CD-AFSPILLER

Philips CD104

Philips CD104 1984

Philips CD100 var den første CD-afspiller fra et af systemets fædre og den sælges stadig til rigtig pæne priser. Efterfølgeren CD104 var kompakt, uhyre velspillende og frem for alt fantastisk solidt bygget. Ingen steder ( og jeg mener INGEN ) blev der brugt plastic, hvis det var muligt at bruge metal. Selv slæden er 100% metal! Jeg har overgivet mig og jeg er bare total fan. Den er sej! Er du så heldig at falde over en, så køb og efter 3. Verdenskrig vil der bare være kakerlakker, Cher og denne CD104 tilbage.

http://www.thevintageknob.org/philips-CD104.html

Den mest solide mekanisme der nogensinde er sakabt i en CD-afspiller, uanset pris og det skramler og bamler når skuffen kører ind og ud. Det skal den. En Landrover der kan køre igennem Sahara er jo heller ikke bermmet for sin finesse. Jeg har tidligere plæderet for at det måske er nu at man skal anskaffe sig klassiske CD-afspillere inden priserne galopperer opad og denne CD104 er Klassikeren.

Det er jo heller ikke for sjov at Revox brugte al indmaden i deres CD B225 og lyden ikke at forglemme. Letflydende, kontrolleret, klar og musikalsk som den er. Kan man ikke finde en CD104 kan man måske gå på jagt efter nogle af de andre mærker der puttede en CD104 ind i en anden kasse som Revox B225, Mission DAD7000, Schneider CD1104, Marantz CD34 og et par stykker mere. 

Linsen er designet af Rodenstock i Tyskland.

Flot stand 

3500,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

der skråsikkert påstår at det eneste der duer, er vinyl. I gamle dage hed det LPèr eller plader og var ikke en videnskab, men blot et redskab til at nyde musikken. Jeg og alle andre der har lige så meget fornøjelse af CDèrne som pladerne, Cassetterne, DAT-båndene, minidisc`ne og Laserdiscene behøver ikke at luske langs husmuren med  discmanèn. Vi kræver respekt for at elske et medie der ikke blot er utroligt nemt at have med at gøre, men også spiller aldeles fremragende og det er noget vrøvl at hævde at  digital lyd ikke har mindst lige så meget nerve som pladerne.

Jeg har lige sat min Philips CD104 op i mit eget set-up og hvad kan jeg ønske mig mere når jeg spiller CDèr med Rasmus Lyberth, Ole Friis eller obskure soundtrack fra  gode danske film som Pizza King, Portland eller Lysets hjerte, der jo ikke optræder på plade. Det er mindst lige så cool at eje en Philips CD104 som en Thorens TD-124 og husk at det er musikken det er målet. HI-FI er " kun " midlet!

SPINNING PLASTIC på Facebook

Grønlænderne har noget de kalder " det første af altings fest " og det handler jo om her i livet at  finde en anledning til at beskæftige sig med noget der er sjovt. Det er jo ofte sådan at noget er sjovere i starten, mens det ikke er så stort. Så det jeg i virkeligheden mener er at hvis " Spinning Vinyl " på Facebook måske ikke er så cool længere, så er muligheden for at få vist omverdenen at man er indehaver af hysterisk sjældne, anderledes designede, helt ukendte eller måske bare KULT CDèr. For det er jo CDèr det drejer sig om nu. Bliv medlem af Spinning plastic på Facebook og vis de nypuritanske Vinylfolk at CD-mediet i allerhøjeste grad er i live, har det rigtig godt og husk at en af de fineste danske udgivelser ever:

Ole Friis: Mister Nogood jo kun findes på Compact Disc 

https://www.facebook.com/search/top?q=spinning%20plastic

Efterhånden vil LP-formatets genfødsel vel finde sit naturlige leje og ophøre med at være eksotisk og blot være et middel til at nå målet. Nemlig: At høre musik . Så man kan måske håbe, og jeg er ihverfald temmelig sikker, at genfødslen af CDèrne er lige om hjørnet. Kassetterne er og vil blive en nichepræget interesse. Det vil blive rigtigt cool at eje en CD-afspiller fra starten af firserne,  en rigtig fed topmodel eller måske en high-end maskine.Skulle nogen være i tvivl om rigtigheden af min betragtning, kan man jo tjekke prisniveauet på brugte CDèr. Det går kun en èn vej. Opad! 

