STANDER/REOL HTèr II

Snell JII 1982-89

Der har altid været en magisk aura om Snell fra USA`s østkyst. Jo tidligere modeller det har været muligt at opsnappe, jo bedre og allerhelst modeller, der har karismatiske og alt for tidligt afdøde Peter Snells aftryk på sig. Der er en gruppe af HI-FI nørder, der ikke kunne drømme om at lytte til Snell efter Peter Snells død i  1984. Nok ikke helt retfærdigt, da der kom rigtig vellykkede modeller i årene efter under Kevin Voecks ledelse. Men sådan er der jo så meget!

Disse yderst velholdte JIIère er kendetegnet ved alle Snells dyder. Finafstemt i hysterisk grad, samlekvalitet hvor der ikke er noget at komme efter, og en lyd der er magtfuld, dynamisk og meget rigtig. Jeg må kraftigt anbefale at de bliver sat sammen med et kvalitets anlæg. Det fortjener de og det gør nydelsen meget større og man drikker jo heller ikke Grand cru-vine af tekrus, hvis det overhovedet er muligt at skaffe et godt glas.

Nyomkantede 

Tunge, tunge flotte matsorte standere kan medfølge til 1200,-

Yderst få brugsspor

Det begynder at blive problematisk at få fat i de " gamle " Snellèr og det er altså sindsygt lækre standere der passer perfekt, så det er med at slå til hvis man vil sikre sig en klassiker.

4000,- 

 Alle priser er sætpriser  

Jeg bestræber mig på at føre kvalitetshøjttalere, der udmærker sig ved et godt pris/kvalitetsforhold, modeller der har klaret sig godt i diverse tests og højttalere der besidder et så udefinerbart begreb som SJÆL .

 

 

 

JBL Control One

JBL Control One

Som det sikkert vil være de fleste bekendt, er denne solide  " lille " JBLèr skabt til en tilværelse som  professionel nærfeltsmonitor, men Hi-Fi folket tog den til sig og den har solgt i enorme antal gennem en lang årrække, med lidt forskellige betegnelser. Populariteten er forståelig, for det er altså en lille fætter der kan bruges til utallige formål, om det så er et seriøst set-up i den fine stue, på Birgers værelse som den første højttaler eller i en butik (fortsæt selv ).

Det er selvfølgelig begrænset, hvad der foregår i bassen, men diskant og mellemtone giver et dynamisk og meget rigtigt lydbillede. 

De kan vægmonteres med de medfølgende beslag

Der er lidt brugsspor hist og pist. Kanterne er fine og farven hedder vel sølvgrå.  

1200,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

JPW AP3

JPW AP3 1984

Hi-Fi & Elektronik testede den næsten identiske lillebror AP2 i 84 og betegnede den som " ovenud vellykket ". Det kan jeg jo godt forstå. Dels spiller AP3èren varmt, detaljeret, dynamisk og musikalsk, dels er den særdeles  velkonstrueret med de samme Vifa-enheder der sidder i Snell KII. Kabinettet er dæmpet med asfaltmasse på de indre flader og delefilter og indre kabler er dimensioneret  med målet at skabe en virkelig tophøjttaler i en behersket prisramme.

Serien bestod af AP1-AP2 og AP3 der var den største

Bør nydes sammen med Paul Simon " Graceland "

Mulighed for tilslutning af elektronisk delefilter og to effektforstærkere. Det kræver ændringer i delefilteret. Glem det!

Brugsspor på frontstof og slid på toppen af begge højttalere samt lidt på siderne, men som Elisabeth synger på sin nyeste meget, meget fine plade " Rettidig ømhed " i sangen " Kysser dine sår ":

" Jeg drømmer jeg ku`være den

der kysser dine ar, kysser dine år

kysser dine skrammer, tatoveringer og sår

kysser dine rifter i den glatte hvide hud

kysser dine brændmærker bid og vådeskud "

Tak for lån, Elisabeth!  

