

 Alle priser er sætpriser  

Jeg bestræber mig på at føre kvalitetshøjttalere, der udmærker sig ved et godt pris/kvalitetsforhold, modeller der har klaret sig godt i diverse tests og højttalere der besidder et så udefinerbart begreb som SJÆL .

 

 

 

B%W CM1

B&W CM1

" En kommende klassiker " benævnes ting og sager ofte af branchefolk, der forsøger at afsætte dette og hint. Sjældent uden større sammenhæng med produktets kvalitet. I dette tilfælde bør profetien som jeg her fremsætter blive en realitet, for mage til lækker velspillende højttaler, skal man altså ud at lede længe efter for måske at finde. Rolig nu! Det jeg bare vil sige er, at dette særdeles velholdte sæt i nydelig lys finèr vil give både kone, svigermor og farmand små julelys i øjnene, selv her i August hvor der også i dag  loves 29 grader og så i skyggen.

I skyggen behøver denne pragthøjttaler ikke opholde sig, men den kan rolig sætte sig ud i solen sammen med B&W 805 og Dali royal Menuet, endda uden solcreme.

8 Ohm med bagudvendt basreflexport

Made in UK

Serial No. 0019891 & 0019892 

Mål: hxbxd: 28x16,5x26

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Ole Friis` Understrøm - LVS Tour 08 Shalimar Records SHA06
Jamo Art

Jamo Art

Når nu 80èrne lige om et øjeblik bliver den nye hotte tidsperiode, var det måske en god ide at være på forkant med hensyn til boligindretning. Jamo og Tone Electronics iværksatte dette eksperiment med at blande kunst og underholdningselektronik og lod overskuddet gå til Kræftens bekæmpelse.

Sten Ritz lod sit maleri " Isfuglen " overføre til  to værker på 48x35 cm på Jamos højttaler og lavede et oplag på kun 350 nummererede og signerede eksemplarer. Dette sæt, der udover at være et samlerobjekt, lyder rigtig godt, er med sin overdimensionerede stålkasse skabt til at hænge på væggen som ja, næsten en skulptur.

Har alle i vænget fået Weber-grill og kobberlamper er her muligheden for at invitere vennerne ind til en præsentation af noget usædvanligt. Der kan ikke være mange tilbage.

8 ohm

285/350

Pæne og velholdte

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JPW AP1

JPW AP1

JPW Audio indgik en aftale med nogle engelske fængsler om at få samlet højttalere af de  indsatte. De indsatte fik jo så tid til at udføre arbejdet ordentligt, for AP-serien er simpelthen noget af det mest vellydende, jeg har haft i huset, i en yderst moderat prisklasse. AP1 er ikke så gennemført som de to storebrødre AP2 og AP3, men med de samme VIFA-enheder , blot er der ikke ofret asfaltmasse og AP1 har nok et enklere delefilter. Grundlæggende benyttes samme opskrift som i Snell KII, Heybrook HB1, Audio Concept Type 1 o.a. . Det er da også det samme letflydende. dynamiske og afslappede lydbillede der åbenbarer sig og også med disse sorte bokse, gældet det at jo bedre anlæg de bliver spændt for, jo større bliver oplevelsen.         

Engelsk lyd når det er bedst og allerbedst på et par gode standere.

De ankom til mig med erstatningsbasser, men er blevet isat den korrekte Vifa M21WG 09-08 fra en højttaler, hvor producenten har bestilt en grå kant hos Vifa, så sådan ser disse så ud. Iøvrigt er det blevet ganske bøvlet at finde Vifa wooferen, men der er håb forude. Vifa  er under Tympani idag og Vifaenhederne kaldes nu Peerless og opererer i Tyskland. M21WG 09-08 er på vej i produktion, men hvornår og om, kan jeg af gode grunde ikke sige.

Højttalerne er pæne med få brugsspor, Fronterne er hele med begge pins intakte.

2000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JPW AP3

JPW AP3

Hi-Fi & Elektronik testede den næsten identiske lillebror AP2 i 84 og betegnede den som " ovenud vellykket ". Det kan jeg jo godt forstå. Dels spiller AP3èren varmt, detaljeret, dynamisk og musikalsk, dels er den særdeles  velkonstrueret med de samme Vifa-enheder der sidder i Snell KII. Kabinettet er dæmpet med asfaltmasse på de indre flader og delefilter og indre kabler er dimensioneret  med målet at skabe en virkelig tophøjttaler i en behersket prisramme.

Serien bestod af AP1-AP2 og AP3 der var den største

Bør nydes sammen med Paul Simon " Graceland "

Mulighed for tilslutning af elektronisk delefilter og to effektforstærkere. Det kræver ændringer i delefilteret. Glem det!

Brugsspor på frontstof og slid på toppen af begge højttalere samt lidt på siderne, men som Elisabeth synger på sin nyeste meget, meget fine plade " Rettidig ømhed " i sangen " Kysser dine sår ":

" Jeg drømmer jeg ku`være den

der kysser dine ar, kysser dine år

kysser dine skrammer, tatoveringer og sår

kysser dine rifter i den glatte hvide hud

kysser dine brændmærker bid og vådeskud "

Tak for lån, Elisabeth!  