Sony CDP-XB930

Sony CDP-XB930

Ind imellem opstår der modeller i hi-fi verdenen der, trods ofte behersket pris, bare spiller i en klasse over sine konkurrenter i samme prisklasse. Der er sjældent tale om modeller der besidder ny epokegørende teknologi eller anderledes konstruktionsdetaljer. Blot er der bare tale om at komponenterne bliver sat sammen på den mest hensigtsmæssige måde og fornemmelsen af at alt falder i hak og så lidt hjælp fra hvem der nu end regerer i hi-fi himmelen.

Denne velholdte Sony CDP-XB930 fra Sonys QS-serie er sådan en maskine. Den kan selvfølgelig en masse rent teknisk, men bedømmelsen af denne lille genistreg skal ske ved at lytte. Sæt den sammen med det bedste anlæg man kan finde og sæt Leonard Cohens: Thanks for the dance eller Johnny Cash: Ain`t no grave og hør med al tydelighed  i hver vejrtrækning hvordan de begge opsummerer et helt liv i de sange, der skulle blive de sidste de indspillede. Hør hver detalje på denne pragtmaskine og får du ikke gåsehud af at lytte til disse sange, har du ikke forstået noget af musikkens væsen. 

Original fjernbetjening  og clamp

Elektronisk Brugervejledning

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Rega Apollo

Rega Apollo

1996:

Prince Charles and Lady Diana bliver skilt

Frankrig standser atomsprængningsprogrammet i Stillehavet

Danmarks håndbold kvinder vinder OL-guld i Atlanta, i en af de bedste håndboldkampe jeg kan mindes at have set, med en outstanding Anja Andersen og 

Roy Gandy og Rega lancerer Regas første CD-afspiller 13 år efter næsten alle andre og navngiver barnet Rega Planet,(som Regas første pladespiller) efter tusindvis af lyttetests.  Roy Gandy går all in og præsterer en CD-afspiller som de fleste er enige om, er både musikalsk og analoglydende. Den høster utallige lovprisninger og anses for en klassiker både på grund af lyden, men også på  grund af det mildest talt aparte udsèende. Nogle, som f.eks. jeg, vil hævde at det ikke kan gøres ret meget bedre, men sig det ikke til Roy Gandy,der gav sig i kast med efterfølgeren til succèsèn. Efter en Planet 2000, der var rigtig god, kom Rega Apollo til, som det tredie forsøg på at skabe den CD-afspiller, der skulle slå de fleste andre tilbage til start. Jeg synes at det lykkedes og jeg har i længere perioder haft en kørende som en yderst velspillende daglig musikformidler. Jeg skal spare alle for en teknisk beskrivelse og blot konstatere at Rega Apollo er mere end rustet til at tage kampen op mod det meste her i 2021 og det gælder både på lyden og designet. 

Flot stand med Original Rega fjernbetjening

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

PHILIPS CD360

Philips CD360 1986-87

Jeg skal skåne jer, kære lyttere, for tekniske forklaringer og beskrivelser af CD-afspillernes opbygning med ord som DAC, bitssampling og så videre. Det der betyder noget for mig, er glæden ved at eje et produkt der forener æstetik og musikalitet. Jeg synger ikke med i koret af nypuritanere, der mener, at enhver pladespiller, uanset pris, kan udkonkurrere CD-afspillerne. Tag nu denne kompakte Philips CD360 fra 1986-87 med et hav af programmeringsmuligheder som permanent programmering af op til 224 numre fra forskellige cdèr, music scan , hvor der spilles 10 sek. af hvert nummer og en elegant fjernbetjening. Børnesygdommene, hvis der havde været nogen, var væk der i slutfirserne, hvor entusiasmen og troen på CD-mediets overlegenhed var drivkraften i forsøget på at forfine lyden. Nå! " Det lakker mod enden, som manden sagde, da han hældte fernis ned af ryggen ".   