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Elisabeth: Rettidig ømhed HotBlood HOTBLOODCD 6

B&W CDM1 Special Edition

B&W CDM1se 1998

Bowers & Wilkins eller B&W, som de jo kalder sig, er måske når alt kommer til alt indbegrebet af engelsk højttalerproduktion, hvad angår graden af hvad det er muligt at skabe af raffineret lydproduktion, kvalitetsikring og omhyggelighed med finish og ydermere synes der at være en stolthed hos ledelse og  ansatte over at producere fornemme produkter. Min gamle dansklærer påpegede to ting! Vær varsom med superlativerne og ikke for lange sætninger!  Nå, men han er jo død for mange år siden, så det!! Det jeg forsøger at nå frem til, er at disse CDM1seère er udpræget kræs. Formodentlig skabt som en aflægger af den ekstremt vellykkede 805 fra B&W og med skelen op til de rigtig dyre modeller. Lækker finish med, uhyre velbygget og afstivet med lækre, lækre enheder i vanlig tårnhøj B&W-kvalitet. Sæt dem på et par kvalitetsstandere og lyt til et lydbillede der spiller rigtigt, rent, dybt og måske først og fremmest fremtryller en lydvæg hvor perspektiv i dybde og bredde er til stede. Og detaljer! Man kan høre alt! Lige nu spilles Ole Friis`Understrøm, hvor det tydeligt høres at Dalager har tabt solbrillerne, Kaare vrider tremoloen til smertegrænsen, Nothlev anstrenger sig for ikke at spille reggae og Friis ( den lille mand med den store stemme ) sagtens kan synge forbillederne omkuld! Jøsses! Stort album og et af de bedst bevarede hemmeligheder i dansk rock. 

Fortløbende serienumre 20325 & 20326

Rigtig flot stand  i valnød, dog med et lillebitte slag på den ene. Jeg har dubbet det og det er ikke sikkert, at nogen vil opdage det.

6000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Ole Friis` Understrøm - LVS Tour 08 Shalimar Records SHA06

CELESTION DITTON 300

CELESTION DITTON 300

Hæderkronede engelske Celestion skabte denne serie i starten af 80èrne, hvor engelsk opfindsomhed, ihærdighed og en tyrkertro på at ingen laver noget bedre end englænderne går op i en højere enhed. Disse 300 er med et kvalitetsanlæg foran sig i stand til at levere en yderst kompetent gengivelse tæt på det man kan kalde klassisk britisk sound a la tidlig B&W.

Velholdte med yderst få brugsspor

Mål:hxbxd: 63x35x26 

1600,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Jamo Art

Jamo Art 1989

Når nu 80èrne lige om et øjeblik bliver den nye hotte tidsperiode, var det måske en god ide at være på forkant med hensyn til boligindretning. Jamo og Tone Electronics iværksatte dette eksperiment med at blande kunst og underholdningselektronik og lod overskuddet gå til Kræftens bekæmpelse.

Sten Ritz lod sit maleri " Isfuglen " overføre til  to værker på 48x35 cm på Jamos højttaler og lavede et oplag på kun 350 nummererede og signerede eksemplarer. Dette sæt, der udover at være et samlerobjekt, lyder rigtig godt, er med sin overdimensionerede stålkasse skabt til at hænge på væggen som ja, næsten en skulptur.

Har alle i vænget fået Weber-grill og kobberlamper er her muligheden for at invitere vennerne ind til en præsentation af noget usædvanligt. Der kan ikke være mange tilbage.

8 ohm

285/350

Pæne og velholdte

1200,-

brugt kvalitets hi-fi med sjæl og garanti

Mission 737R

Mission 737R 1985

Der er jo ikke noget nyt i, at selv middelmådige højttalere får masser af liv og ret god lyd frem, hvis de bliver sat sammen med kvalitetsgrej og selv rigtig rigtig gode HTère kan flyttes op i et niveau, man ikke troede muligt. Disse særdeles vellykkede Mission 737R fra Missions meget innovative periode i 80èrne, spiller lige nu på en Audiolab 8000A og en god pladespillere og de er altså bare en fornøjelse at lytte til. Sprød mellemtone , klar diskant og et godt fast greb i bassen. Serien med modellerne 700, 737, 770 og Argonaut skal man ikke lade passere, hvis man får chancen for at erhverve en af disse.  