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Elisabeth: Rettidig ømhed HotBlood HOTBLOODCD 6
Mission 737R

Mission 737R

Der er jo ikke noget nyt i, at selv middelmådige højttalere får masser af liv og ret god lyd frem, hvis de bliver sat sammen med kvalitetsgrej og selv rigtig rigtig gode HTère kan flyttes op i et niveau, man ikke troede muligt. Disse særdeles vellykkede Mission 737R fra Missions meget innovative periode i 80èrne, spiller lige nu på en Audiolab 8000A og en god pladespillere og de er altså bare en fornøjelse at lytte til. Sprød mellemtone , klar diskant og et godt fast greb i bassen. Serien med modellerne 700, 737, 770 og Argonaut skal man ikke lade passere, hvis man får chancen for at erhverve en af disse.  

Mission 737R er et umådeligt behageligt bekendtskab, der spiller al slags musik med lethed og elegance. Basta!

Flot stand  

Mål:HxBxD: 55x25x27

2400,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

System Audio SA 1110

System Audio 1110

System Audios små modeller op igennem 90èrne udmærkede sig ved en uhyre musikalsk gengivelse, man næsten ikke troede mulig fra højttalere med så små dimensioner. Med 11-serien tog man endnu et step op ad stigen mod hi-fi Nirvana. Udvalgte enheder, fornem afstemning og som det nye, en afstivning, der effektivt dæmper resonanser hvilket tilsammen giver en højttaler, der lyder som om den befandt sig i en helt anden prisklasse.

Stor lyd og mest velegnet til Jazz/akustisk, men lige nu spilles Lars H.U.G. - Kysser himlen farvel og det går jo også rigtig fint. 

Sort ask på front og top

Basreflex på front

8 ohm

Små brugsspor  

1500,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Wharfedale Diamomd V

WHARFEDALE DIAMOND V

5. generation af en serie der har kørt i over 30 år. Det er en meget vellykket konstruktion med forbløffende flot lyd, men selvfølgeligt ikke med det helt store bastryk. Meget velholdte. Handmade in england.

Basreflexport bag

6 ohm

HxBxD: 27X18X20

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Wharfedale Diamond 6R

WHARFEDALE DIAMOND 6R (Reserveret )

6. generation af wharfedales Diamond serie. Meget velspillende med en fyldig, men ikke påtrængende basgengivelse.
Meget flotte.
Made in England

HxBxD:27x17x23 

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Snell JII

Snell JII 1983

Der har altid været en magisk aura om Snell fra USA`s østkyst. Jo tidligere modeller, det har været muligt at opsnappe, jo bedre og allerhelst modeller, der har karismatiske og alt for tidligt afdøde Peter Snells aftryk på sig. Der er en gruppe af HI-FI nørder, der ikke kunne drømme om at lytte til Snell efter Peter Snells død i  1984. Nok ikke helt retfærdigt, da der kom rigtig vellykkede modeller i årene efter under Kevin Voecks ledelse. Men sådan er der jo så meget!

Disse yderst velholdte JIIère er kendetegnet ved alle Snells dyder. Finafstemt i hysterisk grad, samlekvalitet hvor der ikke er noget at komme efter, og en lyd der er magtfuld, dynamisk og meget rigtig. Jeg må kraftigt anbefale at de bliver sat sammen med et kvalitetsanlæg. Det fortjener de. Det gør nydelsen meget større og man drikker jo heller ikke Grand cru-vine af tekrus, hvis det overhovedet er muligt at skaffe et godt glas.

Nyomkantede 

Yderst få brugsspor

Det begynder at blive problematisk at få fat i de " gamle " Snellèr og  det er måske tiden at slå til, hvis man vil sikre sig en klassiker.

Snell JII er udstyret med Japanske Tonegen diskanter der har en coating på domen der med tiden krakelerer og deraf lyder ad helvede til, indelukket og tilbageholdende det meste af informationen. Det er muligt at rense coatingen af med en vatpind og opløsningsmiddel, hvilket mit liv er for kort til og min lyst til at eksperimentere er heller ikke stor nok. Min løsning på problemet blev at sætte Peerless diskanten D19TD05-08 i. De kan købes i DK hos BeKent og mine problemer med JII var løst. Snellfolket er som nævnt purister og meget lidt lydhøre for andres mening om de kære amerikanere. Husk at den eneste faktor der gælder når man vælger udstyr er de to hudflapper der sidder på ydersiden af hovedet og ingen har patent på den rigtige mening om hi-fi.

For god ordens skyld skal det lige nævnes at det ikke er en diskantløsning jeg selv har fundet på, men er ifølge nettet en almindelig  brugt løsning, da det er lige så vanskeligt at finde funktionsduelige Tonegen diskanter som at finde vand i Sahara.

Bugudvendt basreflexport

Sort ask.

4000,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.12 | 21:27

Dejligt at der er et sted hvor der sættes pris på perler fra engang hvor tingene blev lavet med omhu

...
04.12 | 17:50

super cool

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
Du kan lide denne side