Det er en rigtig dejlig afspiller, der er lige så flot som en ny.

Original fjernbetjening

1400,- 

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Pioneer PD-S901

Pioneer PD-S901

Asger Jorns kunsthandler Børge Birch, sagde om erhvervelsen af kunst " Har du ikke pengene, så lån dem, kan du ikke det, så stjæl dem ". Lignende kunne måske komme på tale, når det drejer sig om denne i Europa yderst sjældne Pioneer perle. Glem alt om at CD-mediet ikke levner musikken retfærdighed og nyd musikken fra en yderst velbygget, tung, gennemtænkt, uhyre musikalsk og kompromisløs konstruktion der oven i købet vender CDèn på hovedet, så den bliver understøttet og vibrationsdæmpet som en LP med pladestrammer. Det er med CD-afspillere som med Cassettebåndoptagere. Bevæger man sig op i prisleje, så er lydkvaliteten markant for opadgående. 

Dette er en meget, meget dejlig afspiller og Rega Apollo og Sony ES maskinerne kan bare komme an.

Solgt i USA som Pioneer PD-65 med træsider

Made in Japan

Pioneer Fjernbetjening ( næppe den oprindelige ), men den kan hvad den skal.

HxBxD: 13x42x33 & 8 kg 

yderst velholdt 

3500,-

BRUGT MED GARANTI & OMBYTNINGSRET & RETURRET

Rega Planet

Rega Planet

Der gik rigtig lang tid, inden engelske REGA sendte en CD-afspiller på markedet,og når man lytter til denne mærkeligt udseende englænder, forstår man intentionerne i CDèn. Ud flyder en lyd, der må kaldes analog. Den spiller som en pladespiller med en varm, detaljeret og nærværende lyd. Jeg kan lige så godt indrømme at jeg er forelsket i Regas grundindstilling til skabelsen af lydprodukter. Der skal kun være det der har betydning for lyden og ingen overflødige gimmicks.

Denne maskine er en født klassiker og her kan man sikre sig et stykke HI-FI historie, ved at investere i det apparat, der i produktionsfasen nok i hi-fi historien er lyttet mest på og  kælet for.

Seiral no. 14565

Og selvfølgelig dør CDèn ikke!!!!

2800,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Yamaha CDX-1060

Yamaha CDX-1060

en tid hvor det er ved at gå op for folk, at CD-mediet er på hastig fremmarch og priserne på specielle titler er ved at nærme sig LPèrnes, er det nok værd at tjekke ud, hvor fin lyd man kan få ud af en god CD-afspiller. De japanske producenters topmodeller kan sagtens måle sig med britiske entusiastmærker som Rega, Mission o. lign. og denne meget velholdte Yamaha CDX-1060 er absolut i samme klasse som de bedste engleændere og Sony`s bedste ES-modeller.

Den er bygget som en kampvogn ( 10 kg! ), spiller med autoritet og er anmeldernes favorit.

Fjernbetjening 

Yderst velholdt

4000,-

BRUGT KVALITETS HI-FI MED SJÆL OG GARANTI

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.05 | 20:47

den bedste HiFi side, suverænt. Kigger forbi meget ofte for at nyde synet af Vintage grej fra min ungdom i 70,erne. Hvem spiller i øvrigt på sax ?

...
08.06 | 08:26

Den fedeste service og tip top betjening af Jørn, som er et af de mest regulære og helt igennem ordentlige menneske jeg kender.

...
31.10 | 19:32

Du milde makrel, det er stærke sager!!!

...
24.05 | 15:08

Fantastisk side du har her.
Jeg kommer til at handle her, det er helt sikkert.
Rock'n Roll
Kennet Damm
Glostrup

...
Du kan lide denne side