Mission 737R er et umådeligt behageligt bekendtskab, der spiller al slags musik med lethed og elegance. Basta!

Flot stand  

Mål:HxBxD: 55x25x27

2400,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Technics SB-RX50

Det japanske industrieventyr, der efter 2. verdenskrig og i løbet af halvfjerdserne placerede Japan som et af de førende lande i fremstillingen af biler, motorcykler og Hi-Fi, prægedes af en produktion  med ypperlig samlekvalitet og et højt niveau af teknisk udvikling. Alle kender japanske forstærkere og pladespillere og ved at teknik og produktion i de gyldne år i halvfjerdserne gik op i en højere enhed. På højttalerfronten har japanerne aldrig  formået at tilkæmpe sig samme førerposition, og mange bedømmer japanske højttalere som fesne, uinteressante og totalt uden sjæl. Jeg kan følge dem langt hen ad vejen, men må selvfølgelig også erkende at der er undtagelser, der placerer de japanske konstruktører i samme liga som genierne fra Danmark, USA og England.

Nu er vi ved at være fremme ved disse meget sjældne perler fra giganten Technics. Her er alle sejl sat til og resultatet af innovation, grundighed og vilje skabte denne topkonstruktion. Vægten er høøj, med et resonandødt kabinet og teknisk spændende enheder.  Det hele går op i en højere enhed og lyden er ren, fast, varm og meget musikalsk. Serien bestod af RX30/50 og 70 og alle steder på nettet bliver denne 50èr fremhævet som klart den bedste af de 3 og som en klassiker og er eftertragtede over hele verden.

Kabinetfinishen er vist det eneste sted, der kan rettes kritik. Lidt for billig folie, der har det med at slippe i hjørner. Men, man kan jo sjældent få det hele her i livet!

Trods det at jeg har brugt en del tid på at rense disse giganter, er der stadig en smule pibetobakslugt tilbage fra den forrige ejer, som er yderst vanskeligt at få helt væk. På kabinetterne er lugten faktisk væk, men på frontstoffet er der spor af W.Ø. Larsen nr.6.  Som kompensation for tobakslugten medfølger et par ret solide Technics standere uden beregning. Standeren er 40 cm høj og højttaleren er 48 høj, så 88 cm over gulv.

4500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI 

Technics SB-RX50 1988

System Audio 1110

System Audio SA 1110 1997-2000

System Audios små modeller op igennem 90èrne udmærkede sig ved en uhyre musikalsk gengivelse man næsten ikke troede mulig fra højttalere med så små dimensioner. Med 11-serien tog man endnu et step op ad stigen mod Nirvana. Udvalgte enheder, fornem afstemning og som det nye, en afstivning der effektivt dæmper resonanser hvilket tilsammen giver en højttaler der lyder som den befandt sig i en helt anden prisklasse.

Stor lyd og mest velegnet til Jazz/akustisk, men lige nu spilles Lars H.U.G. - Kysser himlen farvel og det går jo også rigtig fint. 

Rosewood på front og top

Basreflex på front

8 ohm

Små brugsspor  

Jeg har et sæt mere med ask på top og sider i samme fine stand

1500,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

WHARFEDALE DIAMOND V

Wharfedale Diamond V

5. generation af en serie der har kørt i over 30 år. Det er en meget vellykket konstruktion med forbløffende flot lyd, men selvfølgeligt ikke med det helt store bastryk. Meget velholdte. Handmade in england.

Basreflexport bag

6 ohm

HxBxD: 27X18X20

1200,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

WHARFEDALE DIAMOND 6R

WHARFEDALE DIAMOND V

6. generation af wharfedales Diamond serie. Meget velspillende med en fyldig, men ikke påtrængende basgengivelse.
Meget flotte.
Made in England

HxBxD:27x17x23 

1200,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
14.12 | 07:13

Der er få ordentlige og generøse mennesker tilbage, som man er tryg ved at indlade sig med og handle med. En af dem driver dette her helt unikke firma.

...
24.10 | 02:03

Er løbet tør for papir til mit mundvand.Har bestilt kammeratlig samtale med min bankrådgiver.Jeg vil vende tilbage igen og igen .Knaldgod ide.

...
Du kan lide denne side